Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-06-06, 06:35 PM   #13
PenGun
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 93
Default Re: 6600GT VGA+HDTV

This xorg.conf works for TV-Out using component output, it's for 720p:


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 1280 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "TATUNG C9RZ"
HorizSync 30.0 - 95.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "SONY TV"
HorizSync 15.0 - 46.0
VertRefresh 59.0 - 61.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6600 GT"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6600 GT"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "CRT: 1600x1200 +0+0; CRT: 1280x1024 +0+0; CRT: 1024x768 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "UseEDID" "FALSE"
Option "TVStandard" "HD720p"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TvOutFormat" "Component"
Option "metamodes" "CRT: 1280x720 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x720"
EndSubSection
EndSection

This on my GT6600 and my Sony CRT HDTV.
PenGun is offline   Reply With Quote
Old 12-07-06, 01:41 AM   #14
mitchell2345
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 43
Default Re: 6600GT VGA+HDTV

PenGun...THANK YOU SO MUCH. It finally works! Success!

I wish it didnt take me about 15 hours or work. haha. should have came here sooner.

Now the next challenge. Get desktop effects to work. atleast on the VGA. I think something is botched on the NVIDIA drivers netllama had me install. how do i remove them so i can put kmod-nvidia drivers back on.

I had desktop effects working with one monitor with that package. but with the new NVIDIA drivers desktop effects has never worked!

If i just install kmod i get confict errors.

THANK YOU again!

a very happy Mitchell!
mitchell2345 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-07, 07:45 PM   #15
parkergraves
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Default Re: 6600GT arrrrgg

Hi, I am totally new to linux, like 5 days new, and am so far not impressed with my lack of knowlege. I installed fedora 6 pretty well, started to learn the commands for moving around, and updating, and yum... (blah blah) and have the NVIDIA 6600GT card, which I can't get to run at all. (startx is just a black screen) I downloaded the installer, and the x config file, updated all the headers, source, and devel, tried two rpm's (had help installing and then uninstalling them) and now, I am still where I was 2 days ago. I've been reading all the boards, but can't find a solution to get rid of this "unable to find kernel source tree - or just what kernel I should be using anyway.) It's a 64 bit machine. Help.
parkergraves is offline   Reply With Quote
Old 05-15-07, 08:45 PM   #16
mitchell2345
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 43
Default Re: 6600GT VGA+HDTV

you should be able to get the card to work with the default open source drivers packaged with FC6. Lets try a few things to setup the card with the open source drivers before we concern ourselves with the nvidia drivers.

First, FC has a built in utility that should set up the xorg.conf file to a working state. Try the following (i added comments in paraenthese dont type these in, its just reference so you see what you are actually doing.


while logged in as your user...
Code:
su -
(log into the root with its path variable)
Code:
init 5
(this puts FC in GUI mode, run level 5)
If you xorg.conf file is bad it will say there is a problem and it wants to repair it. Just choose the defaults and enter the root password when prompted. Hopefully you will be able to log into X now.

Lets get the nvidia driver working now:
1. Check to make sure the driver is installed
Code:
rpm -qa |grep nvidia
mine lists out:
Code:
[mitchell@mitchell2345 ~]$ rpm -qa |grep nvidia
kmod-nvidia-1.0.9755-2.2.6.20_1.2933.fc6
xorg-x11-drv-nvidia-1.0.9755-3.lvn6
If they arent installed, let get them with yum:
I assume you already have the livna repo installed. If not do the following command.
Code:
rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-6.rpm
and now:
Code:
su
yum install kmod-nvidia
Now we should have the drivers installed lets make sure our xorg.conf file is configured to use them.

edit the file
Code:
gedit /etc/X11/xorg.conf
Under the "Device" section make sure the work after Driver is nvidia.

Now restart X to see if they work. Ctrl+Alt+backspace. You should see the nvidia splash. and they are installed and working. Desktop effects should work now. If not add the following to xorg.conf.

as root:
Code:
gedit /etc/X11/xorg.conf
under device:
Code:
Option	    "AddARGBGLXVisuals" "True"
At the bottom of the file add:
Code:
Section "DRI"
	Group        0
	Mode         0666
EndSection
If this doesnt work let me know. Try to get a copy of the xorg.conf file. This may be hard if you cant get into X, with limited knowledge of linux.

I attached a copy of my xorg.conf.

Good Luck,
Mitchell
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (898 Bytes, 85 views)
mitchell2345 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$169.99 - ARCTIC COOLING Accelero Hybrid Fluid Dynamic VGA Cooler News Archived News Items 0 06-27-12 08:20 PM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 05:51 AM
Blu-ray 3D Movie Playback With PC on a 3D HDTV Using HDMI 1.4 News Archived News Items 0 05-16-12 04:30 AM
HDTV support - computer to HDTV set porksoda NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-27-05 07:30 PM
DVI to VGA converter anyone? Necrosis NVIDIA Linux 4 08-18-02 04:54 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.