Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-20-07, 09:23 PM   #1
sirplayalot
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 737
Default PC running...sluggish...

I dont know why but ever since I got my new motherboard my computer has been running very odd. Things seem to be very sluggish. Like clicking on folders in windows, it freezes for a second or so and then continues. Even listening to music and then trying to open my browser it takes a little more time then it should. Even the most simple programs like clicking the AIM icon or "My Computer" slows the PC down a few seconds. I dont know why this happens but its odd and I dont think running the PC that I do should be this slow.


Specs below:
__________________

Main rig
ASUS P8P67 Deluxe | Intel Core i7-2700k | 16GB (4x4) DDR3 | 2x Diamond Radeon 7970 Crossfire | Corsair 850W PSU | Asus 27" VG278HE 144hz | Win 7 Ultimate


Proud owner of a PS3, Xbox 360, Nintendo Wii and gaming PC!
Why argue which ones better when you can just play on all of them?
sirplayalot is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 09:29 PM   #2
Xion X2
Registered User
 
Xion X2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: U.S.
Posts: 6,701
Default Re: PC running...sluggish...

Try switching your memory around. Check your manual and make sure you have it in the right slots. Run some stability tests with Prime/Orthos (blend) and Windows Memtest especially, and report back with your results.
__________________

i7-2700k @ 5.0 GHz
Nvidia GeForce 570 2.5GB Tri-SLI
Asus P67 WS Revolution (Tri-SLI)
OCZ Vertex SSD x 4 (Raid 5)
G.Skill 8GB DDR3 @ 1600MHz
PC Power & Cooling 950W PSU
Xion X2 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 10:00 PM   #3
supra
2JZ powered
 
supra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Aus
Posts: 1,321
Send a message via MSN to supra
Default Re: PC running...sluggish...

u reinstall windows when u switched to ur new one, or did u just install drivers over the top?
__________________
supra is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 10:30 PM   #4
sirplayalot
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 737
Default Re: PC running...sluggish...

Quote:
Originally Posted by supra
u reinstall windows when u switched to ur new one, or did u just install drivers over the top?
Re-install of course!

Just ran Prime for 49 minutes with no problem or errors.
__________________

Main rig
ASUS P8P67 Deluxe | Intel Core i7-2700k | 16GB (4x4) DDR3 | 2x Diamond Radeon 7970 Crossfire | Corsair 850W PSU | Asus 27" VG278HE 144hz | Win 7 Ultimate


Proud owner of a PS3, Xbox 360, Nintendo Wii and gaming PC!
Why argue which ones better when you can just play on all of them?
sirplayalot is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 10:50 PM   #5
supra
2JZ powered
 
supra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Aus
Posts: 1,321
Send a message via MSN to supra
Default Re: PC running...sluggish...

Quote:
Originally Posted by sirplayalot
Re-install of course!
i figured. but just had to make sure
__________________
supra is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 10:54 PM   #6
hirantha
SUC SUDO
 
hirantha's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: NY, Staten Island
Posts: 2,211
Default Re: PC running...sluggish...

in the task manger is the performance show a CPU usage spiking every few secs even when you dont have alot of services are running??
__________________
Intel i7 3770K
16 GB DDR3
Evga 670 SLI

Look me up in AION and GW2
Game Tag: Famorak
hirantha is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 11:08 PM   #7
sirplayalot
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 737
Default Re: PC running...sluggish...

Quote:
Originally Posted by hirantha
in the task manger is the performance show a CPU usage spiking every few secs even when you dont have alot of services are running??
CPU usage jumps from 0 to 3% with iexplorer being the main process running.
__________________

Main rig
ASUS P8P67 Deluxe | Intel Core i7-2700k | 16GB (4x4) DDR3 | 2x Diamond Radeon 7970 Crossfire | Corsair 850W PSU | Asus 27" VG278HE 144hz | Win 7 Ultimate


Proud owner of a PS3, Xbox 360, Nintendo Wii and gaming PC!
Why argue which ones better when you can just play on all of them?
sirplayalot is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 11:19 PM   #8
hirantha
SUC SUDO
 
hirantha's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: NY, Staten Island
Posts: 2,211
Default Re: PC running...sluggish...

ok 0-3% is not a huge spike so thats out,,

try setting your page file size to computer manage. or better yet set the minimum to 2x your RAM
__________________
Intel i7 3770K
16 GB DDR3
Evga 670 SLI

Look me up in AION and GW2
Game Tag: Famorak
hirantha is offline   Reply With Quote

Old 03-21-07, 03:44 PM   #9
sirplayalot
 
Join Date: Jun 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 737
Default Re: PC running...sluggish...

Quote:
Originally Posted by hirantha
ok 0-3% is not a huge spike so thats out,,

try setting your page file size to computer manage. or better yet set the minimum to 2x your RAM
Still skippy and freezing.
__________________

Main rig
ASUS P8P67 Deluxe | Intel Core i7-2700k | 16GB (4x4) DDR3 | 2x Diamond Radeon 7970 Crossfire | Corsair 850W PSU | Asus 27" VG278HE 144hz | Win 7 Ultimate


Proud owner of a PS3, Xbox 360, Nintendo Wii and gaming PC!
Why argue which ones better when you can just play on all of them?
sirplayalot is offline   Reply With Quote
Old 03-21-07, 03:55 PM   #10
stevemedes
Intel Virgin
 
stevemedes's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: New Jersey
Posts: 1,716
Send a message via AIM to stevemedes
Default Re: PC running...sluggish...

Did you install the Jmicron IDE drivers for the P5B deluxe? I heard it can screw stuff up.
__________________
Core 2 Duo E6400 | Asus P5B Deluxe w/ Thermalright HR-09 | 4gb Crucial BallistiX Tracer PC2-8000 | eVGA 9800 GTX | Tuniq Tower
2x36gb WD Raptor RAID-0 | 750gb WD SE16 | Samsung SH-S203B | X-Fi XtremeMusic | Corsair VX550
Coolermaster Stacker 832 | Klipsch Promedia 2.1
stevemedes is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running 4 independent 1080p displays under Linux? Raven-D NVIDIA Linux 6 06-20-12 05:02 PM
Star Wars 1313 running on Unreal Engine 3 on PC at E3, will be linear and light on Je News Latest Tech And Game Headlines 0 06-08-12 05:20 AM
Sluggish performance 8400M GS Ubuntu 12.04 Unity 3D bgneal NVIDIA Linux 1 05-24-12 06:16 PM
Got driver running but Xfree shows only weird screens silamael NVIDIA Linux 2 09-25-02 01:43 AM
Glad to see this site back up and running john19055 Feedback Forum 53 07-30-02 02:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.