Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-10-06, 05:37 AM   #1
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello World.

I am a french user of an geforce 6600 AGP + an ASUS P4C800 and i have a problem with my video card. When i used the nvidia driver i have a black screen and i have to reboot my computer.

My xorg.conf and Xorg.0.log

Thanks for your reponse.
========
phil
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (12.4 KB, 138 views)
File Type: txt Xorg.0.log.txt (21.7 KB, 102 views)
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-10-06, 11:40 AM   #2
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

up

nobody can't help me

please
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-10-06, 01:56 PM   #3
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

I see alot of WAIT warnings:
(WW) NVIDIA(0): WAIT (2, 3, 0x8000, 0x00000000, 0x00000aec, 0)

(WW) NVIDIA(0): WAIT (1, 3, 0x8000, 0x00000000, 0x00000aec, 0)

These are often due to kernel or BIOS problems. You should verify that you're using the latest BIOS for the motherboard, as well as a recent kernel.org kernel.

Additionally, please generate and attach an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-11-06, 02:09 AM   #4
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello,

Thanks a lot
=======
phil
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-11-06, 12:35 PM   #5
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello,

My nvidia-bug-report.log
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (137.8 KB, 94 views)
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-11-06, 12:47 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

This bug report is against the 'nv' X driver, and not the nvidia X driver.

Did you verify that you're using the latest BIOS for the motherboard, as well as a recent kernel.org kernel?

Does booting with the acpi=off and/or noapic kernel parameters have any impact?

Does this problem reproduce with the 1.0-9625 driver as well?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-12-06, 04:02 AM   #7
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello.

When i activate the nvidia driver, i can't generate the appropiate nvidia-bug-report.log. The vidieo card runs correctly with the nv driver but don't work with the nvidia.

I try an 5700LE with the nvidia driver and the result is OK. What append.

With the 6600GT AGP and nvidia, the screen is black and the computer must be restarted.

Thank's to help me.
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-12-06, 11:28 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

You can generate the bug report after rebooting, yet before starting X again.

-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote

Old 10-12-06, 12:13 PM   #9
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello,

I just generate an nvidia-bug-report.log with the appropriate nvidia driver.

My bios is up to date.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (111.1 KB, 98 views)
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-12-06, 12:31 PM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Does this also reproduce with a recent kernel.org kernel?
Does booting with the acpi=off and/or noapic kernel parameters have any impact?
Does this problem reproduce with the 1.0-9625 driver as well?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-12-06, 01:30 PM   #11
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Yes. With a new kernel (2.6.18), the problem is the same.
Yes. With acpi=no, the problem is the same.
No. I don't try the new beta driver.
cilaos is offline   Reply With Quote
Old 10-13-06, 03:28 AM   #12
cilaos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default Re: [Xorg 7.1] Pb Geforce 6600GT AGP

Hello,

I try the new driver and the 2.6.18 kernel => I have the same problem.
According to the logs the driver is not able to initialize my screen.
Say me why it detects an pci express whereas I have agp in the machine.

Thank you for to help me to find the problem.
cilaos is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Enhance Max Payne 3, Diablo III with GeForce R300 Drivers News Archived News Items 0 05-22-12 06:30 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.