Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-12-06, 11:06 PM   #1
Scott Johnson
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default TVOUT Fails for NVidia Driver. VESA driver works

I'm using Fedora Core 4 to put together a mythbox generally following Jarod's how-to.

The symptom is that the SVideo TV Output of my Gigabyte GeForce 6200 PCI Express (NX62TC) video card isn't working. I get a solid red screen, then aqua vertical bars. It is connected to a Dell UltraSharp LCD with DVI and SVideo inputs. The DVI connection always works.

I've been doing trial and error and got the SVideo to work by switching to the VESA driver with 640x480 and millions of colors (32 bit). The picture is actually pretty nice. Displaying TV is taking up 50% of my Celeron M so I'd like to use the NVidia driver.

Here is what I have installed.
Installed Packages
nvidia-graphics-devices.noarch 1.0-4.rhfc4.at installed
nvidia-graphics-helpers.i386 0.0.14-14.rhfc4.at installed
nvidia-graphics8756.i386 1:1.0_8756-74.fc4.at installed
nvidia-graphics8756-kmdl-2.6.17-1.2142_F 1:1.0_8756-74.fc4.at installed
nvidia-graphics8756-libs.i386 1:1.0_8756-74.fc4.at installed

Here is my xorg.conf but I've tried many things, not just the contents of this file. The monitor is set to a Generic CRT using the display settings in Fedora.

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor 640x480"
DisplaySize 410 310
HorizSync 31.5 - 31.5
VertRefresh 50.0 - 61.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nv"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "NVIDIA GeForce 6200"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection

Any help getting the nvidia driver to use the card's SVIDEO out would be appreciated.

Scott
Scott Johnson is offline   Reply With Quote
Old 08-13-06, 11:46 AM   #2
Scott Johnson
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default Fixed it by using a driver 8178

There was a post elsewhere on this site that TV Out didn't work for the other driver. So I switched to 8178 using Jarod's HowTo for Fedora Core 4. It turns out it is easy to have multiple NVidia drivers and to switch between them.

Instructions for FC4 are here...
http://wilsonet.com/mythtv/fcmyth.php#video

The command "init 3" hung my machine so I skipped it on the next try and it worked.

CPU usage to watch standard def TV with Picture in Picture on my Celeron D (not M) is 15%. I have two Hauppauge 150's doing the tuning in hardware.

MythTV rules (if you have the time and patience).

Scott
Scott Johnson is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fonts were nicer with VESA driver, any hints? wim NVIDIA Linux 1 08-27-02 12:03 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.