Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-09-06, 12:18 PM   #1
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Hello all,

I've just upgrade my trusty FC5 to (a fresh install of) FC6.
With the upgrade, I decide to try the latest drivers (96.29) for a bit of AiGLX fun.

Long story short, when I start X, it starts just fine, but every ~10 seconds or so, the screen goes blank, the machine freezes, and everything returns to normal after ~2 seconds.

When I revert back to 87.76, everything goes to normal.
I tried disabling renderaccel, DAMAGE, RENDER, Composite... Nothing seem to help.

HP xw9300.
FC6/x86_64.
2 x Opteron 275.
Quadro FX1400.
4GB PC3200.
SCSI.

I'll attach the nvidia-log once I have time to reinstall the new driver.

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-09-06, 12:44 PM   #2
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Any chance 96.29 has broken DFP support?
Kinda looks like it...

Log attached.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (23.3 KB, 118 views)
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-09-06, 12:52 PM   #3
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Same goes for 97.42.
Doesn't seem like it's my day, does it?

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-09-06, 08:13 PM   #4
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

96.26 hard locks.
No oops.
No Xid.

Now I'm at home, testing the same driver on my private development (Check sig below) which share the same board as the HP (Tyan Thunder K8WE).
87.76 works just fine.
96.26 hard locks.
96.29 doesn't flicker (I'm using a 21" CRT @home; 17" LCD @work), but works very slowly. (glxgears score dropped from ~14K to ~7K)

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 06:49 AM   #5
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

... Bumpy-bump.
Can I supply additional information? netllama/zander? Anyone?
Any chance it has anything to do with http://www.nvnews.net/vbulletin/show...ghlight=gilboa

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 12:01 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

I've run FC6 (and FC5) with an FX1400 on an HP xw9300 many times, and never run into the problem you're reporting here. It sounds like its specific to your hardware.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 12:02 PM   #7
TwinFinity
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Just to let you know you're not alone Gilboa...
I've not had any screen blanking issues but I have had one hard lock so far using 96.29 on a very similar machine.
K8WE S2895
2x275
2GB Ram
7800GTX
FC6 64bit

The machine had been on for twelve hours, it was an hour into transcoding a dvd when it locked up. No opengl processes running. Maybe 25% load on the system and low temperatures throughout. So I had no reason to suspect the graphics driver. I've just updated to FC6, running a kernel out of testing, everything is new so I'm not too sure where to look for a cause and with only one lock up so far I put it down to one-of-those-things.
glxgears is running at a reasonable 14700 fps here. Probably because I havent tried turning AIGLX on yet...
TwinFinity is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 12:30 PM   #8
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Quote:
Originally Posted by netllama
I've run FC6 (and FC5) with an FX1400 on an HP xw9300 many times, and never run into the problem you're reporting here. It sounds like its specific to your hardware.
I'm using a 17" LCD (MAG s776I) on DVI. This is the only non-standard component on my machine. The rest is generic HP stuff.
The machine itself was rock solid under FC5/FC6 with older drivers. Only the 9x.xx seem to exhibit this problem.

Any idea how I can debug this?

TwinFinity,

Check the kernel log for messages that start with "Xid:".

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote

Old 11-15-06, 01:26 PM   #9
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

HP hasn't reported any issues to us with respect to the 1.0-9xxx drivers, which further suggests that whatever is wrong is specific to your hardware. If you have a different display you could temporarily use, that might be a valuable test.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 11-15-06, 02:31 PM   #10
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Quote:
Originally Posted by netllama
HP hasn't reported any issues to us with respect to the 1.0-9xxx drivers, which further suggests that whatever is wrong is specific to your hardware. If you have a different display you could temporarily use, that might be a valuable test.

Thanks,
Lonni
OK. I'll try a normal CRT tomorrow.
Thanks.

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Old 11-17-06, 11:04 AM   #11
TwinFinity
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Gilboa,
I've switched on AIGLX and dragged a few windows around while running glxgears, no problems whatsoever. No Xid messages either.
TwinFinity is offline   Reply With Quote
Old 11-18-06, 04:23 PM   #12
gilboa
Linux addict...
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 540
Default Re: [96.29/x86_64/FC6] screen goes blank from time to time.

Quote:
Originally Posted by TwinFinity
Gilboa,
I've switched on AIGLX and dragged a few windows around while running glxgears, no problems whatsoever. No Xid messages either.
Do you see the same problem with older drivers?
Once it happens, can you access the machine over SSH?
Can you connect the machine to a serial cable and check if the kernel spews out error (OOPS) messages?

- Gilboa
__________________
DEV-NG: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB, GTX680, F19/x86_64, Dell U2711.
DEV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 5x320GB, GTX550, F19/x86_64, Dell U2711 (^).
SRV: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 4x2TB, 9800GTX, F19/x86-64, Dell U2412.
LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F19/x86_64.
gilboa is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora KDE 16 Geforce GTX260 and slow gtk applications Rendering NVIDIA Linux 10 07-11-13 08:02 AM
NVS3100 (Thinkpad T410) blank screen on resume NvFuchs NVIDIA Linux 2 05-15-12 02:02 PM
Stubborn screen res problem Alpsoandso NVIDIA Linux 6 05-03-12 07:00 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.