Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-27-06, 03:48 AM   #1
Dr_s99
geForce 4 Ti 4600
 
Dr_s99's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 339
Default lm_sensors and LINUX

Hello,
I got my lm_sensors, working ... for my AMD computer but my problem is that the reading for the voltage is off (for some Vcore is oky for rest is 2x the value it suppose to be ) any ideas how i could fix this?
__________________
System info(s):
-----
Gaming/Work System :
ASUS G1
RAM: 2.0Gb
Hard drive: 160 Gb
VIDEO CARD: NVIDIA 7700Go 512Mb
OS: Windows Vista Home Pre.
----------------------------
Server/Work system:
CPU: AMD Athlon XP 2400+
RAM: 1.0Gb
Hard drive: 30 IDE,120 IDE
VIDEO CARD: Nvidia Geforce 4 Ti 4600
OS: OpenSuse 10.2, Windows 2003
Dr_s99 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-06, 05:14 AM   #2
chunkey
#!/?*
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 662
Default Re: lm_sensors and LINUX

take a look @ /etc/sensors.conf (or Suse's name for it) read the _header_ of the file and look for your hw sensor and change the "compute" directives... (maybe you've to delete one, or remove a * 2 or / .5 ...)

you can adopt your changes when run (as root) sensors -s /etc/sensors.conf... (now check the values again!)

(since you did neither say which hw sensor you have nor what the exact output
look like, you've to do all by yourself! )


example / fresh sensors.conf
(Backup!)
chunkey is offline   Reply With Quote
Old 05-27-06, 09:40 AM   #3
BashfulTux
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 147
Default Re: lm_sensors and LINUX

Also if using gkrellm to do the monitoring then there is no need to modify the sensors.conf file it has adjustments you can make in the configuration.
BashfulTux is offline   Reply With Quote
Old 05-27-06, 04:07 PM   #4
Dr_s99
geForce 4 Ti 4600
 
Dr_s99's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 339
Default Re: lm_sensors and LINUX

thank you!
__________________
System info(s):
-----
Gaming/Work System :
ASUS G1
RAM: 2.0Gb
Hard drive: 160 Gb
VIDEO CARD: NVIDIA 7700Go 512Mb
OS: Windows Vista Home Pre.
----------------------------
Server/Work system:
CPU: AMD Athlon XP 2400+
RAM: 1.0Gb
Hard drive: 30 IDE,120 IDE
VIDEO CARD: Nvidia Geforce 4 Ti 4600
OS: OpenSuse 10.2, Windows 2003
Dr_s99 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.