Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-04-06, 02:46 PM   #1
tallmtt
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default vga and dvi dual output geforce mx 4000

I have a Geforce mx 4000 pci card. I am using Suse 10.0 distribution which creates an xorg.conf file. After installing the nvidia driver, nvidia-xconfig changes that file to include their driver. I have searched this forum and others to see how I need to change the xorg.conf so that I can have output on both the vga and dvi outputs from the graphics card. I am wanting the vga output to go to a monitor, and the dvi to a projector (it is Eiki brand). I have the Horizontal and Vertical refresh rates for the projector, and any other info that might be needed. I just cannot seem to make a config file that outputs to the projector. Would someone be kind enough to please show me how to simplify my xorg.conf file and make it work with the projector.

Thank you, here is the xorg.conf file from nvidia-xconfig without any of my modification attempts (to make the dvi output work with the vga). I can also provide the Xorg.0.log file if that would help.

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Mon May 15 13:23:42 PDT 2006

# generic XFree86 4.x configuration file
# Screen Section for module X support
# -------------------------------------
# Screen Section for fbdev support
# ----------------------------------
# Screen Section for vesa support
# ----------------------------------
# Screen Section for vmware support
# ----------------------------------
# Device Sections...
# -------------------

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
Screen "Screen[fbdev]" 0 0
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
Option "Xinerama" "off"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
InputDevices "/dev/ttyS0"
InputDevices "/dev/ttyS1"
InputDevices "/dev/ttyS2"
InputDevices "/dev/ttyS3"
InputDevices "/dev/ttyS4"
InputDevices "/dev/ttyS5"
InputDevices "/dev/ttyS6"
InputDevices "/dev/ttyS7"
InputDevices "/dev/ttyS8"
InputDevices "/dev/psaux"
InputDevices "/dev/logibm"
InputDevices "/dev/sunmouse"
InputDevices "/dev/atibm"
InputDevices "/dev/amigamouse"
InputDevices "/dev/atarimouse"
InputDevices "/dev/inportbm"
InputDevices "/dev/gpmdata"
InputDevices "/dev/usbmouse"
InputDevices "/dev/adbmouse"
InputDevices "/dev/input/mice"
InputDevices "/dev/input/event0"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/uni/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail"
Option "BlankTime" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard[0]"
Driver "kbd"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbKeycodes" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse[1]"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
ModeLine "640x480" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 # 6. Try
ModeLine "640x480" 31.5 640 680 720 864 480 488 491 521 # 5. Try
ModeLine "640x480" 28.0 640 664 760 800 480 491 493 525 # 4. Try
ModeLine "640x480" 28.3 640 664 760 800 480 491 493 525 # 3. Try
ModeLine "640x480" 25.2 640 664 760 800 480 491 493 525 # 2. Try
ModeLine "640x480" 25.2 640 664 760 800 480 491 493 525 # 1. Try
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[vmware]"
ModeLine "800x600" 29.4 800 816 896 992 600 601 604 617
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor[0]"
VendorName "Initial"
ModelName "Initial"
UseModes "Modes[0]"
DisplaySize 280 210
HorizSync 25.0 - 40.0
VertRefresh 47.0 - 75.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor[vmware]"
VendorName "Initial"
ModelName "Initial"
UseModes "Modes[vmware]"
HorizSync 28.0 - 33.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor[vesa]"
VendorName "VESA"
ModelName "VESA"
HorizSync 31.0 - 48.0
VertRefresh 50.0 - 60.0
EndSection

Section "Device"

# device_options
Identifier "Device[0]"
Driver "ChangeMe"
Option "sw_cursor" "on"
EndSection

Section "Device"

# fbdev_options
Identifier "Device[fbdev]"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Device"

#Option "DefaultRefresh"
Identifier "Device[vesa]"
Driver "vesa"
Option "ModeSetClearScreen" "no"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device[vmware]"
Driver "vmware"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen[0]"
Device "Device[0]"
Monitor "Monitor[0]"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "800x600"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen[fbdev]"
Device "Device[fbdev]"
Monitor "Monitor[0]"
Option "ShadowFB" "off"
SubSection "Display"
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "default"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen[vesa]"
Device "Device[vesa]"
Monitor "Monitor[vesa]"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "default"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen[vmware]"
Device "Device[vmware]"
Monitor "Monitor[vmware]"
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600"
EndSubSection
EndSection
tallmtt is offline   Reply With Quote
Old 07-06-06, 08:37 PM   #2
tallmtt
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default Re: vga and dvi dual output geforce mx 4000

Anyone have any ideas? I hope to fix this by the seekend. Thanks.
tallmtt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVI to VGA converter anyone? Necrosis NVIDIA Linux 4 08-18-02 03:54 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.