Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-09-06, 07:06 PM   #1
Sabadin
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 257
Default 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Anyone having any luck with these on Source based games with the public Vista beta? Getting terrible performance and shader bugs on my 7800GT.
Sabadin is offline   Reply With Quote
Old 06-09-06, 10:59 PM   #2
derdeutscha
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 73
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

I also have a 7800GT with the 64 bit version of vista. I was able to get DOD to work on the original drivers provided but not with nvidias newest. On the other hand I was getting 30fps constant whereas before it was like 130

Do you have a problem when you get out of sleep mode of your computer freezing up for a minute or two?



Quote:
Originally Posted by Sabadin
Anyone having any luck with these on Source based games with the public Vista beta? Getting terrible performance and shader bugs on my 7800GT.
derdeutscha is offline   Reply With Quote
Old 06-10-06, 02:37 PM   #3
Dr@Home
phone is spy
 
Dr@Home's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 172
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Plays great for me.. framerate wise. Graphically, its a corrupted 3D diasaster.

__________________
Q6600 @ 3.2Ghz under TRUE -- Abit IP35 Pro -- G.skill 2x2GB PC2 8000
EVGA GTX 260 Core 216 + 24" Acer X243w + 22" Gateway FPD2275W
Audigy 2 Value + Sennheiser HD485
300GB VR - 500GB - 500GB - powered by 650w Mushkin

AXP 2500+ - Asus A7N8X rev2.0 - 1.25gb pc2700 - ATI 9800pro 128mb - 24" SUN T-rex - 550w CoolerMaster
Dr@Home is offline   Reply With Quote
Old 06-11-06, 11:47 AM   #4
therapture
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 226
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Quote:
Originally Posted by Dr@Home
Plays great for me.. framerate wise. Graphically, its a corrupted 3D diasaster.


Same here, and Far Cry also has fubar'ed water textures...everything else seems OK.

Doom3 goes to a black screen after loading a level but the game is running.

Quake3 you can't adjust gamma and it's WAY too dark....

Quake1 (GLQuake) plays fine.

Quake4 wants a cd key, I can't find my copy....arrrghhhhh
__________________
- Westinghouse LVM-37WSE 37", Core2 Duo E6750 @3200mhz, Gigabyte GA-965-DS3 rev 3.3, Tt Big Typhoon, 8gb G-Skill DDR-2 1000, BFG GTX260-OC, 630gb total SATA, Sony DVD-RW SATA, Thermaltake Tsunami, Logitech G11 and MX518, Vista64 Ultimate
therapture is offline   Reply With Quote
Old 06-11-06, 01:53 PM   #5
Dr@Home
phone is spy
 
Dr@Home's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 172
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

If anyone cares, Halo PC and CE run flawless in vista. Vista links you to a page on bungie's site with a small file to make the game work, which I though was cool.

__________________
Q6600 @ 3.2Ghz under TRUE -- Abit IP35 Pro -- G.skill 2x2GB PC2 8000
EVGA GTX 260 Core 216 + 24" Acer X243w + 22" Gateway FPD2275W
Audigy 2 Value + Sennheiser HD485
300GB VR - 500GB - 500GB - powered by 650w Mushkin

AXP 2500+ - Asus A7N8X rev2.0 - 1.25gb pc2700 - ATI 9800pro 128mb - 24" SUN T-rex - 550w CoolerMaster
Dr@Home is offline   Reply With Quote
Old 06-11-06, 07:33 PM   #6
XxDeadlyxX
STALKER!!!!!!!!
 
XxDeadlyxX's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: NSW, Australia
Posts: 1,455
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Are any of you able to get a functioning control panel with the ability to change colour settings etc and everything works with 88.61? With mine there are only two options, 3D Settings and Display, and neither have hardly anything in them. For example I can only change to 2x AF and cant even change AA at all - i get an error about nvgames.dll.

Is there any way to revert back to the classic control panel??? Because this one is useless!! (This is with 7900GT 512mb) I cant find an option anywhere to change to the classic like u can in the XP drivers.

Also ALL recent XP drivers give me a BSOD whenever trying to run anything with D3D - the error is PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA from the file nv_mini.sys.

Any suggestions?
XxDeadlyxX is offline   Reply With Quote
Old 06-11-06, 09:27 PM   #7
Sabadin
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 257
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Nah, the Vista CP has a very rush-job feel to it.
Sabadin is offline   Reply With Quote
Old 06-15-06, 10:54 AM   #8
mosaic2
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

No luck here, not many options for me in the CP with a 7800 gs installed.
mosaic2 is offline   Reply With Quote

Old 06-15-06, 10:58 AM   #9
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: 88.61 32-bit Vista and Source Engine

Quote:
Originally Posted by Sabadin
Anyone having any luck with these on Source based games with the public Vista beta? Getting terrible performance and shader bugs on my 7800GT.
When I had an X1800 it always CTD. Even after using the app compatibility function.

Haven't tried it since I got a GX2.
Riptide is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.