Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-07-07, 03:11 AM   #1
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Beryl White Screen Issue

On the latest versions of beryl (0.1.99 and 0.1.9999), whenever I try to start beryl, the screen goes entirely white. I use fedora 6 64 bit and latest driver 9746. A lot of other people are having this problem see:

http://forums.fedoraforum.org/showth...3&page=1&pp=15

and

http://bugs.beryl-project.org/ticket/875

and

http://bugs.beryl-project.org/ticket/848

The beryl people seem to be blaming it on an nvidia bug. Does anyone know anything about this? Does anyone know of a fix?

Thanks for any help!

-Jack
jdeslip is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 08:04 AM   #2
Ikshaar
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 72
Default Re: Beryl White Screen Issue

Had same problem (give up on beryl for now too unstable) but you can start beryl-settings first and try disabling some option. I manage to get it started this way.

First remove .beryl* folder to reset it, then I disabled v-sync (or f-sync) forgot name, disabled detect refresh rate, I disable all plugins I would not need.

Also opengl accel need to be set on nVidia of course (on Gentoo: eselect opengl set nvidia). After an xorg-server upgrade, it was reset but did not show on eselect as being on wrong one, but was.
Ikshaar is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 09:45 AM   #3
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Beryl White Screen Issue

In addition to making sure that OpenGL is working correctly, also be sure that you've enabled the AddARGBGLXVisuals option in xorg.conf. If you have nvidia-xconfig, just run nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 12:31 PM   #4
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Re: Beryl White Screen Issue

opengl seems to be working fine. glxgears gives it's usual high score and beryl 0.1.4 still works fine. Additionally my xorg.conf has the lines you suggest it should. It is just the upgrade to bery 0.1.99 and 0.1.9999 that seem to have problems. I wouldn't think it was an nvidia problem except for the responses we have gotten from the beryl people (see links in above post).

People claim you can fix it with using beryl --use-copy but that it then runs painfully slow.

Anyway, thanks for any help.
jdeslip is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 12:48 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Beryl White Screen Issue

I read through the two beryl bugs, and there's no information in either on how it was determined that this is an nvidia driver bug. I'd appreciate if someone would inquire.

I'd like to see an nvidia-bug-report.log generated while the problem is present.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 06:05 PM   #6
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Re: Beryl White Screen Issue

Sorry. I agree with you about nvidia bug report. They don't claim how they know it is an nvidia bug, just that it is. Sounds a bit like they are just playing blame game. Also, could you point me to nvidia's bug report system; I can't seem to find it. Then I will report the bug.

Cheers,

-Jack
jdeslip is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 06:07 PM   #7
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Beryl White Screen Issue

I'd appreciate if you would post a comment into the beryl bug asking how it was determined that it was an nvidia driver bug.

This is NVIDIA's bug reporting system. You should attach the nvidia-bug-report.log here.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 06:52 PM   #8
mooninite
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 477
Default Re: Beryl White Screen Issue

Wow, I just noticed this as I haven't used Beryl in a while.

Any version prior to 0.1.9xxx would work fine on my system, but when a friend of mine wanted to try it out on his system he loaded up 0.1.9xxx and he got a white screen.

All systems use the latest 9746 driver.

system 1:
7900GT
Intel Core 2
Fedora Core 6 x86_64
Beryl gives a white screen (unable to bind pixmaps)
(used to work with Beryl < 0.1.9xxx, no configuration changes)

system 2:
7950GT
AMD64
Fedora Core 6 x86_64
Beryl gives a white screen (unable to bind pixmaps)

system 3:
5200FX
Pentium 4
Fedora Core 6 i386
Beryl 0.1.9xxx works fine!

Compiz works fine on all these systems. This looks like a Beryl bug.

Last edited by mooninite; 02-07-07 at 07:15 PM.
mooninite is offline   Reply With Quote

Old 02-07-07, 07:14 PM   #9
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Re: Beryl White Screen Issue

Sorry for this noob question. I will be happy to provide you whatever I can. Could you tell me how to produce the nvidia-bug-report.log.

Thanks!

Jack
jdeslip is offline   Reply With Quote
Old 02-08-07, 06:26 AM   #10
lancer01
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 20
Default Re: Beryl White Screen Issue

Here is a bug report. Created when the system was displaying a white screen. I used the Nvidia drivers posted on the livna site.

From what I've seen, the problem only exists on x86_64 systems
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (29.9 KB, 195 views)
lancer01 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-07, 12:20 AM   #11
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Re: Beryl White Screen Issue

Thanks for posting the bug report... I am still a bit of a noob.
jdeslip is offline   Reply With Quote
Old 02-11-07, 12:51 AM   #12
jdeslip
Registered User
 
jdeslip's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 87
Default Re: Beryl White Screen Issue

Someone on the fedora forum says that doing this fixes the problem

LD_PRELOAD=/usr/lib64/nvidia/libGL.so.1 beryl-manager

however when I try to do this with livna nvidia driver x86_64 9746 the screen flickers for a bit and then nothing happens. I get this error:

beryl: symbol lookup error: /usr/lib64/nvidia/libGL.so.1: undefined symbol: _nv001274gl
jdeslip is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Responds to Reports of Kepler V-Sync Stuttering Issue Rieper NVIDIA GeForce 600 Series 13 03-03-13 10:56 PM
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 03:17 PM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
TV-out - only white blue screen on TV zefme NVIDIA Linux 13 08-19-02 10:46 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.