Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-10-07, 04:54 AM   #1
metacrilato2000
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Hi,

I'm trying to connect my HTPC through component to a TV. My hardware:

- NVIDIA GeForce 6150 (ASUS onboard)
- Debian etch
- CRT TV Samsung CW29Z408T 29"
- Xorg 7.1
- Nvidia driver 1.0-9746

I'm in Spain (PAL-G) and the TV supports component and progressive signal. Currently, I have image in the TV, but it's not very good. I get the highest quality image when using "TVStandard" "HD576p". I set modes entry in xorg.conf to "720x576". But i have a problem.

There is overscan. It's like the image is zoomed in. Image it's centered, but I can't see the task bar. Why this happens? It's the xserver creating a desktop higher than 720x576? Or the xorg it's really creating a desktop of 720x576 and the problem it's showing it?

Lot of thanks.
metacrilato2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-07, 12:54 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Have you tried to adjust the TV Overscan in nvidia-settings ?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-11-07, 04:32 PM   #3
metacrilato2000
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Re: Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Yes, I tried TVOverScan options, but it didn't works.

I've been working on it, and i have more info. When I use progressive signal, the dot matrix of the xserver looks quite good. When in use interlaced signal, dot matrix looks worst. That's the reason I think that the best mode (at least for me) is with progressive.

The problem with progressive it's that I can use only two modes: 640x480 and 720x576. With 640x480 I see the complete desktop. If I use 720x576, I get the problem of my first post: desktop looks like "zoomed in". When I set 800x600, I only get a black screen. But my TV receives the signal and says that is 720x576p, but I only see a black screen.

With interlaced mode, i can use 800x600 and 1024x768, but image it's not so clear.

I have attached the xorg log with verbose mode. HD576p with 800x600 should work, isn't it? My graphic card it's built onboard, so i share ram memory. Progressive signal needs more memory than interlaced? I'm afraid I don't know very much about video output.

Why I get the black screen? It's a bug? Anyone have any idea? All answers are well received, I'm a bit desperate

Thans again

PD: I also include my xorg.conf
Attached Files
File Type: log Xorg.log (38.8 KB, 90 views)
File Type: txt xorg.conf.txt (4.3 KB, 138 views)
metacrilato2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-07, 04:50 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Are you stating that adjusting TV-overscan in nvidia-settings didn't have any impact, or just wasn't sufficient to resolve this?

Additionally, please generate and attach an nvidia-bug-report.log.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 01-16-07, 05:00 PM   #5
metacrilato2000
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Re: Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Excuse me for the delay, but I couldn't work on my computer till today.

The TV-overscan in nvidia-settings works (it appears in the setttings dialog and I can use it) when I'm in interlaced mode. If I use progressive signal (putting a resolution of 720x576, image zoomed) and execute nvidia settings, the overscan does'nt appear in the dialog, so it doesn't work.

I'm not sure if this is really, really, really true, but when I look to the zoomed image an interlaced mode, the Overscan is set to 25 (max value), and the level of "zoom" is quite similar to the zoom with progressive signal. Maybe the Overscan is working at its max level with progressive and I can't change it.

I also attach the nvida-report

Thanks
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (127.2 KB, 106 views)
metacrilato2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 06:03 AM   #6
metacrilato2000
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default Re: Can't get good quality using HD576p in CRT TV

Have not found a solution yet. Anyone knows about a bug with progressive signal NVIDIA GeForce 6150 and 800x600 resolution?
metacrilato2000 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia driver quality decrease? legluondunet NVIDIA Linux 17 06-26-12 10:03 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
CRT and TV at the same time. sonne NVIDIA Linux 1 10-04-02 02:54 PM
Color quality of the GeForce4 Ti 4600 and Radeon 8500 Turnbolt NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 23 08-27-02 08:12 PM
GeForce4 image quality - need some HONEST opinions ErrorS NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 24 08-22-02 06:39 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.