Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-26-07, 12:21 PM   #1
vitesse
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1
Default Gforce 6100 and X server hang

I have an asrock AM2NF6G-VSTA motherboard (this is for a friend). It's using nforce 6100/405 igp / chipset.

I use Mandriva linux 2007.1 (spring) and updated the kernel from 2.6.17.x to 2.6.20.1-2 so the network card can work and hopfully the sound card work (not the case) The mcp61 chip is not well supported to date even in the latest kernel.

all is working well with the latest nvidia drivers (that I take from the plf/nonfree) I think it is 97.46. But when I start an opengl app or try to configure drake3d or ask for opengl info on the nvidia controle panel, I lost connection to X server.

the error that I see is:

(ww) nvidia, no matching device section for instance (BusID pci:0:1:3) found
(EE) failed to initialize the glx module; please check in your x
..
(EE) aiglx: dri module not loaded
vitesse is offline   Reply With Quote
Old 02-26-07, 12:25 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Gforce 6100 and X server hang

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.