Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-21-03, 11:33 AM   #1
ndi501
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2
Default SuSE 8.1 and Nvidia 4191

Yo

I run suse linux on my pc at home, with a nvidia geforce 2 MX400.

I've never had problems with nvidia drivers before, only a few months ago when i downloaded the wrong drivers

But now i have a really weird problem.

I've installed the new nvidia drivers for suse 8.1 in a shell, without X running. Then, i rebooted for the kernel drivers to update. Then, i ran switch2nvidia and switch2nvidia_glx. Both ran without errors.

When i got back into X and loged in to kde. I tried to play Tuxracer, and i get an eorror about /dev/nvidia0 - permission denied. So, i chmod it to 777, run it again, and get the same error, but with a different file name. So, i chmod all those.

Now everything works fine. BUT, I've installed WineX so i can play cs. But, when i run cs using winex, it doesnt do anything. It just comes up with winex, and sits there. After about a minute it timesout and exits.

Anyone have any suggestions as to a remedy?

Thanks

Sam
ndi501 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-03, 12:32 AM   #2
TA00
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 29
Default

Hi!
the switch2nvidia... are scripts. If you read them (with less) you will find that they are written for the 31xx driver. So you can't use these scripts for the new driverversion !!!!
I use the tar file and compile them - they create the links that are use.

regards

Christoph
TA00 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-03, 02:36 AM   #3
mczombie
DELL Inspiron 8100
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default

Try to run 3Ddiag and SuSEconfig then check for nvidia drivers running with xdpyinfo and gears.
__________________
SuSE 8.2 Pro
DELL Inspiron 8100 A15
Geforce 2 Go
mczombie is offline   Reply With Quote
Old 03-08-03, 05:36 PM   #4
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Unhappy

Hello no, but it wass nice of you to ask..
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-09-03, 05:31 AM   #5
MrBug
Registered User
 
MrBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7
Default

look here, i got it to work:
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&threadid=8409
MrBug is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Geforce 440 Go, SuSE 8.0, and new Nvidia drivers loudawg NVIDIA Linux 4 06-01-04 12:54 AM
Suse 8.1 and Nvidia drivers tombraider500 NVIDIA Linux 4 10-06-02 11:19 AM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.