Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-01-07, 11:55 AM   #97
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: "COH DX10 Patch Available Today"

Quote:
Originally Posted by doddsy
wow. all the more reason to wait before splashing out for new hardware.
Yeah no kidding. Talk about a performance nosedive. That is UGLY.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 12:02 PM   #98
nippyjun
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 489
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

I really don't see much of a difference in standard view.
__________________
ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless edition mobo | AMD 64 X2 4800+ AM2 @ 3.0gigs | 2 Gigs Corsair Twin2X 6400C4 DDR2 @ 1000mhz @ 4-4-4-12 | EVGA 8800GTX | 150Gig Raptor SATA HD | NEC 16x DVD/RW | PC Power and Cooling 1Kilowatt Quad SLI PSU | Dell 3007 WFP 30" LCD | WinXP Pro SP2
nippyjun is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 12:10 PM   #99
Brent101
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 100
Default Re: "COH DX10 Patch Available Today"

Quote:
Originally Posted by Riptide
Yeah no kidding. Talk about a performance nosedive. That is UGLY.
Id ignore my benchmarks at the moment. Ive tried it a few more times and its been over the place and SLI isn't supported at the moment, so it is only using one 8800.

For example, I run the fear benchmark and it runs great. I try it again later and the scores are way off. And I can't get SLI to work in Lost Planet etc. At this point, I wouldn't rely on my scores because everything is all over the place with my system.
Brent101 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 12:45 PM   #100
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: "COH DX10 Patch Available Today"

Quote:
Originally Posted by Brent101
Id ignore my benchmarks at the moment. Ive tried it a few more times and its been over the place and SLI isn't supported at the moment, so it is only using one 8800.

For example, I run the fear benchmark and it runs great. I try it again later and the scores are way off. And I can't get SLI to work in Lost Planet etc. At this point, I wouldn't rely on my scores because everything is all over the place with my system.
I left vysnc on when I ran the tests, but with 1920 x 1200 everything max except textures on high, 4x AA 16x AF in DX9 mode I get an average of 56fps max 60, and in DX10 it was average of 27 max 30 or so. So on a single GTX it is basically cuts the performance in half as of right now. Given that performance doubled for nekro between the older driver and this one, I'd expect there is still a lot of tweaking to be done and it should be much faster with more updates.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 01:41 PM   #101
stncttr908
Registered User
 
stncttr908's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: NJ, USA
Posts: 4,496
Send a message via AIM to stncttr908
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

I'm playing through the campaign (never finished it on my Athlon XP/6800GT setup) on DX9. With all the problems I've experienced with Vista and the performance nosedive associated with this DX10 patch I'm quite happy where I am.
__________________
PC - | Core i7-2600K @ stock | Gigabyte GA-P67A-UD3 | 4GB Patriot Sector 5 DDR3 | Galaxy GTX 460 1GB @ stock | Corsair Force 120GB SSD | Seagate 1TB 7200RPM | 320GB Seagate 7200.10 | 2x Seagate 500GB USB 2.0 | Lite-On 20x SATA DVD+RW | Silverstone TJ-09 | Corsair 620W PSU | Logitech Z-5500s | Sennheiser HD-570 headphones | Samsung 2494LW |

Laptop - | Dell Inspiron 1420 | C2D T7300 (2.0GHz, 4MB cache) | 2GB DDR2-667 | 160GB 7200RPM HDD | DVD +/- RW | 14.1" WXGA+ (1440x900) | Broadcom 802.11g | NVIDIA 8400M GS 128MB |
stncttr908 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 04:15 PM   #102
Jonelo
Registered User
 
Jonelo's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,204
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

http://www.nextgpu.com/forum/index.p...16337#msg16337

2900 xt C2 3200 MHZ

1600x1200, FA@16x
http://www.telefonica.net/web2/hitmaker/relic00009.jpg

1600x1200, FAA@4x y FA@16x
http://www.telefonica.net/web2/hitmaker/relic00012.jpg
Jonelo is offline   Reply With Quote
Old 06-01-07, 08:16 PM   #103
El_Sid
Registered User
 
El_Sid's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 60
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

Can't wait SLi in next driver.
__________________
Asus Striker II Formula|E8400@4.4Ghz|8GB DDR2 800Mhz|Dual EVGA 8800GTX SLI|AGEIA PhysX
SeaSonic 700W+Dual BoosterX3 SLI300W|3x500+3x320 SG7200.10 RAID0|XFI Elite Pro|Nec7170A
El_Sid is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 02:29 AM   #104
MowTin
 
MowTin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,205
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

Quote:
Originally Posted by miahallen
Here's my results with the rig in my sig...


Nice graph!

MowTin is offline   Reply With Quote

Old 06-02-07, 03:31 AM   #105
miahallen
Registered User
 
miahallen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 73
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

Quote:
Originally Posted by MowTin
Nice graph!

Thanks, BTW the DX10 @ 2048x1536 results were not shown, I'll explain.

For all results, I gave the best of three runs. The first was always thrown out (always the lowest results, by a long shot), usually the third run was best. When I got to the last test - DX10 @ 2048x1536 - the first run returned very poor results as expected....but it was the only successful run. The second run failed with an error from Vista saying I had run out of system memory (although task manager was showing only about 1.3GB being utilized for the previous few minutes)...I'm wondering if I had filled the GTX's frame buffer? I remember reading about how Vista has control over both system & graphics memory with DX10. Anybody with another high resolution display and a single GTX want to give it a shot? The third run resulted in total system lockdown. When I hit instability, I stop.

Therefore, the graph was not completely...complete
__________________
THE POST COUNTER IS NOT AN INTELLIGENCE METER
Asus Rampage IV Formula || i7 3820 @ 5GHz || 32GB G.SKILL @ 2000MHz
tri-SLI eVGA GTX 580 @ 900-1150MHz || 120GB Vertex 3 & 500GB Momentus XT
Enermax Revolution 1050W PSU || Samsung 305T Plus || Windows 7 x64
miahallen is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 04:23 AM   #106
El_Sid
Registered User
 
El_Sid's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 60
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

Some shots:



__________________
Asus Striker II Formula|E8400@4.4Ghz|8GB DDR2 800Mhz|Dual EVGA 8800GTX SLI|AGEIA PhysX
SeaSonic 700W+Dual BoosterX3 SLI300W|3x500+3x320 SG7200.10 RAID0|XFI Elite Pro|Nec7170A
El_Sid is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 04:29 AM   #107
AthlonXP1800
Registered User
 
AthlonXP1800's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom
Posts: 4,352
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

It seem you will need 3 to 4GB RAM to run CoH at very high resolutions under DX10 mode.

Here some good FAQ from Relic forums:

Quote:
Q. My frame rate is locked at 60fps, how can I unlock it?

A. Use the -novsync command line parameter by creating a shortcut to RelicCoH.exe with -novsync in the target.
e.g.
"C:\Program Files\THQ\Company of Heroes\RelicCOH.exe" -novsync

Q. Can I do anything to prevent CoH from running out of memory when playing certain maps at very high resolutions and anti-aliasing settings?

A. No, you must lower your display settings. By default Vista 32 gives each application two gigabytes of virtual address space. You can look up how to change this to three gigabytes, use Vista 64, try the -notriplebuffer or -novsync command line parameters, or try newer display drivers when they are available.

-novsync, triple buffering, and perftest

vsync is now enabled by default in both 9 and 10, although the -novsync command can be used to disable it. In Direct3D 10 (not d3d9) triple buffering is enabled if the -novsync or -notriplebuffer command line parameters are not used. Triple buffering will make the in game frame rate more consistent, but will use addition video memory and consume more virtual address space.

To make CoH more friendly to incorporating in benchmark suites we've adding the -perftest command line parameter (be sure to use -novsync with it!) which will save a performance report text file with average/min/max frame rates in the %user%/documents/my games/company of heroes/log files folder.

Running at very high resolutions and anti aliasing settings

Due to the limited address space of Vista 32 if trying to run at very high resolutions and/or anti aliasing settings the driver may consume so much virtual address space the application crashes. Running with -novsync for performance testing will disable triple buffering to recover a tiny bit of memory, but the best solution is to run Vista 32 set to give applications three gigabytes of virtual address space or to just run Vista 64 which gives all 32bit applications a full four gigabytes.

Subsequent runs

At the time the patch was released there was a known issue that made subsequent runs slower with certain cards. To work around this and ensure benchmarks are consistent and representative please exit CoH completely before re-running a performance test.
http://forums.relicnews.com/showthread.php?t=150531
__________________
Intel Core i7 3770K, Corsair H80 liquid cooler with Noctua S12-1200 fan, ASUS P8Z77V with UEFI 2104, 16GB Samsung Green 30nm DDR3-RAM, Pioneer BDR-S09XLT 16x Blu-ray writer, Corsair AX850 PSU, Western Digital 2TB SATA3 hard drive, CanonScan LiDE 210 scanner, Microsoft Internet Keyboard, Microsoft Touch Explorer mouse, 32inch Sharp LC32LE600 LED TV, EVGA Geforce GTX 670 SC 4GB with Geforce 370.50 driver, 50Mb broadband Virgin Media VMDG480 Super Hub, Aspire Xplorer Midi Tower, Windows 8.1 Pro 64bit.
AthlonXP1800 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 04:41 AM   #108
zerobeta
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 227
Default Re: CoH DX10 Patch Feedback Thread

Hmm it requires 3GB-4GB RAM for DX10 mode with not that much of a visual difference, and runs less smooth? (Correct me if I am wrong)

The game requires 512MB RAM (minimum system requirements) for DX9 mode, and it runs smoother?
zerobeta is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official detonator 40.71 feedback thread Crake NVIDIA Windows Graphics Drivers 88 10-01-02 12:38 PM
Official Dentonator 40.52 feedback thread sh*tshot NVIDIA Windows Graphics Drivers 62 09-26-02 06:43 PM
Official Detonator 40.xx Feedback Thread pelly NVIDIA Windows Graphics Drivers 299 09-22-02 07:54 AM
Detonator 30.30 feedback thread Matthyahuw NVIDIA Windows Graphics Drivers 26 07-31-02 10:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.