Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-15-06, 07:24 AM   #1
XP!
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Sound problem after upgrading to 9629

Hi, this is my maiden post here, so I hope you guys can help me out.

I upgraded from 8776 to 9629 recently and I've been having a problem where the sound on my system starts to crackle the moment I run anything that uses the 3D functionality of my gfx card.

For example, I can be playing an mp3 on my desktop with beryl and the moment i activate anything that uses the 3d functionality, the mp3 playing will crackle and slow down. The same thing happens when I tried to play Warsow.

I didn't have this problem with 8776 or any previous drivers. Attached is my bug report too.

Please advise, thanks a lot

DELL XPS m1210
Distro: Ubuntu Edgy Eft
Kernel: 2.6.17-10
Gfx: Geforce 7400 go - Nvidia 1.0-9629
Sound HDA Intel (Sigmatel STAC9221 A1)
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (126.8 KB, 96 views)
XP! is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 10:00 AM   #2
XP!
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Sound problem after upgrading to 9629

I would like to remark that I've just attempted to revert back to 8776 and the symptoms have all disappeared.

So it's definitely a 9629 problem.
XP! is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 11:09 AM   #3
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Sound problem after upgrading to 9629

I have a few questions:
0) Does this problem only reproduce if Composite is enabled?
1) Have you verified that you're using the latest BIOS?
2) Does this problem persist with a more recent kernel?
3) Was the bug report generated while the problem was present?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 11:36 AM   #4
XP!
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Sound problem after upgrading to 9629

Quote:
Originally Posted by netllama
I have a few questions:
0) Does this problem only reproduce if Composite is enabled?
1) Have you verified that you're using the latest BIOS?
2) Does this problem persist with a more recent kernel?
3) Was the bug report generated while the problem was present?

Thanks,
Lonni
0) No, I've tried enabling and disabling it. Same problem with the sound crackling
1) Yes. I've checked the BIOS version
2) sorry to say that I am still struggling to replace the kernel
3) Yes. It was generated while the problem is present.

thanks for your time
XP! is offline   Reply With Quote
Old 11-16-06, 08:58 PM   #5
XP!
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Sound problem after upgrading to 9629

Just wanna highlight that I've upgraded to 9742 and it fixed the problem
XP! is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting Pioneer VSX-S300 to Nvidia Ion - flat panel scaling solves it? wild_oscar NVIDIA Linux 3 06-17-12 07:18 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nForce sound locking up system shroom NVIDIA Linux 4 09-16-02 01:50 AM
nForce - BattleField 1942 demo - Sound cuts out rtz General Hardware 3 09-05-02 12:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.