Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-12-06, 02:43 PM   #13
adamk75
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 228
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

If I have some time, I'll see about pulling an older version of the source tree and getting an older kernel up and running, but it probably won't happen soon :-)
adamk75 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-06, 06:05 PM   #14
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

I don't think that will be necessary. I'll try to setup an up-to-date FreeBSD 7.0-CURRENT and take a look at this in the near future.
zander is offline   Reply With Quote
Old 12-14-06, 05:51 PM   #15
nicblais
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

As I mentioned above, 8776 works fine under the -CURRENT kernel if that's any help.
nicblais is offline   Reply With Quote
Old 12-16-06, 07:49 PM   #16
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

I looked at 1.0-9xxx FreeBSD 7.0-CURRENT compatibility last week. It looks like there're multiple problems with the device cloning mechanism, not all of which are trivially solvable; some more research/testing is needed.
zander is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 02:51 PM   #17
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

The attached patch works around most of the device cloning related problems and should allow 1.0-9746 to work more reliably with FreeBSD 7.0-CURRENT. Please note, however, that these changes haven't seen extensive testing and aren't officially supported, yet.

*** The patch has been removed; please see http://www.nvnews.net/vbulletin/show...1&postcount=27 for a replacement ***
zander is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 06:51 PM   #18
nicblais
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

I am happy to say that your patch fixed the issues I reported. I had to apply the patch on 9631 as that was what was available in the port tree but it works so far!

Thanks!
nicblais is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 09:09 PM   #19
roddierod
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 12
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

I'm using xorg 7rc3 on current with X11BASE=/usr/local and the driver loads but then it core dumps. There are no (EE) lines in the log.

I switched to X11BASE to /usr/local because this is seeming going to be the plan when xorg 7 is offically release in FreeBSD.

Would anyone have an idea what I need to do to get the driver to work with it??
roddierod is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 10:34 PM   #20
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

@roddierod: this sounds like a different issue, please start a new thread; please also attach the X log file generated at the time of the crash.
zander is offline   Reply With Quote

Old 01-04-07, 07:36 AM   #21
adamk75
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 228
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

Well, I've only been using X for about an hour or so, but it's definitely working better than without the patch :-) And, finally, I've managed to get beryl to work under FreeBSD. Thanks for fixing this so quickly, Zander.

Adam
adamk75 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-07, 05:20 AM   #22
Eight Konquers
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

Okay. Well, here's something interesting.. I'm using FBSD 6.2-PRE. I have an nVidia Geforce FX 5200... Never had a problem until now. And my _MAIN_ problem seems to be GL applications...

While I'm logged into X now (XFCE) it seems there are no issues. However, if I run any GL applications, I'll be lucky to not have a complete system lock. Every once in a while I'm able to CTRL+C out of something and not have to reboot.

These issues seemed to have begun once I updated to the 9631 driver (Although I can't be 100% sure). I do know, however, that downgrading drivers doesn't help at all. I've even taken it as far as version 8774 with no luck. =/

If I run "glxgears" to test my FPS, I get a _SERIOUS_ system choke. There are errors though. The same errors reported by others... Something along the lines of:

Code:
NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 29,  L1 -> L0
NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 29,  L1 -> L0
NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 29,  L1 -> L0
NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 29,  L1 -> L0
NVRM: Xid (0001:00): 8, Channel 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 29,  L1 -> L0
... and that's it.

I'll download the newest drivers with the patch mentioned above and see if anything helps. The card is wonderful and I have no issues with it (Besides going through GPU fans like toilet paper ... ) But, that's of no issue.

I'll post again if the patch above gives doo-doo for results...

Regards,
Janky Jay, III
Eight Konquers is offline   Reply With Quote
Old 01-05-07, 11:05 AM   #23
Harvey Pooka
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default Re: Nvidia driver under 6.2-PRERELEASE

I have two RELENG_6 systems (pre-release of 6.2). While one works without a problem, the other core dumps during shutdown (halt -p). This patch appears to have fixed 9631 on that system. If it happens again, I will let you know.
Harvey Pooka is offline   Reply With Quote
Old 01-05-07, 03:29 PM   #24
Eight Konquers
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default Re: Nvidia driver under 7.0-CURRENT. . .

Welp, I downloaded the newest drivers and the patch and still have the problem. I've messed around online trying to find others with the same issue. Although, I have found quite a few people with nearly the exact same issue, they seem to have fixed their problems with portdowngrade (Which I mentioned wouldn't work for me...) So, I suppose I'll keep my eye open for a new fix and just jump back to either the "vesa" driver or my ATi.
Eight Konquers is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Current NVIDIA Solaris graphics driver releases AaronP NVIDIA Solaris 0 10-21-10 10:56 AM
Current NVIDIA FreeBSD graphics driver releases zander NVIDIA FreeBSD 0 01-27-09 05:22 PM
Current NVIDIA Linux graphics driver releases AaronP NVIDIA Linux 0 11-06-08 04:39 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.