Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-07, 06:59 AM   #1
karlS
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Question Dual screen doesn't work correctly using separate X-Screen

Hello,

I had a Toshiba P100 portable computer with GeForce 7600 (vbios: 05.73.22.10.a1).

Enable dual screen (twinview mode) work correctly between internal flat panel and TV output (both clone and extended mode).

I would like to use separate X-Screen between internal flat panel and tv ouput.
Starting X-Window, launch only tv output by default (second screen only).

Extended desktop is working (resolution is greater than one-screen resolution), but the internal flat panel left black.

Can you help me ?

Regards,

Karl


Here is my xorg.conf file (and X extracted log file beside)
-----------------------------------------------------------------
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (root@localhost) jeu mar 8 13:53:10 CET 2007

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

...

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "1"
EndSection

...


Section "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Seiko"
HorizSync 30.0 - 75.0
VertRefresh 60.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
# HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "TV-0"
HorizSync 28.0 - 33.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce Go 7600"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce Go 7600"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "DFP: 1440x900 +0+0; DFP: nvidia-auto-select +0+0; DFP: 800x600 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "TV: 1024x768 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection
----------------------------------------------------------------------------------
X Log file:
X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: UNKNOWN
Current Operating System: Linux localhost 2.6.20-gentoo-r4 #2 SMP PREEMPT Sat Apr 7 20:19:44 CEST 2007 x86_64
Build Date: 05 April 2007
Module Loader present
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Apr 9 11:50:54 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Layout0"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor0"
(**) | |-->Device "Videocard0"
(**) |-->Screen "Screen1" (1)
(**) | |-->Monitor "Monitor1"
(**) | |-->Device "Videocard1"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
...
(==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
(**) Option "Xinerama" "1"
(**) Xinerama: enabled
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.3
X.Org Video Driver: 1.0
X.Org XInput driver : 0.6
X.Org Server Extension : 0.3
X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
...
(--) using VT number 7

(II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
...
(II) PCI: End of PCI scan
(II) Intel Bridge workaround enabled
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,11), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
...
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x001a (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 I/O range:
[0] -1 0 0x00002000 - 0x00002fff (0x1000) IX[b]
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xd0000000 - 0xd1ffffff (0x2000000) MX[b]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xc0000000 - 0xcfffffff (0x10000000) MX[b]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 2: bridge is at (0:28:0), (0,2,2), BCTRL: 0x0004 (VGA_EN is cleared)
(II) Bus 2 I/O range:
...
(II) Bus 2 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x54000000 - 0x540fffff (0x100000) MX[b]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 3: bridge is at (0:28:1), (0,3,3), BCTRL: 0x0004 (VGA_EN is cleared)
(II) Bus 3 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x54100000 - 0x541fffff (0x100000) MX[b]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 4: bridge is at (0:28:2), (0,4,4), BCTRL: 0x0004 (VGA_EN is cleared)
(II) Subtractive PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 10: bridge is at (0:30:0), (0,10,14), BCTRL: 0x0000 (VGA_EN is cleared)
(II) Bus 10 I/O range:
[0] -1 0 0x00004000 - 0x00004fff (0x1000) IX[b]
(II) Bus 10 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xd2100000 - 0xd21fffff (0x100000) MX[b]
(II) Bus 10 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x50000000 - 0x53ffffff (0x4000000) MX[b]
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:31:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) PCI-to-CardBus bridge:
...
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation unknown chipset (0x0398) rev 161, Mem @ 0xd1000000/24, 0xc0000000/28, 0xd0000000/24, I/O @ 0x2000/7
(II) Addressable bus resource ranges are
...
(II) OS-reported resource ranges:
...
(II) Active PCI resource ranges:
....
(II) Active PCI resource ranges after removing overlaps:
...
(II) OS-reported resource ranges after removing overlaps with PCI:
...
(II) All system resource ranges:
...
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libtype1.so
(II) Module type1: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.2
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font Type1
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
compiled for 7.1.1, module version = 2.1.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9755
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9755
Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "kbd"
..
(II) LoadModule: "mouse"
...
(II) NVIDIA dlloader X Driver 1.0-9755 Mon Feb 26 23:18:52 PST 2007
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.3
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 7.1.99.2, module version = 1.0.0
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libramdac.so
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
...
(II) resource ranges after probing:
...
(II) Setting vga for screen 0.
(II) Setting vga for screen 1.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "DFP: 1440x900 +0+0; DFP: nvidia-auto-select +0+0; DFP: 800x600 +0+0"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 7600 at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.73.22.10.a1
(II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 7600 at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0): NVIDIA TV Encoder (TV-0)
(--) NVIDIA(0): Seiko (DFP-0)
(--) NVIDIA(0): NVIDIA TV Encoder (TV-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): TV encoder: NVIDIA
(II) NVIDIA(0): Display Device found referenced in MetaMode: DFP-0
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0): "DFP:1440x900+0+0"
(II) NVIDIA(0): "DFP:nvidia-auto-select+0+0"
(II) NVIDIA(0): "DFP:800x600+0+0"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1440 x 900
(--) NVIDIA(0): DPI set to (98, 99); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) NVIDIA(0): option
(**) NVIDIA(1): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(1): RGB weight 888
(==) NVIDIA(1): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(1): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(1): Option "MetaModes" "TV: 1024x768 +0+0"
(**) NVIDIA(1): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(1): NVIDIA GPU GeForce Go 7600 at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(1): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(1): VideoBIOS: 05.73.22.10.a1
(II) NVIDIA(1): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) NVIDIA(1): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(1): Connected display device(s) on GeForce Go 7600 at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(1): NVIDIA TV Encoder (TV-0)
(--) NVIDIA(1): Seiko (DFP-0)
(--) NVIDIA(1): NVIDIA TV Encoder (TV-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(1): TV encoder: NVIDIA
(II) NVIDIA(1): Display Device found referenced in MetaMode: TV-0
(II) NVIDIA(1): Assigned Display Device: TV-0
(II) NVIDIA(1): Validated modes:
(II) NVIDIA(1): "TV:1024x768+0+0"
(II) NVIDIA(1): Virtual screen size determined to be 1024 x 768
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libint10.so
(II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) NVIDIA(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
(==) NVIDIA(1): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC? Yes, I do.
(II) LoadModule: "rac"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/librac.so
(II) Module rac: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
(II) resource ranges after preInit:
...
(II) NVIDIA(0): Setting mode "DFP:1440x900+0+0"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(==) RandR enabled
(II) NVIDIA(1): Setting mode "TV:1024x768+0+0"
(II) NVIDIA(1): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(1): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(1): Backing store disabled
(==) NVIDIA(1): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NVIDIA(1): DPMS enabled
(==) RandR enabled
(II) Entity 0 shares no resources
(II) Entity 1 shares no resources
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(II) Initializing extension GLX
...
karlS is offline   Reply With Quote
Old 04-09-07, 11:36 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Dual screen doesn't work correctly using separate X-Screen

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
netllama is offline   Reply With Quote
Old 04-10-07, 05:28 PM   #3
karlS
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Default Re: Dual screen doesn't work correctly using separate X-Screen

Thank you. I look futhermore about problem.
I will come back with results.

Regards,
Karl
karlS is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.