Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-22-07, 02:38 AM   #1
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working - SOLVED

With new driver cedega (6.0 and 5.x too) games stopped working on my 8800GTS. (Civ4 and HoMM5)

native games like ut2004 run fine .

The error:

X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes)
Major opcode of failed request: 72 (X_PutImage)
Serial number of failed request: 84
Current serial number in output stream: 96


With previous stable version everything is okay!

(Also glxgears dropped from 22000 to around 16000.)

See bug report please.

Anyone with same issues?

SOLVED:

Run:

XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega


Another Issue UNSOLVED

Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.tar.gz (29.9 KB, 198 views)
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,

Last edited by krionius; 04-26-07 at 04:11 AM.
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 11:58 AM   #2
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Just to be sure I reverted to old version, 9755 and cedega games work fine again. glxgears gives 22900 in contrast to beta driver's 16000.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 01:23 PM   #3
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

krionius,
On the new drivers, AddARGBGLXVisuals is enabled by default on sufficiently new X servers. This could be confusing Cedega. Try running it with XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 or setting AddARGBGLXVisuals to False in xorg.conf.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 02:58 PM   #4
Kalsten
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 20
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Krionius, did you do anything special for install the 9755 and have the nvidia drivesr working with your card?

My monitor lost signal when i use nvidia drivers.
Kalsten is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 03:04 PM   #5
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by Kalsten
Krionius, did you do anything special for install the 9755 and have the nvidia drivesr working with your card?

My monitor lost signal when i use nvidia drivers.
Nothing special. Maybe consider that I am using DVI-DSUB (vga) converter, if you are using DVI, that would be a difference.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 03:07 PM   #6
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by AaronP
krionius,
On the new drivers, AddARGBGLXVisuals is enabled by default on sufficiently new X servers. This could be confusing Cedega. Try running it with XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 or setting AddARGBGLXVisuals to False in xorg.conf.
Thanks for the info, I will try it. I have Option "AddARGBGLXVisuals" "True", because I am using it with beryl. Would I lose the option to run composite extension? Also I could run cedega with that option set to True with 9755. So doesnt it mean, that it's not the cause of the problem? Anyway, I will try it, thanks!
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 03:58 PM   #7
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Oh, if you had ARGB GLX visuals enabled before, then you must be running into a different problem if Cegeda worked before and doesn't now. That was just the first thing that occurred to me as the most likely reason for it to get a BadMatch error with XPutImage.

It's still worth trying it with Composite disabled, and with Composite enabled but with Beryl not running.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 05:12 PM   #8
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Okay. I removed the option and Composite extension. Now it works! (Worth mentioning that with beryl not running and Composite on, beta produced the unworking Cedega, so I had to remove Composite totally to make it work)

So the bug is now that the new beta driver cant run Cedega with Composite extension, while 9755 could do that. Please make it work again in the stable version or upcoming new beta! Thanks.

Also (I could test it now with composite off that) 9755 and the beta is faulty with Cedega + Civ4 + Shaders switched on (in cedega parameters) with my 8800GTS. The ground in Civ4 is pure black. That would be another bug with 8800GTS to test with 9755 and beta too because with my 7600GT everything was Okay. Please have a look at that too while developing new drivers. Thanks!
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote

Old 04-22-07, 07:13 PM   #9
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Hrm. Could you please also try enabling Composite and adding Option "AddARGBGLXVisuals" "0"?
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 02:45 AM   #10
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Quote:
Originally Posted by AaronP
Hrm. Could you please also try enabling Composite and adding Option "AddARGBGLXVisuals" "0"?
Okay, I will try it soon.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 04:05 PM   #11
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

I tried it, composite enabled, option set to 0. Switched from metacity to Beryl. It works - to be nice - very partially. Wobbling window worked other effects resulted in white window, and later using Force AIGLX render path, X freezed.

So the beta is missing something 9755 has.


...but both of the drivers are faulty with Cedega + Civ4 + Shaders + 8800GTS.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 04:21 PM   #12
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 100.14.03 + 8800 GTS + Cedega stopped working

Sorry, I meant try Cedega without Beryl with Composite enabled and "AddARGBGLXVisuals" "0".
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[GeForce 8800 GTS] 2D rendering regression (extreme slowdown) introduced with 295.49 Seb L. NVIDIA Linux 0 06-22-12 06:48 AM
Nvidia driver stopped working after X restart and Kernel taint msgs during boot mikejuni NVIDIA Linux 10 05-21-12 08:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.