Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-10-06, 01:46 AM   #1
emjjii
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

Hello,

I'm having some trouble with the nvidia driver when connected to my Sony KDL-40V2000 LCD-tv. The TV's native resolution is 1366x768, and 1360x768 works just fine with the following modeline, when using the "nv" driver. The modeline has been generated with powerstrip, meaning that in windows those timings work as well.

ModeLine "1360x768" 85.5 1360 1424 1536 1792 768 771 777 795 +hsync +vsync

Now, when loading up the nvidia driver, Im suddenly just hitting a black screen with the same modeline and configuration. Have tried a plethora of options (such as useEDID etcet) to get 1360x768 working but with no results. Without that modeline thigs are just as bad.

Any ideas? Why do i get a perfect 1360x768 with nv-driver, but nvidia-one results in nothing else but a black screen.

Buglog attached.

--
m
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.zip (32.0 KB, 125 views)
emjjii is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 11:17 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

According to your bug report, the CRT has a native mode of 1360x768@60Hz. The modeline that you posted above is not the same as the modeline in the EDID, which may be why its failing to work.

All you should need to do here, is request a 1360x768_60 mode, without the custom modeline.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 12:07 PM   #3
emjjii
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

Forgot to mention in the previous post, I've already tried the modes reported from EDID. So success. Neither with 1360x768, nor 1360x768_60.

--
m
emjjii is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 12:21 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

The bug report you posted indicated that X was using a custom modeline. I'd like to see a bug report which doesn't include that custom modeline.

Also, have you verified that you're using the latest BIOS?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 12:50 PM   #5
emjjii
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

Bugreport from using the custom modeline with NV driver, and bugreport with nvidia driver and no custom modeline (requesting 1360x768_60) attached.

Yes, the BIOS I'm using is the most recent one.

--
m
Attached Files
File Type: zip nvidia-bugreports.zip (59.0 KB, 125 views)
emjjii is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 02:01 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

I just noticed this entry in the EDID:
Maximum Image Size : 0mm x 0mm

However, I don't think that's causing the problem. According to the X log, X is running 1360x768.

Is the TV connected directly to the videocard with a standard VGA cable?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-10-06, 02:14 PM   #7
emjjii
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4
Default Re: 1.0-8762 black screen, driver nv works instead.

Quote:
Originally Posted by netllama
I just noticed this entry in the EDID:
Maximum Image Size : 0mm x 0mm
Yep, noticed it myself also. Tried setting the DisplaySize and DPI, but it didn't make any difference.

Quote:
Originally Posted by netllama
Is the TV connected directly to the videocard with a standard VGA cable?
Currently I have the TV connected from DVI-port with an DVI-DSUB adapter (the TV only eats D-SUB or HDMI). I've tried without the adapter (as in d-sub->d-sub), but that didn't make any difference either.

Confusing, eh

--
m
emjjii is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[9800gt] Xorg black screen after installing nvidia driver HacKurx NVIDIA Linux 1 06-07-12 01:29 PM
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
Black screen and lockup on startx. redmoose NVIDIA Linux 4 09-18-02 11:53 AM
kernel 2.4.19 and 2960 -> black screen osterhase NVIDIA Linux 7 08-22-02 06:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.