Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-12-07, 09:35 PM   #1
Lk2
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Question Can't run X with the legacy driver

Hi people!!!

Nice to write you ... or not I'm having a trouble and I want some help from you. First of all, excuse me if my English is not good enough, I'm still learning

I have a PC with a Nvidia GeForce2 MX440 and I was running an old nvidia driver that support my card. I haven't hardware acceleration (direct rendering), but for I want, it was enough.

Now, when I see the latest updates of the driver and watching my card port to the legacy driver I tried to change it on my PC.

First, that PC have not a screen ... no one connected to the VGA port. All that my card have is a s-video connection to a TV. I was able to see videos with Mplayer and launching MythTV (it enough for me).

When I first installed the official driver, before know the news that my card is now supported under legacy, I wasn't able to load Xorg. It's normal and I resolved it using a 8xxx driver. The, I tried to install using Nvidia official instaler the latest legacy driver (9631), and then all go down.

I can't load Xorg. Then, I tried to uninstall it (done!!!) and tried to install the legacy driver on Debian's repository (very old version, but I was trying!). The result was the same.

And now I'm writing here to you, at this hours, looking for a solution.

All the information that I suppose that you need to help me:

Code:
joseluis@shaka:~$ lspci | grep VGA
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev a2)
Code:
joseluis@shaka:~$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
...
(EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.
Code:
joseluis@shaka:~$ lsmod | grep nvidia
nvidia               3927180  0 
nvidia_agp              8092  1 
agpgart                29360  2 nvidia,nvidia_agp
And finally, my xorg.conf. I send it in a attachment because it's very big to put in the post.

If you need some more outputs, files or something tell me.

Very much thanks to all that read this 'bad-write' post ... Really sorry for my English!
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (3.1 KB, 83 views)
Lk2 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-07, 11:28 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Can't run X with the legacy driver

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
netllama is offline   Reply With Quote
Old 05-13-07, 06:05 PM   #3
Lk2
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default Re: Can't run X with the legacy driver

Ok, sorry. I read that post yesterday but I don't read the 3a section.

Here is my nvidia-bug-report.log in the attachments.

Sorry and thanks for the help
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (55.6 KB, 88 views)
Lk2 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-07, 06:50 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Can't run X with the legacy driver

1.0-7184 is no longer supported for your GPU. Please use 1.0-9631.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 05-14-07, 01:57 PM   #5
Lk2
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default Re: Can't run X with the legacy driver

Well, I installed today the last driver (9631) for legacy cards.

I have the same results. I post my Xorg.0.log and the files you required me:
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (12.5 KB, 86 views)
File Type: log nvidia-bug-report.log (96.5 KB, 88 views)
Lk2 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-07, 02:15 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Can't run X with the legacy driver

The problem is here:
(II) LoadModule: "glx"
(WW) Warning, couldn't open module glx
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "nvidia"
(WW) Warning, couldn't open module nvidia
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)

You need to follow these instructions:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=72490
netllama is offline   Reply With Quote
Old 05-14-07, 05:30 PM   #7
Lk2
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Default Re: Can't run X with the legacy driver

I knew where the problem is, now I'm trying to solution it.

I follow the instructions:

1) Installed the driver via apt again and uninstall it with --purge option
2) Sure that /etc/init.d/nvidia-glx (or similar) doesn't exist.
3) Installed again the driver legacy with the sh installation method.

And then....

It works!!! Better than before, now I have direct rendering too!

Thanks a lot for your help .. I would search best for solutions in the next time.

sorry and thanks!!
Lk2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
Unable to load 3d driver rebol NVIDIA Linux 3 09-29-02 04:58 PM
failing to initialize NV driver PsyShook NVIDIA Linux 10 09-19-02 12:41 PM
Nvidia Driver causes crash on Standby/Suspend dasher NVIDIA Linux 5 09-16-02 05:57 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.