Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-19-06, 02:54 PM   #1
testube_babies
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Quadro FX not correctly detecting monitor?

When I upgraded to the latest drivers (8756) from nVidia, Ubuntu starts up and loads normally until the it reaches the GDM login screen. Instead of a login screen, the screen turns strange colors and is unresponsive (pics below). CTRL-ALT-F1 still works and takes me to terminal. Any ideas as to what went wrong? I've tried this upgrade multiple times. This happens in both Breezy and Dapper.

I have a nVidia QuadroFX go1000 128mb video module.
I was running the 686-SMP kernel in Dapper and the normal 386 kernel in Breezy.

pics:
http://ubuntuforums.org/attachment.p...2&d=1145222110
http://ubuntuforums.org/attachment.p...3&d=1145222110


Downgrading to 8178 works, although I haven't been able to get xgl/compiz to work again (it did work before the upgrade). So right now I'm stuck with the 'nv' drivers.

I also attached a verbose Xorg.0.log and my xorg.conf
Attached Files
File Type: zip logs.zip (12.8 KB, 118 views)
testube_babies is offline   Reply With Quote
Old 04-19-06, 03:04 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Quadro FX not correctly detecting monitor?

Here's the problem:
(--) NVIDIA(0): Valid VRefresh Range : 0Hz - 60Hz
(--) NVIDIA(0):
(--) NVIDIA(0): Detailed Timings:
(--) NVIDIA(0): 1680 x 1050 @ 61Hz
(--) NVIDIA(0): Pixel Clock : 121.40 MHz
(--) NVIDIA(0): HRes, HSyncStart : 1680, 1728
(--) NVIDIA(0): HSyncEnd, HTotal : 1760, 1840
(--) NVIDIA(0): VRes, VSyncStart : 1050, 1052
(--) NVIDIA(0): VSyncEnd, VTotal : 1058, 1080
(--) NVIDIA(0): H/V Polarity : -/-

The native mode seems to require a 61Hz refresh rate, even though the EDID is claiming that the valid vrefresh range is capped at 60Hz. Try setting the UseEdidFreqs option to False, and see if that helps. If it doesn't please generate and post an nvidia-bug-report.log

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-19-06, 04:11 PM   #3
testube_babies
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Re: Quadro FX not correctly detecting monitor?

thanks netllama, you're a lifesaver.
testube_babies is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.17 nvidiaXineramaInfoOverride not working properly hlandgar NVIDIA Linux 11 01-21-13 09:53 AM
Problems with configuring monitors and keeping them disabled with 302.17 Erosmith NVIDIA Linux 2 06-20-12 01:10 AM
Choosing The Right GPU To Take Adobe Workflows To The Max News Archived News Items 0 05-29-12 06:40 PM
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 10:35 PM
Monitor packed in? Head_slinger General Hardware 2 09-16-02 12:27 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.