Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-30-07, 11:53 AM   #1
LuckyLoop
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toulouse France
Posts: 20
Exclamation HD don't work with FX1500 & FX3500 (pb dual-link ?)

Hello,

A constructor had lent a quadro FX1500 and FX3500 to me to test them.
Under a Red Hat EL4 with 1500 or 3500 with a LCD 30" barco + CRT 17", we want to make 2560x1600 + 1280x1024.
With Kernel 2.6.14 and xorg 6.9 and the last nvidia driver 9755 or all 9XXX, it's impossible to make a 1280x800 or more on a lcd screen DVI-dual-link. No error in the Xorg.0.log, we can "glimpse" the logo nvidia scrambled a tenth of second before a black screen.
I think that the problem is related to the dual-link, because we make a 1280x1024 with a DVI-D mono link on a old lcd samsung 24".

Note : With a quadro FX3450 under same condition, we make very easily 2560x1600 + 1280x1024.


We tryed with older driver (8762, 8774 and 8776) with 1500 or 3500, and we make very easily 2560x1600 + 1280x1024, but it's not stable :
- We start this X configuration, "x11perf -all" and return to console (Ctrl+Alt+F1) => Crash X
- it's the same in mono screen

The end of the Xorg.0.log :
Code:
(II) Mouse0: ps2EnableDataReporting: succeeded
AUDIT: Thu Mar 29 16:11:03 2007: 6899 X: client 7 rejected from local host

   *** If unresolved symbols were reported above, they might not
   *** be the reason for the server aborting.

Backtrace:
0: /usr/X11R6/bin/X(xf86SigHandler+0x7e) [0x8086b8e]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.X.Org
 for help. 
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
Thanks,

Luc
LuckyLoop is offline   Reply With Quote
Old 03-30-07, 01:04 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: HD don't work with FX1500 & FX3500 (pb dual-link ?)

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-02-07, 08:56 AM   #3
LuckyLoop
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toulouse France
Posts: 20
Default Re: HD don't work with FX1500 & FX3500 (pb dual-link ?)

I have run startx -- -logverbose 6, but I haven't run nvidia-bug-report.sh because with the driver 9XXX "no error detected" ...

In attachments, my Xorg.0.log with drivers 9XXX and with drivers 8XXX (crash).
To gain place (file<146KB) and to keep legibility (!= zip) I cut somes parts like that :
Code:
(II) NVIDIA(0):   Validating Mode "640x512":
(II) NVIDIA(0):     640 x 512 @ 120 Hz
(II) NVIDIA(0):     Mode Source: X Server
(II) NVIDIA(0):       Pixel Clock      : 54.00 MHz
(II) NVIDIA(0):       HRes, HSyncStart :  640,  664
(II) NVIDIA(0):       HSyncEnd, HTotal :  720,  844
(II) NVIDIA(0):       VRes, VSyncStart :  512,  512
(II) NVIDIA(0):       VSyncEnd, VTotal :  516, 1066
(II) NVIDIA(0):       H/V Polarity     : +/+
(II) NVIDIA(0):       Extra            : DoubleScan
(II) NVIDIA(0):     Mode is valid. 
....
I would have a FX1500 in a new machine soon again, and I will run nvidia-bug-report.sh.
Attached Files
File Type: log 9XXX_Xorg.0.log (143.4 KB, 86 views)
File Type: log 8XXX_crash_Xorg.0.log (142.7 KB, 77 views)
LuckyLoop is offline   Reply With Quote
Old 04-02-07, 11:01 AM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: HD don't work with FX1500 & FX3500 (pb dual-link ?)

I need to see a complete bug report, as specified.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-02-07, 11:37 AM   #5
LuckyLoop
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toulouse France
Posts: 20
Default Re: HD don't work with FX1500 & FX3500 (pb dual-link ?)

Quote:
Originally Posted by netllama
I need to see a complete bug report, as specified.
Ok, as soon as we receive our machine, I would post it.
LuckyLoop is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.