Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-31-07, 10:30 AM   #13
TheHighHat
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 14
Default Re: 8800GTS Slow?!

BIOS update... no good.

Leadtek provided drivers (from box) no good.

Clean install with Vista... even worse.

I'll try this PSU mod... but I do not think the PSU is an issue. I have found others with the same power supply and an 8800gts/x that do not have problems...

Does anyone run with Xeon? The only thing I can think of is that the drivers are SMP safe (multicore), but not well tested in this dual socket configuration so there may some interrupts happenning when threads move to another core... or some cache coherency issues...
TheHighHat is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 01:50 PM   #14
TheHighHat
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 14
Default Re: 8800GTS Slow?!

OK. I tried the PSU mod with a PSU that has single 30A 12V rail. No luck.

This is taking too much effort.
TheHighHat is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 02:48 PM   #15
Xion X2
Registered User
 
Xion X2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: U.S.
Posts: 6,701
Default Re: 8800GTS Slow?!

Make sure you have all of your updated sound/chipset drivers. Also make sure have all of your windows updates. And check in your bios and make sure your PCI-E lane is running at 16x.
__________________

i7-2700k @ 5.0 GHz
Nvidia GeForce 570 2.5GB Tri-SLI
Asus P67 WS Revolution (Tri-SLI)
OCZ Vertex SSD x 4 (Raid 5)
G.Skill 8GB DDR3 @ 1600MHz
PC Power & Cooling 950W PSU
Xion X2 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 03:52 PM   #16
TheHighHat
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 14
Default Re: 8800GTS Slow?!

Confirmed. All software/firmware is at the latest version. PCIe is running at 16x. (and card is in the 16x slot, just in case anyone wants to ask )
TheHighHat is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 03:53 PM   #17
TheHighHat
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 14
Default Re: 8800GTS Slow?!

Could someone run 3dmark01 and let me know how it goes for you? Especially if you have a Leadtek GTS.
TheHighHat is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 04:09 PM   #18
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: 8800GTS Slow?!

Quote:
Originally Posted by TheHighHat
Could someone run 3dmark01 and let me know how it goes for you? Especially if you have a Leadtek GTS.
I get 14046 3DMark points in 01. Also, that is at 1920x1440, with 8xAA (essentially everything maxed in 3DM01). Furthermore, I had FarCry running in the background (paused), IE7 open with 3 tabs as well.

So I guess the test wasn't too accurate. I'll try it again at default settings just to see what I get.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 04:15 PM   #19
SlieTheSecond
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 703
Default Re: 8800GTS Slow?!

47932

Specs are in my sig, except cpu at 3.4ghz and video at stock speed.

Installed it, ran it at what ever the default first loads are.

__________________
E6400 @ 3200 mhz (400x8) 1.45v || 2x 8800 GT || OCZ 600Watt sli || 22" LG Flatron
2x1GB Apacer PC2-6400 @ 850mhz 4-4-4-15 || Asus P5N32-E Sli Plus || Zalman 9500 AT || 200GB SATA / 320GB SATA WD HD

3D Mark 06: 12461 || 3D Mark 05: 18397 || 3D Mark 03: 40149
SlieTheSecond is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 04:27 PM   #20
TheHighHat
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 14
Default Re: 8800GTS Slow?!

See... that is exactly the type of score I was expecting. Maybe 40K at the low end. And like I said in the first post... newer benchmarks are just awful.
TheHighHat is offline   Reply With Quote

Old 01-31-07, 04:54 PM   #21
NoWayDude
Charlie don't Surf!
 
NoWayDude's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK
Posts: 866
Default Re: 8800GTS Slow?!

Those on the sig are my scores. I can not for the live of me get more of 2001. The other ones are normal scores I guess
__________________
Beer,helping ugly people getting laid since the dawn of time
My Rig
Gigabyte DS3IS3, C2D Q6600 @ 3400,4096 megs Geil C4 800mhz DDR2,SB Audigy 2, 750W PSU,Palit 460GTX 160 Sata Samsung + 120 Seagate ATA + 80 Sata Seagate, Atapi DVD Rom x16 ,Samsung DVD/RW x12x8
NoWayDude is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 05:00 PM   #22
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: 8800GTS Slow?!

Just tried it again with default settings. I got 20192.

Maybe I should just close FarCry.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 07:08 PM   #23
SlieTheSecond
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 703
Default Re: 8800GTS Slow?!

Why would you run it with Far Cry running when he is looking for normal performance to compare against?
__________________
E6400 @ 3200 mhz (400x8) 1.45v || 2x 8800 GT || OCZ 600Watt sli || 22" LG Flatron
2x1GB Apacer PC2-6400 @ 850mhz 4-4-4-15 || Asus P5N32-E Sli Plus || Zalman 9500 AT || 200GB SATA / 320GB SATA WD HD

3D Mark 06: 12461 || 3D Mark 05: 18397 || 3D Mark 03: 40149
SlieTheSecond is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 07:33 PM   #24
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: 8800GTS Slow?!

Quote:
Originally Posted by SlieTheSecond
Why would you run it with Far Cry running when he is looking for normal performance to compare against?
It's kind of a long story...

For some reason I get BSODs after about the 5th time of loading up FarCry. So to prevent these from happening- I just leave FarCry running. I recently shut my computer down, so I had to close FarCry (hoping I don't get a BSOD when I go to play FarCry next)- so I can run it again to see what I get.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia 173.14.35: Fedora 17 x86 terribly slow Mr Wolf NVIDIA Linux 25 07-02-12 01:44 AM
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 10:11 AM
Slow XP startup after upgrade.... Ramshambo2001 Microsoft Windows XP And Vista 10 10-10-02 01:35 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.