Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-19-07, 11:04 AM   #1
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default [RESOLVED] CRT Blank With Twinview [420 Go]

Hey all. I have a Toshiba Satellite Pro M15-S405 with a Geforce 420 Go in it. I'm trying to get Twinview working on it, but with no success. According to the log file it appears to be working fine, but the external monitor stays blank or says No Signal. I've tried it with two different monitors and cables, both of which work with other machines.

I'd really appreciate it if someone could help me with this; attached is my log file. I had to gzip it because it was over the attachment limit.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (39.0 KB, 88 views)

Last edited by Kyle Katarn; 03-19-07 at 04:08 PM. Reason: Resolved
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 11:11 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

1.0-7184 is not supported for your GPU. Does this problem persist with 1.0-9631? Does this problem persist if you remove the ConnectedMonitor option from xorg.conf ?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 11:51 AM   #3
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

I updated the drivers and removed that line, with no change. I restarted after the driver upgrade, and restarted X after the removal of that line.
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 11:52 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

Please start X with the following command:
startx -- -logverbose 6

and then generate a new bug report.

thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:11 PM   #5
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

Attached
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (55.1 KB, 82 views)
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:18 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

Please remove your modelines from xorg.conf.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:31 PM   #7
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

I removed the Modes section and all the Modes lines. However, I did not remove the metamodes lines. Should I? With the changes already made there was no difference. Attached is the latest log report.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (55.9 KB, 77 views)
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:37 PM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

What you have now looks fine. Have you tried driving just the CRT (without Twinview)?

Have you verified that you're using the latest BIOS?

thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote

Old 03-19-07, 12:39 PM   #9
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

How would I do just the CRT?

I'm going to swap harddrives real quick and boot Windows to make sure it still works in that. If it does, I'll be right back. If not, the plug itself must be broken. It doesn't have any apparent damage, but who knows?

Thanks for all your help so far!
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:40 PM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

The driver will default to using a CRT. So the easiest way is to just comment out the Twinview option in xorg.conf, and then X should start on the CRT.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:42 PM   #11
Kyle Katarn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

It's a laptop though. I just added the Twinview stuff today, and it always worked with the LCD before.
Kyle Katarn is offline   Reply With Quote
Old 03-19-07, 12:45 PM   #12
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: CRT Blank With Twinview [420 Go]

I'm not asking whether it worked with the DFP, I'm asking whether it works with the external CRT alone.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM
Twinview with TV-out karlaugust NVIDIA Linux 10 08-28-02 04:20 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.