Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-11-06, 12:39 PM   #1
stefmanos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default whithe screen when x loads

Hi

The system is a Toshiba Satellite 5100-603 with a NV17 [GeForce4 440 Go].
I am running FC6 Test with all updates

I installed the beta driver 9625 and when the system loads i get a white screen (the logo is not shown just a flash of white)

attached is the bug report.

BTW the 8774 driver locks the system on boot.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (63.4 KB, 110 views)
stefmanos is offline   Reply With Quote
Old 10-11-06, 12:48 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: whithe screen when x loads

This issue has been discussed, with solutions, several times on this forum. I'd suggest searching for your notebook model.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-20-06, 08:00 AM   #3
stefmanos
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Re: whithe screen when x loads

Lonni

After numerus tries trying every suggestion posted in the forums with 9625 & 9626 i still have the same problem.
When X start the screen is black and gradually become a bright white (some times with gray shades or black lines).

Attached are log file with different configurations.

nvidia-bug-report_6.nvidia.log & nvidia-bug-report_6.nvidia_kernel.log use the same xorg.conf but the second uses the kernel module loaded with the following options

options nvidia NVreg_SoftEDIDs=0 NVreg_Mobile=2 NVreg_FlatPanelMode=1 NVreg_ModifyDeviceFiles=0

all the other use the following load parametet

options nvidia NVreg_ModifyDeviceFiles=0

nvidia-bug-report_def.conf.log is with a minimal xorg.conf
nvidia-bug-report_6.nv.log with the nv driver
nvidia-bug-report_6.DFP-0.log only Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"

The ones with 6 in the name indicate Xorg -logverbose 6

Stephanos

PS. i have tried with and without the patches posted. Todays are with both.
stefmanos is offline   Reply With Quote
Old 10-20-06, 02:19 PM   #4
+Turion64x2
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
Default Re: whithe screen when x loads

Try with the options:

agp=off acpi=off pci=nommconf

and using the default driver not the 'nvidia' driver, but instead 'nv'. This options worked in my laptop but disabled the sound and the acpi options (power managment).

I hope this help you.
+Turion64x2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
Stubborn screen res problem Alpsoandso NVIDIA Linux 6 05-03-12 06:00 PM
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 03:17 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
NVIDIA kernel not loading on boot-up, but insmod loads it Kyle NVIDIA Linux 3 09-10-02 12:01 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.