Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-22-07, 05:28 AM   #1
slanbarn
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 66
Default Problems with TV-Out [Continued: reply from nVIDIA]

Hi all!

I have a bit annoying problem with tv-out on my GeForce7600GT card...
I use driver 1.0-9755.

The card has a S-VIDEO outpit for tv, but my old cheap tv only has composite connector for AV in... (accept for scart offcourse)... So i use a cable with svideo connector in one end, and compisite connector in the other end...

So, I chose in the nvidia-settings utility to use separate x-screens. I edit the xorg.conf so the outputformat is correct. (Option "TVOutFormat" "COMPOSITE").

Now, this worked perfectly on my old GeForce4 4600 with a older driver version(It broke down, so i bought a new).

Now with this new GPU(GF7600GT) and the new driver version(1.0-9755), this option result in that nothing is outputted to the tv. If I use SVIDEO as tvoutformat i at least get black/white picture... Is this because composite video is deprecated in the new driver, or should I file a bug-report somewhere?

Last edited by slanbarn; 04-25-07 at 02:54 PM.
slanbarn is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 11:31 AM   #2
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: Problems with TV-Out

Quote:
Originally Posted by slanbarn
Hi all!

I have a bit annoying problem with tv-out on my GeForce7600GT card...
I use driver 1.0-9755.

The card has a S-VIDEO outpit for tv, but my old cheap tv only has composite connector for AV in... (accept for scart offcourse)... So i use a cable with svideo connector in one end, and compisite connector in the other end...

So, I chose in the nvidia-settings utility to use separate x-screens. I edit the xorg.conf so the outputformat is correct. (Option "TVOutFormat" "COMPOSITE").

Now, this worked perfectly on my old GeForce4 4600 with a older driver version(It broke down, so i bought a new).

Now with this new GPU(GF7600GT) and the new driver version(1.0-9755), this option result in that nothing is outputted to the tv. If I use SVIDEO as tvoutformat i at least get black/white picture... Is this because composite video is deprecated in the new driver, or should I file a bug-report somewhere?
http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm

look at this, I used this for BW as a solution on my 7600 GT. Signal is going on another pin. Suppose it's a bit dangerous, but at least for me it worked without damage to my card. Had to apply same for 8800GTS too...
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 02:00 PM   #3
slanbarn
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 66
Default Re: Problems with TV-Out

So, okey...

If thats the only solution.... It must be something wrong...

It worked with a older card and a older driver version, so something in the new driver seems to be out of place...

Maybe should post a bugreport... dont know where tho :/
slanbarn is offline   Reply With Quote
Old 04-22-07, 04:56 PM   #4
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: Problems with TV-Out

Quote:
Originally Posted by slanbarn
So, okey...

If thats the only solution.... It must be something wrong...

It worked with a older card and a older driver version, so something in the new driver seems to be out of place...

Maybe should post a bugreport... dont know where tho :/
That's exactly what I got with an older card. With my 6800 it worked colorfull. Bought my 7600GT and color went away. I had to hack my svideo-SCART converter the way mentioned. And I didnt change driver version.

Also my new 8800GTS has the some problem, i think it's hardware thing that wont be fixed. TV and video card doesnt fit together (which is proved by the fact that I used same driver version and two different cards, and under Windows I had the same problem.), but a little hacking with the converter did the trick luckily.

Anyway, bug reports are usually posted here.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-23-07, 11:19 AM   #5
slanbarn
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 66
Default Re: Problems with TV-Out

Okey, so this is disapointing...

I damn the old card to hell for giving up on me then.... (!!!!!!!!!!)

SO, okey.. i dont use a converter, I use a cable with two different connectors in the ends, like this:

SVIDEO(video-card)-------------------------------------------------------------------------COMPOSITE(tv)

maybe should buy me a converter and modify it...

well, I sent a bug-report to:
linux-bugs@nvidia.com

stating the problem, and attached the output of 'nvidia-bug-report.sh'

Hope I will get some response...
slanbarn is offline   Reply With Quote
Old 04-25-07, 02:52 PM   #6
slanbarn
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 66
Default Re: Problems with TV-Out

Okey, so I got a response from nVIDIA, and here it is, I paste the whole email:

"Hello Daniel,

Thanks for writing. It is interesting that the configuration you have
(S-Video to Composite) actually worked with the GeForce4 4600. The
driver does not support a configuration of this type. For TV Out to
work via S-Video from the graphics card, the connection needs to be
S-Video on both ends.

Thanks,


Ken Spencer
NVIDIA Corporation"
slanbarn is offline   Reply With Quote
Old 04-27-07, 09:28 AM   #7
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: Problems with TV-Out

So you dont have a SCART input on your TV. Unfortunately I don't know how the previously suggested solution can be done on a SVIDEO-Composite converter cable...
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 04-30-07, 03:31 PM   #8
slanbarn
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 66
Default Re: Problems with TV-Out

Yeah I have SCART-in on my TV, only 1, witch is oppupied by my DVD...
slanbarn is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Problems with drivers fforw NVIDIA Linux 7 10-11-02 07:06 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
F1 2002 problems with driver 40.41 arutten NVIDIA Windows Graphics Drivers 6 10-01-02 07:07 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.