Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-24-07, 01:57 AM   #1
Labyrinth
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 291
Default PC2-9136 running at 800Mhz???

Can anyone tell me how to fix this? My RAM is still running at 800Mhz and I thought it was supposed to auto-detect the 1142Mhz?

I've even tried setting the SLI enabled mode to expert, but still 800Mhz. And the timings went to 5-4-4-11 instead of the standard 5-5-5-15

Help a noob?

Thanks.
__________________
New 24" Apple Aluminum iMac
C2D Extreme 2.8Ghz-- 24-inch glossy widescreen display -- 4GB memory -- 500GB hard drive -- 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) -- ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory -- Built-in iSight Camera

16GB IPod Touch (2nd Generation)
Labyrinth is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 02:03 AM   #2
A101Sugar
Registered User
 
A101Sugar's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: CA
Posts: 292
Send a message via AIM to A101Sugar
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by Labyrinth
Can anyone tell me how to fix this? My RAM is still running at 800Mhz and I thought it was supposed to auto-detect the 1142Mhz?

Help a noob?

Thanks.
I don't know how to fix it, but nice rig
A101Sugar is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 02:06 AM   #3
Labyrinth
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 291
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by A101Sugar
I don't know how to fix it, but nice rig

Thanks!!
__________________
New 24" Apple Aluminum iMac
C2D Extreme 2.8Ghz-- 24-inch glossy widescreen display -- 4GB memory -- 500GB hard drive -- 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) -- ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory -- Built-in iSight Camera

16GB IPod Touch (2nd Generation)
Labyrinth is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 04:16 AM   #4
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

That's common, just set the settings manually in the bios. Either that or set the SLI Memory to enable and use the optimised setting. Either way will be fine.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 12:58 PM   #5
Labyrinth
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 291
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by Muppet
That's common, just set the settings manually in the bios. Either that or set the SLI Memory to enable and use the optimised setting. Either way will be fine.
Where do I select the optimised setting?
__________________
New 24" Apple Aluminum iMac
C2D Extreme 2.8Ghz-- 24-inch glossy widescreen display -- 4GB memory -- 500GB hard drive -- 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) -- ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory -- Built-in iSight Camera

16GB IPod Touch (2nd Generation)
Labyrinth is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 02:12 PM   #6
shabby
Forcefed GXP
 
shabby's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 1,138
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Choose a different memory divider, and wtf are you doing running your cpu at stock mhz?!?
__________________
2500k/Asus P67-Pro/8gb Corsair Vengeance DDR3/X25-M/p190
shabby is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 02:26 PM   #7
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

or just unlink the memory and manually up it to what its supposed to be

what type of cooling do you have on your CPU?
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 03:03 PM   #8
Labyrinth
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 291
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by [eNv]-LORD-eX-Bu
or just unlink the memory and manually up it to what its supposed to be

what type of cooling do you have on your CPU?
I've got the Coolit Freezone on my CPU.
__________________
New 24" Apple Aluminum iMac
C2D Extreme 2.8Ghz-- 24-inch glossy widescreen display -- 4GB memory -- 500GB hard drive -- 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) -- ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory -- Built-in iSight Camera

16GB IPod Touch (2nd Generation)
Labyrinth is offline   Reply With Quote

Old 03-24-07, 03:04 PM   #9
Labyrinth
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 291
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by shabby
Choose a different memory divider, and wtf are you doing running your cpu at stock mhz?!?
I only brought it back to stock speeds when I installed my Dominator RAM. Now I'm trying to bring it back up to speed to match my RAM.
__________________
New 24" Apple Aluminum iMac
C2D Extreme 2.8Ghz-- 24-inch glossy widescreen display -- 4GB memory -- 500GB hard drive -- 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) -- ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory -- Built-in iSight Camera

16GB IPod Touch (2nd Generation)
Labyrinth is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 03:10 PM   #10
Dazz
"TOON ARMY!"
 
Join Date: Jul 2002
Location: Newcastle, United Kingdom
Posts: 5,138
Send a message via AIM to Dazz
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Select SLI memory then max overclock
__________________
"Never interupt your enemy when he is making a mistake."

Processor: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition @ 4.25GHz
Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD3
Graphics: ASUS ENGTX470
Memory: 4GB Kingston HyperX Blu PC12800 DDR3
Monitor: LG E2260V-PN Full HD WLED 22" & DELL 20" 2005FPW,
Power: Coolermaster Silent Pro Modular 850w PSU
Sound: Logitech Z5500 Digital.
Cooling: Thermalright Silver Arrow.
1st Storage: Kingston V100 SSDNow128GB SSD
2nd Storage: Samsung Spinpoint F1 750GB
Dazz is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 03:13 PM   #11
LORD-eX-Bu
Horus the pointy master
 
LORD-eX-Bu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 4,609
Default Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

ask TikiMan1 on the exact step by step instructions, he has almost the same setup as you
__________________
http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=171&dateline=12152329  84
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
LORD-eX-Bu is offline   Reply With Quote
Old 03-24-07, 03:22 PM   #12
TiKiMaN1
Registered User
 
TiKiMaN1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,409
Talking Re: PC2-9136 running at 800Mhz???

Quote:
Originally Posted by Labyrinth
Can anyone tell me how to fix this? My RAM is still running at 800Mhz and I thought it was supposed to auto-detect the 1142Mhz?

I've even tried setting the SLI enabled mode to expert, but still 800Mhz. And the timings went to 5-4-4-11 instead of the standard 5-5-5-15

Help a noob?

Thanks.
Sorry for my slowness in responding to your PM.

You will ned to set the speed manually in the BIOS. I can help you with everything in just a minute. I am just about to start overclocking.

Fetch I love this 37 inch.....
TiKiMaN1 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Wars 1313 running on Unreal Engine 3 on PC at E3, will be linear and light on Je News Archived News Items 0 06-08-12 06:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.