Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-31-03, 06:27 PM   #1
N.H.B
No Holds Barred
 
N.H.B's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 90
Question How do I get my gffx 5800 ultra agp8x?

When I go into settings and advanced tab my bus setting says agp4x how can I get it to say 8x???
__________________
AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core CPU/Winxp Pro 64 Bit Edition on 2x76Gig Raptors Raid 0, 32 Bit on 2x36Gig Raptors Raid 0-both on NFORCE4 chipset/Asus A8N32 SLI-Deluxe MB/PC Power & Cooling 510W SLI PSU/4X512MB Geil PC3500 DDR433 Ultra/2X MSI 7800 GTX 512 MB SLI PCI-E/SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS e/w Creative 6.1CH 575W speakers/Thermaltake Tai Chi Water Cooled Case/Samsung Optical drive 52-24-52-16x cd rom-cd rw-dvd player/Sony 3.5" 1.44mb floppy/BattleChair e/w Eastern DSP surround amplifier/EluminX keyboard/KDS RAD-23 23.1 Inch Flat Panel LCD Monitor/Logitech cordless Laser MX1000 mouse
N.H.B is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 06:30 PM   #2
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default

well you need to first make sure your mobo supports 8x
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 06:34 PM   #3
N.H.B
No Holds Barred
 
N.H.B's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 90
Default

yes it does.
__________________
AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core CPU/Winxp Pro 64 Bit Edition on 2x76Gig Raptors Raid 0, 32 Bit on 2x36Gig Raptors Raid 0-both on NFORCE4 chipset/Asus A8N32 SLI-Deluxe MB/PC Power & Cooling 510W SLI PSU/4X512MB Geil PC3500 DDR433 Ultra/2X MSI 7800 GTX 512 MB SLI PCI-E/SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS e/w Creative 6.1CH 575W speakers/Thermaltake Tai Chi Water Cooled Case/Samsung Optical drive 52-24-52-16x cd rom-cd rw-dvd player/Sony 3.5" 1.44mb floppy/BattleChair e/w Eastern DSP surround amplifier/EluminX keyboard/KDS RAD-23 23.1 Inch Flat Panel LCD Monitor/Logitech cordless Laser MX1000 mouse
N.H.B is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 07:49 PM   #4
walkndude
Guest
 
Posts: n/a
Default

Still not sure which agp mini-port agp driver your using nhb, but I think I remember you asking what differences there were in the 1.14 and and 1.15 in relation to version 1.12...

I know that in the list for fixes in the 1.14 version 8x agp functionality was at the top of the list. More likely than not it probably has something to do with the order in which the drivers are installed, as in updated agp drivers then nvidia drivers. Wish I could be more helpful...
  Reply With Quote
Old 03-31-03, 07:55 PM   #5
N.H.B
No Holds Barred
 
N.H.B's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 90
Default

Im running sis agp1.15 drivers. Also I just found out that my bios didnt update to f5 and is still f2 (these are bios versions for my board). Ill try and update again.
__________________
AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core CPU/Winxp Pro 64 Bit Edition on 2x76Gig Raptors Raid 0, 32 Bit on 2x36Gig Raptors Raid 0-both on NFORCE4 chipset/Asus A8N32 SLI-Deluxe MB/PC Power & Cooling 510W SLI PSU/4X512MB Geil PC3500 DDR433 Ultra/2X MSI 7800 GTX 512 MB SLI PCI-E/SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS e/w Creative 6.1CH 575W speakers/Thermaltake Tai Chi Water Cooled Case/Samsung Optical drive 52-24-52-16x cd rom-cd rw-dvd player/Sony 3.5" 1.44mb floppy/BattleChair e/w Eastern DSP surround amplifier/EluminX keyboard/KDS RAD-23 23.1 Inch Flat Panel LCD Monitor/Logitech cordless Laser MX1000 mouse
N.H.B is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 08:13 PM   #6
Myrmecophagavir
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Oxford, UK
Posts: 102
Default

You need to enter BIOS setup when your computer is booting and set your AGP rate in there.
Myrmecophagavir is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 08:17 PM   #7
N.H.B
No Holds Barred
 
N.H.B's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 90
Default

I did and there isnt an option for 8x, and dont understand i know this board and video card supports 8x.
__________________
AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core CPU/Winxp Pro 64 Bit Edition on 2x76Gig Raptors Raid 0, 32 Bit on 2x36Gig Raptors Raid 0-both on NFORCE4 chipset/Asus A8N32 SLI-Deluxe MB/PC Power & Cooling 510W SLI PSU/4X512MB Geil PC3500 DDR433 Ultra/2X MSI 7800 GTX 512 MB SLI PCI-E/SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS e/w Creative 6.1CH 575W speakers/Thermaltake Tai Chi Water Cooled Case/Samsung Optical drive 52-24-52-16x cd rom-cd rw-dvd player/Sony 3.5" 1.44mb floppy/BattleChair e/w Eastern DSP surround amplifier/EluminX keyboard/KDS RAD-23 23.1 Inch Flat Panel LCD Monitor/Logitech cordless Laser MX1000 mouse
N.H.B is offline   Reply With Quote
Old 03-31-03, 08:20 PM   #8
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default

yea try updating your bios to the latest version
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote

Old 03-31-03, 08:23 PM   #9
N.H.B
No Holds Barred
 
N.H.B's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 90
Default

I did update, this boards latest bios is "f5" and reflects that on one of the boot up screens but sandra still says "f2" which is older.?.?.?
__________________
AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual-Core CPU/Winxp Pro 64 Bit Edition on 2x76Gig Raptors Raid 0, 32 Bit on 2x36Gig Raptors Raid 0-both on NFORCE4 chipset/Asus A8N32 SLI-Deluxe MB/PC Power & Cooling 510W SLI PSU/4X512MB Geil PC3500 DDR433 Ultra/2X MSI 7800 GTX 512 MB SLI PCI-E/SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS e/w Creative 6.1CH 575W speakers/Thermaltake Tai Chi Water Cooled Case/Samsung Optical drive 52-24-52-16x cd rom-cd rw-dvd player/Sony 3.5" 1.44mb floppy/BattleChair e/w Eastern DSP surround amplifier/EluminX keyboard/KDS RAD-23 23.1 Inch Flat Panel LCD Monitor/Logitech cordless Laser MX1000 mouse
N.H.B is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia agp8x works fine while Ati not!!! Fotis Other Desktop Graphics Cards 43 11-01-02 11:54 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.