Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-16-07, 06:17 AM   #1
Trademark
Registered User
 
Trademark's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Clitoriacetal
Posts: 596
Default Bah, mucked overclocks

I've been trying to get an acceptable stable overclock of 3.6GHz now, but it just refuses to work. On stock prime can run like forever, but when overclocking my cpu to 3.6GHz, oh boy..

9 x 400 = 3600

Settings are:
Unlinked
FSB 1600
RAM 800

If I link them and set the ratio to 1:1 my overclock will probably be rubbish, because this RAM I have will probably stop functioning at 950mhz, and I want to avoid higher memory timings. On intel mobo's you could set your RAM to 533Mhz, and then push up the FSB, then you don't overclock your memory, but you do get a higher FSB.

If I select 1:1 divider now, it sets the ram to 800 and fsb to 1066, no way I'll get to 1600fsb then...

I can get prime to run for about 6 hours and probably longer, but then I have to put CPU voltage to like 1.5+v and I also want to avoid that, seriously, it shouldn't be a problem to get that thing to 3.6Ghz, 1600mhz FSB and 800Mhz RAM with like 1.3+ volt, not 1.5+ volt and still only 6 hours prime stable.
Trademark is offline   Reply With Quote
Old 05-16-07, 08:52 AM   #2
SlieTheSecond
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 703
Default Re: Bah, mucked overclocks

Why exactly should this cpu run off 1.3v stable and not 1.5v?

No two cpu's are the same. If it won't run off 1.3v stable. It won't run off 1.3v stable period. You can kick it, yell at it, do what ever you want to it. It is still going to need 1.5v stable at those speeds if that is what it requires.

You sound like you are expecting this cpu to perform miracles. Well that is not going to happen.
__________________
E6400 @ 3200 mhz (400x8) 1.45v || 2x 8800 GT || OCZ 600Watt sli || 22" LG Flatron
2x1GB Apacer PC2-6400 @ 850mhz 4-4-4-15 || Asus P5N32-E Sli Plus || Zalman 9500 AT || 200GB SATA / 320GB SATA WD HD

3D Mark 06: 12461 || 3D Mark 05: 18397 || 3D Mark 03: 40149
SlieTheSecond is offline   Reply With Quote
Old 05-17-07, 07:00 PM   #3
Trademark
Registered User
 
Trademark's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Clitoriacetal
Posts: 596
Default Re: Bah, mucked overclocks

No but the average core2extreme doesn't need 1.5v to run at 3.6ghz witouth any bull****.

And even with liquid cooling and low ambient temps (19 degrees celsius) it manages to pull of 56 degrees stressed with that voltage, sounds unacceptable to me
Trademark is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BAH! I'm being driven insane by Java Virtual Machine Kruno General Software 9 09-01-02 10:59 PM
Bah, Warcraft 3 is too easy Kruno Gaming Central 14 08-20-02 01:15 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.