Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-06, 04:02 PM   #133
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

I have just tried Gothic III with Coverage Sample AA 8x, AF 16x, and integrated "HDR" (it is bloom in fact, and is refered to as postprocessing level 1 in Gothic III), and all is working well with 97.44. Great thing is that single 8800GTX can handle 1920x1200 in this game with FPS 40-70 (which is more than enough for RPG).

The only real problem I have is SCDA and "high definition shader".

Have nTune installed, by OC my card through RivaTuner.

__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 04:29 PM   #134
fatal1ty
 
fatal1ty's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 778
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by Tranceaddict
DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D (704-2BTA BIOS)
AMD Opteron 146 (CABYE 0540 FPMW) @ 3GHz 1.55V
Big Typhoon
2GB Mushkin eXtreme PC4000 (Black) @ 250MHz 2.6V
XFX 8800 GTS @ 630MHz core/2000MHz memory
WD Raptor 74gb
BenQ DW1650 DVD writer
Fortron AX-500 Bluestorm PSU
NZXT Lexa case
Razer Diamondback Plasma Mouse
Similar system to what I had before my upgrade.

I would say first of all you are prolly dealing with a software issue. Something in the background probably causing the performance drops. Also, something prolly specific to opengl maybe. Do you have the chipset drivers installed for the nv mobo? Is the system prime and memtest stable? What is your hypertransport running at? Try another mouse!!! I remember issues with those mice. Also, what do you run in the background for firewall, av, any other startup apps?
__________________
[SIZE=1]C2D E6300 3.616 Ghz @ 1.5 v H20 cooled
2GB OCZ DDR 1000
ASUS P5B-E Mobo
EVGA 8800GTS 660, 2Ghz mem [/SIZE]
fatal1ty is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 04:39 PM   #135
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Edit: Nevermind, rebooting seems to have solved it.

Last edited by OWA; 12-18-06 at 05:20 PM.
OWA is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 04:55 PM   #136
K1ngK1llAll
Registered User
 
K1ngK1llAll's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Has anyone tried Star Wars Republic Commando???? I can't game with it for the life of me. New Game just totally crashes in general (which Driver release notes actually state). But I can't game online either . It was working for 5 minutes or so and now it just crashes when trying to join a server??? I'm using 97.44 also.
__________________
Intel Core2 Duo 6600 @3.5
2 XFX Geforce 8800 GTX's in SLI (stock Speeds)
2 gb Corsair Dominator PC-9136 C5 @1170 Mhz 5-4-4-5-2T--Trc-5
EVGA Nforce 680i SLI
Western Digital Raptor X HDD @ 10000 RPM
Western Digital 500 gb HDD @ 7200 RPM
Zalman Cpu Cooler 9700Led
Plextor (SATA) PX-755SA DVD Burner
Lite-On (Eide) SHM-165H6S DVD Burner w/lightscribe
Silverstone TJ09
Silvertone Zeus 850W SLI PSU
Dell 2407WFP
Logitech G5 Mouse
Logitech G15 Keyboard
Logitech Z-5500 Digital Speakers
K1ngK1llAll is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 07:21 PM   #137
JerseySeven
Registered User
 
JerseySeven's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 24
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by radekhulan
I have just tried Gothic III with Coverage Sample AA 8x, AF 16x, and integrated "HDR" (it is bloom in fact, and is refered to as postprocessing level 1 in Gothic III), and all is working well with 97.44.
Radekhulan,

Those are terrific screenshots!

I'm not able to try this at the moment or I wouldn't be bothering you. Do postprocessing levels 2 and 3 disable AA? Also, are you forcing AF from the control panel or using application controlled anisotropic filtering?

Thanks much!
JerseySeven is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 09:45 PM   #138
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by radekhulan
I have just tried Gothic III with Coverage Sample AA 8x, AF 16x, and integrated "HDR" (it is bloom in fact, and is refered to as postprocessing level 1 in Gothic III), and all is working well with 97.44. Great thing is that single 8800GTX can handle 1920x1200 in this game with FPS 40-70 (which is more than enough for RPG).

The only real problem I have is SCDA and "high definition shader".

Have nTune installed, by OC my card through RivaTuner.

still doesn't work right for me

i get weird slow downs and graphical glitches from time to time
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-06, 10:23 PM   #139
icecold1983
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 265
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

cant use any aa in tm united other than the 2/4x in the game menu
__________________
c2d e6600 stock
680i
2 gb ddr800
8800 gtx stock
x fi with 64 mb xram
icecold1983 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-06, 03:15 AM   #140
Tranceaddict
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 93
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by fatal1ty
Similar system to what I had before my upgrade.

I would say first of all you are prolly dealing with a software issue. Something in the background probably causing the performance drops. Also, something prolly specific to opengl maybe. Do you have the chipset drivers installed for the nv mobo? Is the system prime and memtest stable? What is your hypertransport running at? Try another mouse!!! I remember issues with those mice. Also, what do you run in the background for firewall, av, any other startup apps?
I have the latest chipset drivers for my mobo "6.86", also I tested Prime and Memtest for at least 12 hours each, and both passed with no errors. Hypertransport is running at 1800 "3X" LDT multiplier. I have my XP tweaked to where I am running only 15 programs in the background, and my AV is the latest Kaspersky. BTW, my entire set up was exactly the same before except for the 7900GT.

P.S. The errors occur not in a specific region, but rather during intense firefights or while the Arty is raining down. I always had my FPS capped at 100, but even with the 7900GT on a 64 person server it rarely dropped below 70FPS.
Tranceaddict is offline   Reply With Quote

Old 12-19-06, 03:38 AM   #141
delcruz
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by Tranceaddict
I have the latest chipset drivers for my mobo "6.86", also I tested Prime and Memtest for at least 12 hours each, and both passed with no errors. Hypertransport is running at 1800 "3X" LDT multiplier. I have my XP tweaked to where I am running only 15 programs in the background, and my AV is the latest Kaspersky. BTW, my entire set up was exactly the same before except for the 7900GT.

P.S. The errors occur not in a specific region, but rather during intense firefights or while the Arty is raining down. I always had my FPS capped at 100, but even with the 7900GT on a 64 person server it rarely dropped below 70FPS.
i have also done the above. i have latest bios and mobo drivers. i have dual core optimizer installed..... i have tried setting afinity to "1" core. i have tried disabling "threaded optimization" in control panel. i fiddled around with it today and the same things happend to me as Tranceaddict. i played the "chateau" level and as soon as heavy fire fight my fps drops to where it stutters and then it goes back up but usually only after fighting stops.

i have already tried putting my old 7800gtx in and cod works great then. Then i put 8800 back in and it's a no go......hmmmm i have bout 25 processes going. use AVG.......hmmmm... sry i don't want to get off topic with trying to get cod working... i don't have v-sync enabled. i played f.e.a.r. today for 2 hours no probs.
__________________
Athlon FX62 2.8
Asus crosshair, 2 gigs corsair ram
Asus 8800gtx
2 WD 150gb raptors, 750w thermaltake
XFI extreme music
delcruz is offline   Reply With Quote
Old 12-19-06, 11:35 AM   #142
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by JerseySeven
I'm not able to try this at the moment or I wouldn't be bothering you. Do postprocessing levels 2 and 3 disable AA? Also, are you forcing AF from the control panel or using application controlled anisotropic filtering?
I am forcing Coverage Sample AA 8x via nHancer (application profile), and using PostProcessing Level 1 in Gothic III settings (Level 2 is, in fact, blur, Level 1 is bloom, so there is no reason to use Level 2). Level 0 disables both bloom & blur. I do not use FSAA settings in Gothic.
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 12-19-06, 02:51 PM   #143
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Need for Speed Carbon isn't working very well with SLI for me. It's smoother with a single card. I've just tried the regular SFR, AFR1 and AFR2 modes. It also seems to change a little. Like the first time I tried it I used AFR1 and it wasn't too bad. I exited the game, tried AFR2 and performance wasn't very good at all. Also, SLI wasn't used at all (no green at all). I then exited, switched to SFR, it didn't run all that great. Exited, went back to AFR1. SLI was being utilized but performance was lower than the first time I tried it and it was more jerky also. I had this problem with earlier drivers and somehow it just went away. Now it's back.

Trying to use 4xAA/16xAF.
OWA is offline   Reply With Quote
Old 12-19-06, 05:09 PM   #144
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: Summary of 8800 Game Issues

Quote:
Originally Posted by lowdog
Gothic 3 is unplayable with 8800GTX sli on Striker 680i, shadows flashing on and off all over the place, flickering textures all over the place.
Quote:
Originally Posted by OWA
Set it to single gpu mode.
Yeah, Gothic 3 isn't doing very well with SLI. With the 97.02s and 97.28s, the character shadows flicker. The 97.44s fix that but there are some texture flashing issues and shadows in general seem a little messed up. Like the whole area will have the shadow "pop-in" and I'm also not sure the whole area should be in a shadow like that. Framerate is definitely higher but it doesn't seem to be as smooth as single gpu mode.
OWA is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saturday Crapshoot: Quest For Glory 4 1/2 News Gaming Headlines 0 06-09-12 11:10 AM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.