Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-22-07, 06:21 PM   #1
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Question no 3d acceleration & flashing black/white screen

When I reboot my computer, I get a flashing black and white screen. If I ctrl+alt+F1 and then ctrl+alt+F7, I can get a login screen. However, when I try to run GLX applications, the computer freezes. I checked the output of /var/log/Xorg.0.log and for what looks like no reason, xorg errors and defaults to PCI/2d mode:

(EE) NVIDIA(0): Error recovery failed.
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768"
(WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors. Falling
(WW) NVIDIA(0): back to legacy PCI mode.

The (truncated) output of nvidia-bug-report.log is below:


# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/misc"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
Fontpath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "nvidia"
Busid "PCI:1:0:0"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Option "DPMS"
Horizsync 28-51
Vertrefresh 43-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "Generic Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"
Inputdevice "stylus" "SendCoreEvents"
Inputdevice "cursor" "SendCoreEvents"
Inputdevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-22-07, 06:26 PM   #2
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

/var/log/Xorg.0.log

X Window System Version 7.2.0
Release Date: 22 January 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2
Build Operating System: Linux Ubuntu
Current Operating System: Linux mayumi-desktop 2.6.20-16-generic #2 SMP Thu Jun 7 20:19:32 UTC 2007 i686
Build Date: 04 April 2007
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) | |-->Monitor "Generic Monitor"
(**) | |-->Device "Generic Video Card"
(**) |-->Input Device "Generic Keyboard"
(**) |-->Input Device "Configured Mouse"
(**) |-->Input Device "stylus"
(**) |-->Input Device "cursor"
(**) |-->Input Device "eraser"

(==) RgbPath set to "/etc/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Loader magic: 0x81c92e0
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.3
X.Org Video Driver: 1.1
X.Org XInput driver : 0.7
X.Org Server Extension : 0.3
X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(++) using VT number 7


(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[b]
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[b]
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[b]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x000a (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xfaf00000 - 0xfbffffff (0x1100000) MX[b]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xf0000000 - 0xf9ffffff (0xa000000) MX[b]
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:17:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] rev 161, Mem @ 0xfb000000/24, 0xf0000000/27, BIOS @ 0xfaf00000/17
(II) Addressable bus resource ranges are
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[b]
[1] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[b]
(II) OS-reported resource ranges:
[0] -1 0 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[b]E(B)
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
[4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
[5] -1 0 0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[b]
(II) PCI Memory resource overlap reduced 0xec000000 from 0xefffffff to 0xebffffff

(II) LoadModule: "i2c"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libi2c.so
(II) Module i2c: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.2.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libddc.so
(II) Module ddc: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//fonts/libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
compiled for 7.2.0, module version = 2.1.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9631
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libint10.so
(II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(II) LoadModule: "vbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libvbe.so
(II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9631
Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.1.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 0.7
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.1.1
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 0.7
(II) LoadModule: "wacom"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//wacom_drv.so
(II) Module wacom: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 4.3.99.902, module version = 1.0.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 0.7
(II) Wacom driver level: 47-0.7.7-7 $
(II) NVIDIA dlloader X Driver 1.0-9631 Thu Nov 9 17:39:58 PST 2006
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.3
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libramdac.so
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1

(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "True"
(**) NVIDIA(0): Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0): enabled.
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce FX 5200 at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.34.20.87.00
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce FX 5200 at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0): NEC LCD1550M (CRT-0)
(--) NVIDIA(0): NEC LCD1550M (CRT-0): 350.0 MHz maximum pixel clock
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0): "1024x768"
(II) NVIDIA(0): "800x600"
(II) NVIDIA(0): "640x480"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1024 x 768
(--) NVIDIA(0): DPI set to (86, 84); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) NVIDIA(0): option
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC? No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
[0] 0 0 0xf0000000 - 0xf7ffffff (0x8000000) MX[b]
[1] 0 0 0xfb000000 - 0xfbffffff (0x1000000) MX[b]
[2] -1 0 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[b]E(B)
[3] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
[4] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
[5] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
[6] -1 0 0xfac00000 - 0xfac000ff (0x100) MX[b]
[7] -1 0 0xfad00000 - 0xfad000ff (0x100) MX[b]
[8] -1 0 0xec000000 - 0xebffffff (0x0) MX[b]O
[9] -1 0 0xfaf00000 - 0xfaf1ffff (0x20000) MX[b](B)
[10] -1 0 0xf0000000 - 0xf7ffffff (0x8000000) MX[b](B)
[11] -1 0 0xfb000000 - 0xfbffffff (0x1000000) MX[b](B)
[12] 0 0 0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[b](OprD)
[13] 0 0 0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[b](OprD)
[14] 0 0 0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[b](OprD)
[15] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
[16] -1 0 0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[b]
[17] -1 0 0x0000b000 - 0x0000b0ff (0x100) IX[b]
[18] -1 0 0x00001000 - 0x000010ff (0x100) IX[b]
[19] -1 0 0x0000b400 - 0x0000b4ff (0x100) IX[b]
[20] -1 0 0x0000c800 - 0x0000c81f (0x20) IX[b]
[21] -1 0 0x0000c400 - 0x0000c41f (0x20) IX[b]
[22] -1 0 0x0000c000 - 0x0000c01f (0x20) IX[b]
[23] -1 0 0x0000b800 - 0x0000b81f (0x20) IX[b]
[24] -1 0 0x0000fc00 - 0x0000fc0f (0x10) IX[b]
[25] -1 0 0x0000d000 - 0x0000d0ff (0x100) IX[b]
[26] -1 0 0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX[b]
[27] -1 0 0x0000d800 - 0x0000d803 (0x4) IX[b]
[28] -1 0 0x0000e000 - 0x0000e007 (0x8) IX[b]
[29] -1 0 0x0000e400 - 0x0000e403 (0x4) IX[b]
[30] -1 0 0x0000e800 - 0x0000e807 (0x8) IX[b]
[31] 0 0 0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[b](OprU)
[32] 0 0 0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[b](OprU)
(EE) NVIDIA(0): Error recovery failed.
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768"
(WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors. Falling
(WW) NVIDIA(0): back to legacy PCI mode.
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(WW) NVIDIA(0): Option "AddARGBVisuals" is not used
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension XAccessControlExtension
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(II) Initializing extension GLX
(**) Option "CoreKeyboard"
(**) Generic Keyboard: Core Keyboard
(**) Option "Protocol" "standard"
(**) Generic Keyboard: Protocol: standard
(**) Option "AutoRepeat" "500 30"
(**) Option "XkbRules" "xorg"
(**) Generic Keyboard: XkbRules: "xorg"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) Generic Keyboard: XkbModel: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) Generic Keyboard: XkbLayout: "us"
(**) Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
(**) Generic Keyboard: XkbOptions: "lv3:ralt_switch"
(**) Option "CustomKeycodes" "off"
(**) Generic Keyboard: CustomKeycodes disabled
(**) Option "Protocol" "ImPS/2"
(**) Configured Mouse: Device: "/dev/input/mice"
(**) Configured Mouse: Protocol: "ImPS/2"
(**) Option "CorePointer"
(**) Configured Mouse: Core Pointer
(**) Option "Device" "/dev/input/mice"
(**) Option "Emulate3Buttons" "true"
(**) Configured Mouse: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "4 5"
(**) Configured Mouse: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) Configured Mouse: Buttons: 9
(**) Option "SendCoreEvents"
(**) stylus: always reports core events
(**) stylus device is /dev/input/wacom
(**) stylus is in absolute mode
(**) stylus: forcing TabletPC ISD V4 protocol
(**) WACOM: suppress value is 2
(**) Option "BaudRate" "9600"
(**) stylus: serial speed 9600
(**) Option "SendCoreEvents"
(**) cursor: always reports core events
(**) cursor device is /dev/input/wacom
(**) cursor is in relative mode
(**) cursor: forcing TabletPC ISD V4 protocol
(**) WACOM: suppress value is 2
(**) Option "BaudRate" "9600"
(**) cursor: serial speed 9600
(**) Option "SendCoreEvents"
(**) eraser: always reports core events
(**) eraser device is /dev/input/wacom
(**) eraser is in absolute mode
(**) eraser: forcing TabletPC ISD V4 protocol
(**) WACOM: suppress value is 2
(**) Option "BaudRate" "9600"
(**) eraser: serial speed 9600
(II) XINPUT: Adding extended input device "eraser" (type: Wacom Eraser)
(II) XINPUT: Adding extended input device "cursor" (type: Wacom Cursor)
(II) XINPUT: Adding extended input device "stylus" (type: Wacom Stylus)
(II) XINPUT: Adding extended input device "Configured Mouse" (type: MOUSE)
(II) XINPUT: Adding extended input device "Generic Keyboard" (type: KEYBOARD)
(II) XINPUT: Adding extended input device "NVIDIA Damage Notification Manager" (type: Other)
(II) XINPUT: Adding extended input device "NVIDIA Kernel RC Handler" (type: Other)
(II) XINPUT: Adding extended input device "NVIDIA Event Handler" (type: Other)
(**) Option "Device" "/dev/input/wacom"
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/input/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/input/wacom : Success
(**) Option "Device" "/dev/input/wacom"
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/input/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/input/wacom : Success
(**) Option "Device" "/dev/input/wacom"
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/input/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/input/wacom : Success
(II) Configured Mouse: ps2EnableDataReporting: succeeded
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc, removing from list!
Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1, removing from list!
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768"
(II) Configured Mouse: ps2EnableDataReporting: succeeded
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-22-07, 06:27 PM   #3
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

____________________________________________

/proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce FX 5200
IRQ: 19
Video BIOS: 04.34.20.87.00
Card Type: AGP
DMA Size: 32 bits
DMA Mask: 0xffffffff
____________________________________________

ldd /usr/bin/glxinfo

linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0xb7e4e000)
libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0xb7d0d000)
libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0xb7c1b000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0xb7395000)
libnvidia-tls.so.1 => /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 (0xb7393000)
libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0xb736c000)
libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0xb735e000)
libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0xb735a000)
/lib/ld-linux.so.2 (0xb7eeb000)
libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb7356000)
libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb7351000)
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-22-07, 06:29 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

How does rebooting relate to this problem? Are you stating that before rebooting, everything worked as expected?

Does setting NvAGP to 0 in xorg.conf have any impact?

Also, please attach a complete nvidia-bug-report.log which captures this problem.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 08-23-07, 08:04 AM   #5
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

Setting NvAGP to 0 or 1 works, but 2 and 3 do not work. GLXGEARS core dumps and gets 2 frames per second with setting NvAGP to 1, as opposed to 1000 with setting NvAGP to 0. So, something is still wrong. I'd like to have AGP support. Thanks for getting me to the point where I at least know where the problem is.

To better explain the problem above. If I close X with ctrl+alt+backspace and then start x again, I will get a flashing black and white screen instead of X with NvAGP set to 2 or 3. If I then switch to the terminal with ctrl+alt+F1 and then switch back to X with ctrl+alt+F7, I can see the normal login screen.

I've attached the full log for setting NvAGP to 3.

*Didn't realize I could attach files*
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-23-07, 08:07 AM   #6
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

looks like that attachment didn't work. Now it should.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log.old.log (90.3 KB, 82 views)
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-23-07, 08:09 AM   #7
Mole Nerd
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

And this is the bug report for when I set NvAGP to 1.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (91.5 KB, 87 views)
Mole Nerd is offline   Reply With Quote
Old 08-23-07, 09:45 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: no 3d acceleration & flashing black/white screen

If setting NvAGP to 0 eliminates the problems, then this is not an NVIDIA driver bug, and I'm afraid that there's nothing further than I can do. Its a kernel AGP driver bug, a motherboard BIOS bug, or a hardware problem.
netllama is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen after switching between graphical virtual consoles five times rrr-wtf NVIDIA Linux 1 05-21-12 04:40 PM
GeForce flashing triangles/textures nazkira NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 16 02-02-05 12:36 PM
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 03:17 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
40 detonators and flashing? krocodile NVIDIA Windows Graphics Drivers 8 10-12-02 01:43 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.