Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-28-06, 06:05 AM   #1
neonman
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Strange 3d performance problem

I've got a very strange problem. When I just start World of Warcraft with the nvidia-kernel-1.0.8178-r3 drivers I get a very low FPS (~15-20), but when I change resolution (CTRL+ALT++/-) up and down a few times (going back to the original resolution afterwards) I get a MASSIVE fps boost (from before ~15 to like 40). But with any newer nvidia kernel module than that I can't do this "trick" any more, and the FPS is HORRID..

I used the old drivers for as long as I could, since they just worked, but now I'm forced to upgrade to a newer linux kernel due to some reiser4 related problems, and the old nvidia-kernel drivers won't compile with this new Linux version. But this isn't really the problem so.

Do anyone have ANY idea what could be causing this? Is it a problem with the nvidia drivers, cedega, or wow? And why does it work after switching resolution up and down a few times? (the number of times I have to switch res varies between every restart of cedega/wow, sometimes I can just change 1 res down and then back up again, and sometimes I have to cycle trough all resolutions a few times before it works).

Any help or even a tiny hint would be greately apreciated, thanks.

Edit: This is with a 6600GT pci-E card, MSI k8n mobo and a 3500+ amd64 (running in a 32bit env).
/ Jonas
neonman is offline   Reply With Quote
Old 07-29-06, 12:21 AM   #2
neonman
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Re: Strange 3d performance problem

So, no-one has got any idea? I'm going crazy here, I've been googling this for like 3 days
neonman is offline   Reply With Quote
Old 07-29-06, 08:58 AM   #3
Dr_s99
geForce 4 Ti 4600
 
Dr_s99's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Canada
Posts: 339
Default Re: Strange 3d performance problem

uh... whats the fps when you run glxgears?
__________________
System info(s):
-----
Gaming/Work System :
ASUS G1
RAM: 2.0Gb
Hard drive: 160 Gb
VIDEO CARD: NVIDIA 7700Go 512Mb
OS: Windows Vista Home Pre.
----------------------------
Server/Work system:
CPU: AMD Athlon XP 2400+
RAM: 1.0Gb
Hard drive: 30 IDE,120 IDE
VIDEO CARD: Nvidia Geforce 4 Ti 4600
OS: OpenSuse 10.2, Windows 2003
Dr_s99 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-06, 06:01 PM   #4
neonman
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Re: Strange 3d performance problem

About 9.000.

glxinfo |grep direct
direct rendering: Yes

cat /proc/driver/nvidia/registry
VideoMemoryTypeOverride: 1
EnableVia4x: 0
EnableALiAGP: 0
NvAGP: 3
ReqAGPRate: 15
EnableAGPSBA: 0
EnableAGPFW: 0
SoftEDIDs: 1
Mobile: 4294967295
ResmanDebugLevel: 4294967295
FlatPanelMode: 0
DevicesConnected: 0
VideoEnhancement: 0
RmLogonRC: 1
VbiosFromROM: 0
ModifyDeviceFiles: 1
DeviceFileUID: 0
DeviceFileGID: 0
DeviceFileMode: 438
RemapLimit: 0
UseCPA: 4294967295
DetectPrimaryVga: 1
SaveVBios: 0
EnableBrightnessControl: 0
PanelPWMFrequency: 1018
PanelBrightnessLimits: 65280
neonman is offline   Reply With Quote
Old 07-30-06, 06:06 PM   #5
neonman
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Re: Strange 3d performance problem

Just to clearify, the "HORRID" fps I'm talking about with the new drivers is about 15-20 with every gfx related option set to the absolute minimum in wow (exept distance, wich is about 2/3 of max), this is at 1680x1050.

I guess I have done something wrong since even with the older nvidia drivers I had to change resolution to get the higher FPS, but since that doesn't work any more I really have to find out what I've done wrong and fix it so I can get a higher FPS with the current drivers too.
neonman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 09:40 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-31-02 12:59 AM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 04:16 PM
Low OpenGL Performance Instinct NVIDIA Linux 10 08-08-02 04:56 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 11:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.