Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-19-06, 11:36 AM   #1
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

I wanted to start my tests with the Beta 9626 because I needed the "TwinViewXineramaInfoOrder" function. My current System is a Dell Latitude D800 running a GeForce4 4200 Go.
At this moment the system works almost perfect with the 8774 version. To finalize the migration to Linux I need the capability that was implemented in 9625/9626 for selecting the primary screen for Linux.
Twinview currently works with the primary (Laptop) device running 1900x1200 and the secondary 20" Dell 2000FP with 1680x1200.
Again, no issues so far.

After installing the 9626 the secondary (Dell 20") shows a pink Screen during logon and than a heavily artefacted failcoloured screen. I had no chance to stay with that version.

I created two nvidia-bug-report.logs with a) the 9626 and b) the 8774 system.

I have no idea what is wrong with the secondary display under 9626. Perhaps someone here can give me a hint.

I bziped both reports with a tar also containing the output of the startx -- -logverbose 5 output.

Thanks a lot for any hint
Jochen
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report_V9626.tar.bz2 (30.7 KB, 106 views)
File Type: bz2 nvidia-bug-report_V8774.tar.bz2 (30.3 KB, 89 views)
jgrotepass is offline   Reply With Quote
Old 10-19-06, 01:52 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Does this problem persist if you remove the HorizSync and VertRefresh options from xorg.conf?

If that doesn't help, please start X with the following command:
startx -- -logverbose 6

and then generate and post a new bug report.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 10-19-06, 02:38 PM   #3
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Lonni,
thanks for this hint, but it doesn't work. Attached the new bug.log (again with startx output as a tar file).
I also took a picture from the screens (no screenshot - because that shows the colors correctly). I stored it on one of our servers:
http://talk2.sagadc.com/images/NVidi...Color_Prob.jpg

Thanks,
Jochen
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report_V9626_02.tar.bz2 (35.3 KB, 98 views)
jgrotepass is offline   Reply With Quote
Old 10-20-06, 05:04 AM   #4
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

I did some further tests this morning. Changed the Display, the DVI-cable and the Docking. No changes.
Also I installed the 8776 which works perfectly.
Weird.

Any further ideas?
Thanks,
Jochen
jgrotepass is offline   Reply With Quote
Old 10-24-06, 08:05 AM   #5
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Scotty ... beam me up ...
No further ideas?

Thanks,
Jochen
jgrotepass is offline   Reply With Quote
Old 10-25-06, 10:10 AM   #6
xweber
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 7
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Thats what I would call a screenshot!

Does the effect switch when you change the order of displays, so that the external monitor becomes monitor #1?

And / or does something change when you use "LeftOf" or "RightOf" for the second screen?

Alex
xweber is offline   Reply With Quote
Old 10-26-06, 04:37 AM   #7
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Angry Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Hi Alex,
well I tested your questions:
As you might see in another "screenshot" neither the change of the position (TwinViewOrientation) nor the change of the primary (TwinViewXineramaInfoOrder) has changed the color issues.
http://talk2.sagadc.com/images/NVidi...or_Prob_02.jpg
Attached is also the new nvidia-bug-report.

I am stuck with this issue...
Any further ideas?????

Thanks,
Jochen
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report_V9626_03.tar.bz2 (35.2 KB, 101 views)
jgrotepass is offline   Reply With Quote
Old 10-27-06, 04:15 AM   #8
jgrotepass
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

Well, because I will never give up creating ideas, I tested 9626 this morning with a analog cable attached to my dell port replicator instead of the DVI cable.
Guess what, now it works

The only issue that I have here now is that the display is not as clear as the DVI output (thats why DVI was supposed to work).

Attached is the log from this attempt. Perhaps somebody can find the clue that makes the differences and let my Monitor get back to the clear output I had in the past.

Thanks,
Jochen
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report_V9626_04.tar.bz2 (35.2 KB, 94 views)
jgrotepass is offline   Reply With Quote

Old 10-28-06, 02:24 AM   #9
xweber
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 7
Default Re: TwinView + Beta 9626 shows Colored garbage on DFP-1

there are other postings that are pointing to problem with DVI like this
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=78723

maybe that option will help gor you

Alex
xweber is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.