Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

View Poll Results: Did you switch from AMD to an Intel Conroe?
Yes, In between now and the holidays (dec. '06). 24 26.37%
Yes, between the holidays and the release 28 30.77%
Nope, still on the AMD. 39 42.86%
Voters: 91. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 02-20-07, 11:18 AM   #1
Absolution
AbsoUI
 
Absolution's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 933
Default Did you actually switch to conroe?

After some months, and seeing the original thread here (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=68037 ), how many of you actually switched to conroe from amd? If so, when? Did you see an immediate impact?

I think I'd be interesting to see the impact on the enthusiast market (but maybe still love their companies... enough to not warrent the switch).




I switched at Christmas, it will be a worthy upgrade soon.
Absolution is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 11:42 AM   #2
OWA
...
 
OWA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Virginia
Posts: 9,481
Default Re: Did you actually switch to conroe?

No, but I hope to sometime soon (for at least one of my systems).
OWA is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 11:47 AM   #3
Zelda_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 10,299
Default Re: Did you actually switch to conroe?

Well considering I switched to a 3GHZ overclocked Core2 Duo to from an AthlonXP 2100+, I saw a big fricken difference.
Zelda_fan is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 11:54 AM   #4
DiscipleDOC
 
DiscipleDOC's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Alabama, Planet Earth
Posts: 5,993
Default Re: Did you actually switch to conroe?

Quote:
Originally Posted by Zelda_fan
Well considering I switched to a 3GHZ overclocked Core2 Duo to from an AthlonXP 2100+, I saw a big fricken difference.
I got my rig (stable) at 3Ghz.....I'm thinking about pushing it even more later on....
DiscipleDOC is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 11:57 AM   #5
Zelda_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 10,299
Default Re: Did you actually switch to conroe?

Quote:
Originally Posted by DiscipleDOC
I got my rig (stable) at 3Ghz.....I'm thinking about pushing it even more later on....
I'm running 3GHz stable with no voltage adjustments at all. I think I can get it up to 3.6GHz (maybe even 3.8) but I'll have to crank up the voltage which means my chip will run real hot. I'm not going to attempt it until I have my watercooling system installed.

BTW here is a pic of my stability testing.

Zelda_fan is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 11:59 AM   #6
DiscipleDOC
 
DiscipleDOC's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Alabama, Planet Earth
Posts: 5,993
Default Re: Did you actually switch to conroe?

What kind of w/c are you planning on getting?
DiscipleDOC is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 12:00 PM   #7
Zelda_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 10,299
Default Re: Did you actually switch to conroe?

aquacomputer.

It's sort of a cutsom built mod that I put into my Lian-Li V1000 case. I'll take pics of it once I have the setup together.
Zelda_fan is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 12:01 PM   #8
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Did you actually switch to conroe?

i will be switching around summer/fall

to ddr3/quad core, g90?
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote

Old 02-20-07, 12:08 PM   #9
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,062
Default Re: Did you actually switch to conroe?

My first Intel. I am happy with it.
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •

Last edited by mullet; 07-19-11 at 09:13 AM.
mullet is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 12:08 PM   #10
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: Did you actually switch to conroe?

I've been always an Intel user, for 15+ years. 2 years ago I replaced Pentium 4 HT @ 3.2GHz by Athlon Venice 3200+, and it was a horrible experience. Very low performance in video and audio, and extreme instability (nForce4 Asus board). Later I purchased X2 4400+ and Asus A8N32-SLI, which was finally quite stable, but the performance (except games) still was not there. Plus many troubles with dualcore compatibilitym which Intel Pentium D did not have.

Anyway, after 1 1/2 years with AMD, having nothing more than troubles, I am back, forever, at Intel camp.

I think AMD was, is, and will be a total outsider, and its products shall be ignored. Will never purchase AMD again. I understand there are many happy AMD users, especially those who never had an Intel system, but I am not one of them..
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 02-20-07, 01:43 PM   #11
methimpikehoses
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Did you actually switch to conroe?

I got an HP computer last fall when I didn't know what I was doing. AMD 4200+ with an OEM mobo.

Found a great deal on an FX-60 so I went that route for a few months, but everything was hampered by the mobo (no OC). Almost bought a new 939 board, but then decided to sell FX-60 and part out the rest of the HP POS.

Built my own last week (see sig), and it screams past anything my FX-60 was doing. OCed my E6600 to 3.4 stable-- Medieval 2 battles are very impressive to watch now. Still looking to upgrade to a RAID 0, and considering using the stepup program to future proof my GPU when the 8900GTX comes out.

I'm very impressed with the power of Conroe.

AMD =
  Reply With Quote
Old 02-20-07, 02:22 PM   #12
Xion X2
Registered User
 
Xion X2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: U.S.
Posts: 6,701
Default Re: Did you actually switch to conroe?

Switched from an AMD X2 4400+ OC'd to 2.7gHz to my Conroe OC'd @ 3.6 and I've noticed ~ 30-40% increase in performance.

SuperPi times on my X2 4400+ @ 2.7gHz were 31s. SuperPi on the Conroe is 14.3s:
__________________

i7-2700k @ 5.0 GHz
Nvidia GeForce 570 2.5GB Tri-SLI
Asus P67 WS Revolution (Tri-SLI)
OCZ Vertex SSD x 4 (Raid 5)
G.Skill 8GB DDR3 @ 1600MHz
PC Power & Cooling 950W PSU
Xion X2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$14.99 - Rosewill RKV-2UC 2-Port USB KVM Switch News Newegg Daily Deals 0 06-27-12 07:30 AM
$174.99 - D-Link DGS-1024D 10/100/1000Mbps Rackmountable Switch 24-Port Green Technol News Archived News Items 0 06-27-12 02:20 AM
$22.99 - NETIS ST-3123 10/100/1000Mbps 8-Port Giga Ethernet Switch News Archived News Items 0 06-23-12 04:30 AM
$18.99 - MASSCOOL HS-MA103 Mini HDMI Amplifier Switch 3 in 1 out News Archived News Items 0 06-23-12 04:30 AM
Debian wheezy/sid: xserver-xorg-video-nvidia / X and VT switch buggy cspaul NVIDIA Linux 0 06-21-12 09:43 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.