Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-30-07, 04:46 PM   #1
ctrl0l
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Angry Problem with the fonts; they look very bad.

Hello,

After installing nVidia drivers 1.0-8762 on my OpenSuSe 10.2 final, the fonts look incredible bad. See the attached screenshot.

I tried to install nvidia drivers from YaST, but this failed. Next, I downloaded "1.0-8762" and I tried to install them by hand. This was also unsuccessful, but after applying this patch:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=72488
they have installed without problems.

What I did next, was to change "nv" in my xorg.conf to "nvidia" and to type "telinit 5". But the results was very bad. Again, see the attached screenshot and you will see what I am talking about.
Please note, if I set "nv" in xorg.conf, everything works fine. With "nvidia" it doesn't.
Also, fonts look in the same way on configuring "nvidia" module by SaX2. I cannot read anything there and I can't reconfigure anything.

Here is more info about my system:
OS: OpenSuSe 10.2 final.
kernel: 2.6.18.2-34-default
card: GeForce4 MX 440 AGP 8x
if you want more information about xorg.conf, I can provide it.

Please, help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.png
Views:	189
Size:	82.3 KB
ID:	23805  
ctrl0l is offline   Reply With Quote
Old 01-30-07, 10:24 PM   #2
whig
550Ti
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 854
Default Re: Problem with the fonts; they look very bad.

Older nvidia drivers, eg 8xxx, don't always play well with recent kernels. The best bet is to use a combo of current versions of both, but I think the GF MX 440 goes as far as nvidia version 9631.
whig is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 03:25 AM   #3
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Problem with the fonts; they look very bad.

The 1.0-8762 drivers don't support X.org 7.1, which I assume you're using. As whig suggested, please upgrade to 1.0-9631, the currently-supported legacy driver for your GPU.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 01-31-07, 01:09 PM   #4
ctrl0l
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Thumbs up Thanks

Thank you very much!
This driver solved the problem!
ctrl0l is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
Screen flash briefly problem tamahome NVIDIA Windows Graphics Drivers 8 09-19-02 12:07 PM
fonts were nicer with VESA driver, any hints? wim NVIDIA Linux 1 08-27-02 12:03 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.