Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-29-06, 03:47 PM   #1
fedgers
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Upgraded to 8756 now have TV-out problems (PAL)

Hi,

I've just upgraded to the 8756 (x64_64) drivers from the 7676 (x86_64) ones and the TV-out no longer works properly. The driver upgrade is the only change in the setup.

At first it just gave a blank screen, it hadn't crashed; X had loaded but there was just no (visible) output. Removing the line in my xorg.conf file that said: Option "TVOutFormat" "COMPOSITE" made it sort of work, ie there's some output but it's very fuzzy and there's noticable colour bleeding.

If I change the TVStandard to NTCS-M then the image is clear, but black and white. I solved the colour bleeding problem by forcing TVOutFormat to COMPOSITE when using the 7676 drivers but now it appears to not work at all. Also, it will no longer let me use 800x600 for some reason.

Any ideas are greatly appreciated!

-- Geoff.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tvout-ntsc.jpg
Views:	135
Size:	20.2 KB
ID:	17801  Click image for larger version

Name:	tvout-pal.jpg
Views:	145
Size:	21.4 KB
ID:	17802  
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.log.zip (26.0 KB, 111 views)
fedgers is offline   Reply With Quote
Old 04-30-06, 10:29 AM   #2
Lithorus
Registered User
 
Lithorus's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 783
Default Re: Upgraded to 8756 now have TV-out problems (PAL)

Obviously you need to force it again to Composite. Have you checked if the option for forcing have changed between 7676 and 8756?
Lithorus is offline   Reply With Quote
Old 05-01-06, 05:09 AM   #3
fedgers
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default Re: Upgraded to 8756 now have TV-out problems (PAL)

The setting for forcing composite output hasn't changed.

I followed the instructions in the post about installing legacy drivers (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=68969) to revert back to the old drivers, and it works fine again. Obviously not an ideal situation but at least it works now.

-- Geoff.
fedgers is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.