Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-26-07, 01:09 PM   #1
GamerGuyX
 
GamerGuyX's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kentwood, Michigan
Posts: 4,200
Question Transferring License to Another Computer

Does anybody know the details of installing Vista on another computer and transferring the product key to that new computer? I'm in a situation where I have the FULL RETAIL (non OEM) version of Vista Ultimate (non upgrade) and want to transfer Vista onto the new build. I have no intention of keeping Vista on the old computer mind you. Also, how many times can the license/product key be transferred? Would it be safe to assume that I need to call Microsoft support to do this like with XP?

Thanks in advance.
__________________
[COLOR="Red"][SIZE="4"]People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people. -[B] V[/B][/SIZE][/COLOR]


[url="http://folding.extremeoverclocking.com/user_list.php?s=&t=35216"]Folding for Team# 35216 : NvNews + OSNN + SP[/URL]
GamerGuyX is offline   Reply With Quote
Old 05-26-07, 01:14 PM   #2
radekhulan
 
radekhulan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Prague
Posts: 749
Default Re: Transferring License to Another Computer

Unfortunately, Vista cannot be deactivated (like e.g. Adobe products), and activated again. So you will have to call Microsoft hotline, doing phone activation on new PC, and pursade them that it is your only installation.

If you do it 10-times within 1 month, they might object though
__________________
[size=1][b]CPU:[/b] Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz | [b]Memory:[/b] 4x2GB Patriot DDR2-800 | 4GB A-Data PD7 ReadyBoost USB | [b]Sound:[/b] X-Fi FPS
[b]Board:[/b] Asus Commando | [b]GPU: 8800GTX @ 650/1050[/b] | [b]HDD:[/b] 3x WD3200KS 320GB + 500GB | [b]Power:[/b] Fortron EPSILON 600W-GLN
[b]Mouse:[/b] Logitech G5 | [b]Kbd:[/b] Logitech G15 | [b]DVD:[/b] Plextor 130B + LITE-ON LH-18A1H | [b]LCD[/b] [b]24" HP2465 1920x1200[/b] | Vista Ultimate x64
My websites: [url=http://hulan.cz/en][b]HULAN.cz[/b][/url], [url=http://radekhulan.cz/][b]RADEKHULAN.cz[/b][/url], [url=http://hulan.info/][b]HULAN.info[/b][/url], [url=http://blogcms.com/][b]BLOGCMS.com[/b][/url], [url=http://www.megablog.cz/][b]MEGABLOG.cz[/b][/url] | [url=http://hulan.cz/temp/games.png][b]Games played[/b][/url] | [URL=http://hulan.cz/temp/sestava.png][B]CPU-Z[/B][/URL] -- [URL="http://radekhulan.cz/img/stacker-830/stacker-830-bocnice.jpg"][B]case foto[/B][/URL][/size]
radekhulan is offline   Reply With Quote
Old 05-26-07, 01:42 PM   #3
GamerGuyX
 
GamerGuyX's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kentwood, Michigan
Posts: 4,200
Default Re: Transferring License to Another Computer

Quote:
Originally Posted by radekhulan
Unfortunately, Vista cannot be deactivated (like e.g. Adobe products), and activated again. So you will have to call Microsoft hotline, doing phone activation on new PC, and pursade them that it is your only installation.

If you do it 10-times within 1 month, they might object though
I've done it before with XP. I just called them up and explained that I had uninstalled XP completely on the old machine and wanted to install it on just the new machine. Just wanted to make sure it was the same process with Vista.
__________________
[COLOR="Red"][SIZE="4"]People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people. -[B] V[/B][/SIZE][/COLOR]


[url="http://folding.extremeoverclocking.com/user_list.php?s=&t=35216"]Folding for Team# 35216 : NvNews + OSNN + SP[/URL]
GamerGuyX is offline   Reply With Quote
Old 05-28-07, 01:04 AM   #4
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Transferring License to Another Computer

Quote:
Originally Posted by GamerGuyX
I've done it before with XP. I just called them up and explained that I had uninstalled XP completely on the old machine and wanted to install it on just the new machine. Just wanted to make sure it was the same process with Vista.
yes its the same
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What Comes after the K Computer? News Archived News Items 0 06-28-12 05:40 PM
3D emitter lockups, Computer not locked up DragonDru NVIDIA Linux 15 05-31-12 03:28 AM
How Computer Games Help HPC News Archived News Items 0 05-16-12 10:40 AM
Serious problem! Computer that boots by itself!? DXnfiniteFX General Hardware 18 10-04-02 11:15 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.