Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-18-07, 09:54 AM   #1
SOAD
Registered User
 
SOAD's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Rep of Ireland
Posts: 1,411
Default Upgrading from ultimate 32 to 64

Hello all. I have seen someone selling 32bit Ultimate, and I am looking for 64bit.


Can you upgrade from 32bit to 64bit?


cheers
SOAD is offline   Reply With Quote
Old 05-18-07, 10:03 AM   #2
Digital_Trans
 
Digital_Trans's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sin City
Posts: 2,796
Default Re: Upgrading from ultimate 32 to 64

Yes, but from what I understand you will need to reformat and reinstall everything when moving from 32-Bit to x64-Bit. And you must have a supported x64 processor. In this case it looks like you do.
I use Vista Ultimate Edition x64 and love it!
__________________
Case: HP Blackbird 002
PSU: Topower 1500W
Mobo: ASUS Striker Extreme II 790i Ultra
CPU: Intel Core 2 Extreme QX9770 Quad 3.8GHz LCi
RAM: Corsair 4GB DDR3 1800 (PC3 14400)
GPU: 3 X EVGA GTX 280 FTW Edition TRI-SLI
HDD: 3 X 150GB WD Raptor-X
HDD: 1 - 500GB Seagate Barracuda
HDD: 1 - 640GB WD Caviar SE
DVD: 2 X Ultra Slim 20X IDE DVD/CD Writer
SPU: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty PCI-Express
LG Super Multi Blu-ray RW/HDDVD: GGW-H20L
Display: Dell UltraSharp 30" LCD
Gateway XHD3000 Black 30" LCD
Windows Vista Ultimate Edition x64 SP1
Digital_Trans is offline   Reply With Quote
Old 05-18-07, 10:06 AM   #3
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Upgrading from ultimate 32 to 64

You'll have to reinstall all of your programs/apps afterwards, so no.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 05-18-07, 04:36 PM   #4
j0j081
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,789
Default Re: Upgrading from ultimate 32 to 64

they keys/licenses are the same. you only need to buy or obtain a dvd with the 64 bit software on it. I think it cost about 10 bucks from MS. then you install with the key you already have and it's yours.
j0j081 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-07, 04:38 PM   #5
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Upgrading from ultimate 32 to 64

Quote:
Originally Posted by j0j081
they keys/licenses are the same. you only need to buy or obtain a dvd with the 64 bit software on it. I think it cost about 10 bucks from MS. then you install with the key you already have and it's yours.
Yup. Only thing is they are bound to the one key. You can't install the 64 on one machine and the 32 on another.
  Reply With Quote
Old 05-18-07, 07:15 PM   #6
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: Upgrading from ultimate 32 to 64

Quote:
Originally Posted by j0j081
they keys/licenses are the same. you only need to buy or obtain a dvd with the 64 bit software on it. I think it cost about 10 bucks from MS. then you install with the key you already have and it's yours.
Ultimate ships with 2 DVDs (32/64) in its retail box..
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$61.99 - Thermaltake CLP0575 Frio OCK Universal CPU Cooler Ultimate OverClocking King News Archived News Items 0 06-23-12 12:00 PM
lost ttyv after upgrading from 285 to 295.40 barbara NVIDIA FreeBSD 3 05-15-12 04:48 PM
Moto GP - Ultimate riding technology DIMA Gaming Central 9 08-03-02 10:19 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.