Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-16-07, 06:28 AM   #1
gfixler
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Unhappy strange hangs/crashes w/ 1.0-9746 on Ubuntu

I just upgraded to 1.0-9746, and I have a GeForce 7900 GT/GTO. I then let Ubuntu 6.06 pull in some updates - about 50 or so, and some were kernel things, which is why I updated the Nvidia drivers first. The last time I didn't do that, and couldn't fire up the X server, which was a pain. This time I did it in the opposite order, and all was well. I also appreciate the fancy new NVIDIA startup screen. The quick flash of the all-white version previously kept blinding me whenever I started X :)

However, now I can't open Maya - the 3D package I use for everything at work and home (this is home). When I try, my right (dual setup) goes to technicolor ASCII characters for a second, then everything goes black, some large white rectangles (~2x solid cursor size) flicker around the screen, and then I find myself back at the login screen. This happens every time I try to start Maya, either from a script with flags I usually use, or just typing maya on the command line.

Poking around in the NVIDIA X Server Settings UI, this same crash happens when I select the OpenGL/GLX Information option in the list. All of the other options don't crash me out. I wanted to do the -logverbose 6 thing mentioned in the sticky, but I can't even stop X. When I try, via sudo /etc/init.d/gdm stop, it goes out to a screen of boot messages, like it's trying to fire up the shell for me, but after the screen fills with them (almost immediately) it just hangs there forever with a blinking cursor, and I have to hit reset.

I don't know how helpful the bug report will be without me being able to start X in logverbose level 6, but I've attached it anyway. Thanks for any ideas - this is unfortunately holding up my work in the meantime! At least I still have surfing.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (128.3 KB, 94 views)
gfixler is offline   Reply With Quote
Old 01-16-07, 12:19 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: strange hangs/crashes w/ 1.0-9746 on Ubuntu

According to your bug report, you're not using the GLX module which ships with the NVIDIA driver:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.0.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.2

This suggests that the driver wasn't correctly installed. I'd suggest (re)installing 1.0-9746.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-17-07, 12:56 AM   #3
gfixler
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Talking Re: strange hangs/crashes w/ 1.0-9746 on Ubuntu

That was indeed the issue. I will remember in which order to install things next time.

Thanks, Lonni. You're the best!
gfixler is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.