Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-07, 04:59 PM   #1
am2020
Quadro4
 
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 63
Default Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it

Setup: HP xw9300 dual opteron 2.60 with dual FX4500. Running kubuntu
edgy with 2.6.17-11-generic (with acpi=off). 3 monitor setup: 2 on one card,
one on the other. Monitors are identical LCD 1600x1200 native resolution.
Xorg.

The system is up for days at a time. Sometimes, one of the monitors (one of the 2-monitors connected to 1st card) will start showing some sort of color
effect -I call it quantization- looks like "mach banding". Shows both in pictures and movies (maybe a colormap error?). It looks very weird because if I drag
a movie to the middle of the two monitors, half of the movie/picture will
show fine, and the other with the "effect".

It will get fixed if I load nvidia-settings, without doing anything. Then I just
quit the app.

Any ideas ???
am2020 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-07, 05:01 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it

Please generate and attach an nvidia-bug-report.log while this problem is present.

thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-15-07, 05:04 PM   #3
am2020
Quadro4
 
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 63
Default Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it

I will as soon as I get it again (might have to wait a few days).
am2020 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-07, 04:37 PM   #4
am2020
Quadro4
 
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 63
Default Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it

Ok Lonni, it happened again and here's the bug report. Hopefully you can find the reason.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (31.5 KB, 113 views)
am2020 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-07, 05:20 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it

I have a few questions:
0) Does this problem persist if you're not using the ConnectedMonitor option in xorg.conf ?
1) Does this problem persist if you're not using the Composite extension in X ?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.