Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-05-07, 07:45 AM   #1
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default nvidia 6150 twinview

I have conected two monitors (19" lcd and 32"lcd) to my m2npv-vm motherboard witch has integrated nvidia 6150.

When i use nvidia drivers only 19" monitor works.
I have tryed many different settings but nothing seems to work for me.

Here is part of xorg.conf file:
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
Option "TwinView" "true"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "metamodes" "1280x1024,1280x1024; 1024x768,1024x768"
Option "HorizSync" "30.0 - 80.0"
Option "VertRefresh" "60.0 - 75.0"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, DFP"
EndSection


Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
Sakke is offline   Reply With Quote
Old 02-05-07, 11:15 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: nvidia 6150 twinview

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 02:38 AM   #3
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default Re: nvidia 6150 twinview

nvidia-bug-report.log attached
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report1.log (75.4 KB, 99 views)
File Type: log nvidia-bug-report2.log (83.3 KB, 107 views)
Sakke is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 11:35 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: nvidia 6150 twinview

Why are you using the ConnectedMonitor option? Does this problem persist if you're not using it?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 02:26 PM   #5
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default Re: nvidia 6150 twinview

nvidia settings only shows my other monitor witch is connected via vga thats why i tryed connectemonitor option. Removing the option doesn't help.
Sakke is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 02:32 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: nvidia 6150 twinview

According to your last bug report the DFP wasn't even being detected. Is it connected directly to the graphics card with no intermediary devices (KVM, etc)?

I'd like to see an updated bug report as well.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-06-07, 02:56 PM   #7
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default Re: nvidia 6150 twinview

The DFP i connected with hdmi-dvi-adabter.
in nv driver mode the lcd tv works so it should be connected right.

If the dfp would be detected, I dont think there would be any problem.
Sakke is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 04:29 PM   #8
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default Re: nvidia 6150 twinview

New Bug repot attached.

philips 32" lcd tv is now connected via component and dvi-> hdmi.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report1.log (87.4 KB, 110 views)
File Type: log nvidia-bug-report2.log (74.3 KB, 97 views)
Sakke is offline   Reply With Quote

Old 02-07-07, 04:36 PM   #9
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: nvidia 6150 twinview

I don't understand what you mean by "connected via component and dvi-> hdmi". How are you connecting 1 TV via two different mechanisms, and what is your goal in this setup?

The new bug report is still not detecting anything other than a single TV. Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-08-07, 06:08 AM   #10
Sakke
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default Re: nvidia 6150 twinview

I have new htpc witch has vga and dvi-d connection. My 32" lcd tv has 2 x hdmi(no vga or dvi).

I connected those two with dvi-hdmi adabter and hdmi cabel. The problem is that when using nvidia driver tv doesn't work.
19" monitor is my other pc's main monitor witch i had to move and connect to htpc because tv wasn't working.

I connected htpc and tv with component connection so i wouldn't have to move 19" monitor all the time.

In windows it is not possible to force connection and that why I chose ubuntu.
So how do I force dvi connection on?
I thought this would have done it:

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
Option "TwinView" "true"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "metamodes" "1280x1024,1280x1024; 1024x768,1024x768"
Option "HorizSync" "30.0 - 80.0"
Option "VertRefresh" "60.0 - 75.0"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, DFP"
EndSection

Last edited by Sakke; 02-13-07 at 07:48 AM.
Sakke is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM
rh7.3 and nvidia vcrispo NVIDIA Linux 11 07-31-02 08:57 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.