Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-29-06, 07:46 PM   #1
munc
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default No valid modes for "1024x768_100" - how to fix ?

I have installed driver from here http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=75601
I have also tried this one which can be chosen from the main site (nvidia.com)

I cannot set refresh rate to 100Hz - it is always 85Hz
If I try I have this error in Xorg.0.log:

(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce3 Ti 200 at PCI:2:0:0
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 65536 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 03.20.00.26.00
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 4X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are not supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce3 Ti 200 at PCI:2:0:0:
(--) NVIDIA(0): NEC FE791SB (CRT-0)
(--) NVIDIA(0): Philips 7102 TV Encoder (TV-0)
(--) NVIDIA(0): NEC FE791SB (CRT-0): 350.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): Philips 7102 TV Encoder (TV-0): 165.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): TV encoder: Philips 7102
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(WW) NVIDIA(0): No valid modes for "1024x768_100"; removing.
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0): "1024x768_85"
(II) NVIDIA(0): "800x600"
(II) NVIDIA(0): "640x480"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1024 x 768
(--) NVIDIA(0): DPI set to (98, 108); computed from "UseEdidDpi" X config option
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC? No, I don't.

Configuration in xorg.conf:

Section "Monitor"


Identifier "My Monitor"
HorizSync 81.5
VertRefresh 100.3
EndSection

Section "Device"

#VideoRam 4096
# Insert Clocks lines here if appropriate
Identifier "VESA Framebuffer"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen 1"
Device "VESA Framebuffer"
Monitor "My Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768_100" "1024x768_85" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

I tried this: startx -- -logverbose 5 and this is a log file:
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.log.zip (22.9 KB, 142 views)
munc is offline   Reply With Quote
Old 08-29-06, 08:28 PM   #2
TPG
Unregistered User
 
TPG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Poland, Warsaw
Posts: 203
Default Re: No valid modes for "1024x768_100" - how to fix ?

You need to add corresponding modeline into Monitor Section.

It looks like this:

ModeLine "1024x768_120" 162.7 1024 1088 1376 1488 768 771 785 816

There are lot of modeline generators on google.com
__________________
mandriva > all
kthnxbai
TPG is offline   Reply With Quote
Old 08-30-06, 05:25 AM   #3
munc
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2
Default Re: No valid modes for "1024x768_100" - how to fix ?

Thank you a lot it helps
I typed this in command line:
gtf 1024 768 100

And it returned me this:

# 1024x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 113.31 MHz
Modeline "1024x768_100.00" 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync

And I put this to xorg.conf in Section "Monitor"
Modeline "1024x768_100" 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync

and I have 100 Hz

Thanks a lot again !
munc is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 01:40 AM
Missing Video Modes Enverex NVIDIA Linux 0 06-22-12 06:30 AM
HDMI overscan fix for multiple resolutions + Zod Engine Problem. cheechr1 NVIDIA Linux 0 06-11-12 02:27 PM
QIII engines & Dets 40.41 "darkness" fix... sisi NVIDIA Windows Graphics Drivers 6 09-03-02 04:55 AM
Refresh rate fix for opengl? Zarich NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 08-29-02 02:47 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.