Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-20-06, 08:59 PM   #1
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default suse 10.1 not suspending to ram.

i know i posted about this before and i know this topic is old but it would seem each occurance of this is unique to an extent, so here goes.

i have an asus v9999GT, which for all those not up on your 3rd party model numbers is a Nvidia 6800GT AGP. I run it on a gigabyte GA-7n400 pro2 rev.2.0 (nforce2 chipset on there) with an AMD Athlon XP 3200+ and 1GB ram (ddr 333).

now i have done weeks worth of research on this and comp up with nothing much except what is contained in the following link: http://forums.suselinuxsupport.de/in...pic=38781&st=0

As you will see i have done quiet a bit towards finding a solution. even recompiling my kernel to remove all agp drivers.

anyway, I'm in desperate need of a fix for this because it's starting to stretch my patience to an extreme (i am normally a extremely patient person). I have a feeling it is something to do with the suspend software in suse 10.1 or something to do with the acpi features in the kernel.

anyway i hope someone has a solution for this. cheers for any help that you can provide.

M3PH

p.s. as a side note i would also like to know how to enable fast writes.

cheers again all
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.zip (25.3 KB, 109 views)

Last edited by M3PH; 06-20-06 at 11:36 PM.
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-21-06, 01:38 AM   #2
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

right, i've stayed up all night looking round these wnderful forums trying to find some extra info on my issue and it would seem that i have only scraped the surface. Tbh i feel like a noob again. so i think the plan of attack now is to run me thru all the software suspend tools and give me a run thru all the relevenat driver options in as simple as you can language.

sorry for "moving the goal posts"
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-22-06, 10:23 AM   #3
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

hey all.

It's been a couple of days now and no one has replied . i signed up and posted because someone i respect highly from another forum said you guys were, and i quote, "friendly and helpful". so far you've proved him wrong, which isn't good.

FYI i think this issue is worse than first thought as i have tested suspend 2 disk and that is doing exactly the same thing as suspend 2 ram. so surfice to say i have no suspend function at all.

so some major help is need here and fast. hell if i have to bribe you guys with cold hard cash to help me then so be it. I'm get desperate.

oh btw before i forget,
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-22-06, 06:55 PM   #4
septo
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 7
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

To enable fastwrites, add the following to /etc/modprobe.conf

Code:
options nvidia NVreg_EnableAGPFW=1
I wish I could help with your suspend to ram issue, but I don't have access to a suse box atm.

To fix this:

I can't mount my fat32 partition or my friends usb external hdd.

make menuconfig

->File Systems->DOS/FAT/NT Filesystems

and enable the stuff in the next page.

Quote:
To use suspend with the binary only driver for NVidia graphics cards, you need to take some extra precautions. Note that this apparently does not work on all NVidia graphics chipsets, YMMV:
Maybe have a look around for someone else who got it working using the same chipset?
septo is offline   Reply With Quote
Old 06-22-06, 10:27 PM   #5
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

i solved the mount problem that compile was missing the utf8 codepage so it couldn't read the disks right, anyway i've got a working and optimized kernel know so i wouldn't worry about that.

Where exactly do i put the option for fast writes in modprobe.conf coz i had a look and it didn't seem obviuos for a location. cheers for the help tho.
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-23-06, 07:19 AM   #6
scamiran
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

I have the same problem. AMD64 system, Nforce3 chipset, 6800GT.

S2RAM, S2DISK both fail. If I S2RAM or S2DISK in console mode my system DOES come back up, but I get no video; I can login as root (at console) and reboot my system.

I have so far determined nothing ;-) Fast writes don't help. Here's how you work modprobe.conf.local, on suse (by the way, the file you want is modprobe.conf.local, not modprobe.conf . Don't touch modprobe.conf)

options nvidia <insert module options here>

so for fastwrites type what septo wrote in the bottom line of modprobe.conf.local .

SuSE sources modprobe.conf.local AFTER modprobe.conf , so anything there will get loaded. Additionally, you could create a separate file in modprobe.conf.d/ , called "nvidia" , and drop that line in it. the entire contents of modprobe.conf.d/ will be sourced by modprobe


I'm determined to get Suspend working, too, but I don't have a lot of time. Please post your solution here if you get it, I will as well.
scamiran is offline   Reply With Quote
Old 06-23-06, 08:47 AM   #7
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

cool cheers for the advice. i'm in windows atm but when i get back into linux and get time to look at it i will make those changes and see about doing so more research.
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-24-06, 04:36 AM   #8
digulla
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

Hello,

I'm seldom in this forum, so I saw this only today.

Have a look at http://en.opensuse.org/NVIDIA. At the bottom are links to the NVIDIA Suspend HOWTO with a couple of tips.

I managed to get S2DISK working with using a patched NVIDIA-Linux-x86-1.0-7174 driver (an old one). See the page for instructions.

Right now, I'm trying again with the 8762 driver which just came out (June, 22th).

I'll post my results on the NVIDIA page on opensuse.org, so they're all in one place.

Regards,
__________________
Aaron "Optimizer" Digulla a.k.a. Philmann Dark
"It's not the universe that's limited, it's our imagination.
Follow me and I'll show you something beyond the limits."
http://www.philmann-dark.de/
digulla is offline   Reply With Quote

Old 06-24-06, 08:24 AM   #9
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

hang on, isn't the 8762 driver like a month old. or is the suse patched one that actually works?
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-24-06, 11:13 AM   #10
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

i've had time to do a bit more research today into my problem. and it would appear i missed a switch when installed the drivers. but it would appear my sound card is not compatable wit suspend2 and my nforce board is know to have issues too, so i give up. I'll just have to accept that suspend2 is gonna take a while to support my system but as i'l be upgrading to a x86_64 system within the next 8 months or so i'll just have to make so clever purchase's so suspend2 will give me support out of the box.

cheers for all your help guys. it's been much appreciated.

M3PH.
M3PH is offline   Reply With Quote
Old 06-24-06, 03:29 PM   #11
digulla
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

Hello,

I've now installed 8762 and it works without any changes with suse 10.1 with S2DISK. I didn't try S2RAM.

Regards.
__________________
Aaron "Optimizer" Digulla a.k.a. Philmann Dark
"It's not the universe that's limited, it's our imagination.
Follow me and I'll show you something beyond the limits."
http://www.philmann-dark.de/
digulla is offline   Reply With Quote
Old 06-26-06, 05:08 PM   #12
M3PH
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 15
Send a message via MSN to M3PH
Default Re: suse 10.1 not suspending to ram.

what's your systems/vitual info. it helps to know more than it just works, buddy
M3PH is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geforce 440 Go, SuSE 8.0, and new Nvidia drivers loudawg NVIDIA Linux 4 06-01-04 01:54 AM
Program to Identify DDR RAM modules speeds MUYA General Hardware 4 10-11-02 12:41 PM
My SuSE 8.0 just totally BROKE. Help please!!! sephiroth762 NVIDIA Linux 6 10-09-02 03:30 PM
Suse 8.1 and Nvidia drivers tombraider500 NVIDIA Linux 4 10-06-02 12:19 PM
Trouble with SuSE 8 & NVIDIA latest driver bughill NVIDIA Linux 3 08-20-02 01:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.