Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-08-07, 11:54 AM   #1
Sephiroth[3DC]
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: forum-3dcenter.org
Posts: 11
Unhappy could not open device file /dev/nvidia0 (Input/output error)

After upgrading from my old system (6600GT, A7V880, AthlonXP 2500+) to my new one with a 8800GTS, E6400 and a P5B-Deluxe, my screen is blank after quiting X. The system beeps after a few seconds and I only have access via ssh.
I get this error message, when I try to start X again from the remote console. /dev/nvidia0 and /dev/nvidiactl are present.

This is really strange, because starting X for the first time works and everything seems to be ok but then ....


Thanks a lot!
Sephi

p.s.
driver version is 1.0-9746, which I also used with my old sys
and it's a Gentoo Linux
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.zip (47.7 KB, 164 views)

Last edited by Sephiroth[3DC]; 02-08-07 at 02:31 PM.
Sephiroth[3DC] is offline   Reply With Quote
Old 02-10-07, 11:17 AM   #2
Sephiroth[3DC]
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: forum-3dcenter.org
Posts: 11
Smile Solved

Vesafb-tng was the culprit and I'm using the normal framebuffer vesafb now, which seems to work fine.

edit:
hm, I guess I was to euphoric. Even with vesafb I get this error, but only if I the display mode via the vga kernel param.
-> http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=81256

Last edited by Sephiroth[3DC]; 02-10-07 at 02:32 PM.
Sephiroth[3DC] is offline   Reply With Quote
Old 09-03-07, 09:35 AM   #3
Keo
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1
Default Re: could not open devie file /dev/nvidia0 (Input/output error)

The driver would be your problem, Sephi. You'd need the 100.14.11 (Or whatever's latest) in order for it to work properly.

Just figured it out myself, I was in a rush and downloaded the Legacy drivers by accident. Give the 100.14.11 a try, and see how that does.

- Keo
Keo is offline   Reply With Quote
Old 09-03-07, 09:49 AM   #4
Sephiroth[3DC]
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: forum-3dcenter.org
Posts: 11
Default Re: could not open devie file /dev/nvidia0 (Input/output error)

The 1.0-9755 already solved the problem.

-> http://www.nvnews.net/vbulletin/show...7&postcount=34
Sephiroth[3DC] is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
RPM Source problems LaoTzuTao NVIDIA Linux 10 01-19-03 05:15 AM
Can't install NVIDIA_kernel.XXXX.XXXX.src or regular rpm noeffort NVIDIA Linux 15 12-17-02 01:22 PM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.