Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-03, 12:25 PM   #1
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default Benchmark scores unreasonably slow, help!

I was wondering what might be causing my extremely slow speeds on 3dmark 2001

http://service.futuremark.com/servle...jectId=5780272

i am getting 3350 on a nice setup

Athlon XP 1800+
Abit 761-686B(KG7)
256 MB 2100 RAM
NVidia Geforce 4 mx 440
4x AGP with newest AGP drivers

Can anyone sudgest anything that would make it up to at least the 6000 range, which by comparison with other machines is about normal?

thank you

Mortur
Mortur is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 02:51 PM   #2
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default

make sure it is running default settings, and that AA and Aniso are disabled in the NV control panel. Thats about it, can't expect much out of it
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:01 PM   #3
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default

Is this normal then? when i got this machine, i expected quite a bit of perfomance out of it. for the most part, all the settings are set to speed, and not quality. it runs ok for some of the lower end games, but for newer games, settings have to be set way low.

so there is nothing i can do except live with it when other computers with very similar setups are doing twice the speed?

thanks
Mortur is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:08 PM   #4
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default

what drivers are you using?

EDIT: My P3 700 w/Ti 4200 got better scores than that. Make sure you are using the latest drivers on anything. What settings did you run that test at and what settings do you run games on?
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:09 PM   #5
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default

42.70

which actaully boosted my speed over the default ones posted on nvidia's site.
Mortur is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:10 PM   #6
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default

are you sure you aren't using AA or Aniso at all? does GF4MX even have Aniso?
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:14 PM   #7
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default

yes, i am sure about AA. i double checked after you mentioned it earlier.

i dont think it supports aniso.

i uploaded a picture of the AA settings
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aa.jpg
Views:	173
Size:	37.4 KB
ID:	841  
Mortur is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 05:16 PM   #8
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default

sorry, ignore the picture, i accidentally clicked it and it moved to application when i took the screenshot.
Mortur is offline   Reply With Quote

Old 01-29-03, 06:22 PM   #9
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: Benchmark scores unreasonably slow, help!

Quote:
Originally posted by Mortur
I was wondering what might be causing my extremely slow speeds on 3dmark 2001

http://service.futuremark.com/servle...jectId=5780272

i am getting 3350 on a nice setup

Athlon XP 1800+
Abit 761-686B(KG7)
256 MB 2100 RAM
NVidia Geforce 4 mx 440
4x AGP with newest AGP drivers

Can anyone sudgest anything that would make it up to at least the 6000 range, which by comparison with other machines is about normal?

thank you

Mortur
your video card is not exactly going to set the world on fire... it is for all intents and purposes a gf2 on steroids...

what this means is that you will not be able to get a score on nature which is a dx8 game/test in 3dmark...

the weighting of the score is basically biased towards a GOOD nature score... which is why nvidia drivers lately have been optimized for this test...

in effect your dx7 card will not be able to run this game hence your score will suffer...

in effect you are probably not going to get the score you want to get...

http://www.digit-life.com/articles/gf4mx/

you will see in the middle of the page as you scroll down to the 3dmark2001 scores that the 2100mhz p4 produced a score of 4107 marks... that is in the neighbord hood of what you can get...

Sazar is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 06:31 PM   #10
Mortur
Registered User
 
Mortur's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Send a message via AIM to Mortur Send a message via Yahoo to Mortur
Default

actually, for my card and resolution i tested it at, it shows a 6351 as the score... which i would expect.... i tested it at 800x600, not 1280x1024... and i got right around 3350... which makes me suspect there is something else going on... some setting i have not found yet
Mortur is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 07:24 PM   #11
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default

k... did not read that part...

please post a compare link so I can check out the frames et al
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 01-29-03, 07:27 PM   #12
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Talking

Quote:
Originally posted by Sazar
k... did not read that part...

please post a compare link so I can check out the frames et al
Your 3dmark score seems low to me also, my rig outperforms yours with a Ti 4600

13,367

Well, you have a 1900+, still its oc'd, so is mines, but the 9700 Pro should make up for it. I guess it isn't that low, but you can get more out of it man
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Last edited by LORD-eX-Bu; 01-29-03 at 07:31 PM.
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Passion Leads Army: DX 11 and GPU PhysX Benchmark News Archived News Items 0 05-28-12 08:00 PM
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 10:11 AM
Anyone benchmark KT266, KT266A, KT333 and KT400? Needa916 CPUs, Motherboards And Memory 7 10-09-02 08:34 AM
3d benchmark se cricket Benchmarking And Overclocking 3 08-30-02 11:02 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.