Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-10-06, 10:44 PM   #1
alaric
Cyber Jedi
 
alaric's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Amsterdam
Posts: 75
Unhappy Need Help. New FX6200 causes system to be very unstable.

I've tried everything I can but it has not improved

I had a rock solid machine with the FX5200. Bought a FX6200 because I need the higher clock for a new LCD screen. The ONLY thing that is different is that I put in the new card - and then the system becomes extremely unstable as soon as X is started: one monitor is 'restarting' constantly (going black for a second and then returning, often in a different mode) and over all parts of the screen are not drawn or garbled. The system becomes VERY slow in response.

I've tried all driver versions 1.0.8776 and higher. It made no difference (that is, the lower the version the more unstable the system became; apparently the error recovery has improved). So, I might as well use 1.0-9742, as the version seems not related to the problem.

Note that I can use X when I put in the option NvAGP 1, but in the logs I then see: NVRM: not using NVAGP, an AGPGART backend is loaded! So, apparently that means that AGP is disabled. This is weird because it is impossible to unload agpgart: it is needed by intel_agp, which is already loaded at boot time. I see no way to test this without agpgart

The attached nvidia-bug-report.log.gz was made after I left X again, because the system is too unstable to open a terminal window. If it is needed to run nvidia-bug-report while X is still running then please tell me and I'll see what I can do.

Thanks,
Alaric

PS The last thing I did was upgrade my motherboard BIOS to the latest version available.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (22.9 KB, 100 views)
__________________
Get my email address from my homepage.
alaric is offline   Reply With Quote
Old 12-10-06, 10:55 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Need Help. New FX6200 causes system to be very unstable.

Here's the basic issue:
(WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors. Falling
(WW) NVIDIA(0): back to legacy PCI mode.

If effectively disabling AGP 8x rates eliminates the instability, that suggests that either the AGP driver has a bug, or your motherboard AGP is potentially unstable at the higher clock rates of the GeForce 6200.

You might want to try building a new kernel without intel_agp support, and see if that helps at all.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
PhysX System Software 9.12.0604 News Archived News Items 0 06-18-12 09:50 PM
Max Payne 3 system requirements updated, new PC screenshots released News Archived News Items 0 05-28-12 06:49 AM
Ars Technica system guide: Bargain Box April 2012 News Archived News Items 0 05-10-12 10:30 PM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 03:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.