Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-04-07, 04:36 PM   #1
newfiejudd
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 135
Default What is everyone using for Overclocking E6600?

Just wondering what everyone is using for overclocking thier Core 2 Duo's.
newfiejudd is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 04:59 PM   #2
Dragunov
Mister Anderson ... !!!
 
Dragunov's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,785
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

And which CPU cooler
__________________
- Intel Core 2 Duo E6600 + Zalman 9700 LED
- MSI P6N (Nvidia 680i chipset), BIOS: P33
- 2GB DDR2 ram Corsair Dominator 1066Mhz
- MSI Geforce 8800GTS 640MB
- Creative X-Fi Elite Pro
- Seagate 320GB 7200/10
- WD Caviar 750GB
- Logitech MX-518
- Windows 7 Ultimate 64-bit NL

3D mark 05: 13321

3D Mark 06: 8065
Dragunov is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 05:03 PM   #3
newfiejudd
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 135
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Currently I am just using the tower cooling(Antec 900 Gaming Case) with Standard heatsink.
I have tried using the AI booster that comes with my Striker Extreme Mobo and it tells me to reboot everytime. My old board Asus Crosshair would just increase the clock speed and not ask for a restart.
newfiejudd is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 05:56 PM   #4
ikjadoon
Registered User
 
ikjadoon's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 503
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Cooler Master Hyper TX running at about 2000RPM.

4 x 120mm fans on side panel running around 1200RPM or less, I think.

This OC, however, is NOT mine. I didn't OC it a bit. All done by Overdrive PC, so they might've done some tricks or something to it.

~Ibrahim~
__________________
Overdrive PC Core2.SLI:

Core 2 Duo E6600 @ ~3.5GHz,4GB of DDR2-770, 8800GTS 640MB @ 621/1836, Western Digital 640GB, LITE-ON 20X, CM Stacker 830, Enermax 620W, Vista Ultimate 64-bit

3DMark '06: 10,302
SuperPI 1M: 15.194s
WEI: 5.8

ikjadoon is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 06:05 PM   #5
newfiejudd
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 135
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Quote:
Originally Posted by ikjadoon
Cooler Master Hyper TX running at about 2000RPM.

4 x 120mm fans on side panel running around 1200RPM or less, I think.

This OC, however, is NOT mine. I didn't OC it a bit. All done by Overdrive PC, so they might've done some tricks or something to it.

~Ibrahim~

Hi guys I meant what software are you guys using to overclcok. Using Ntune I can't get my system overclock past 2808. Even if I try 2887 it BSOD.

Also under the Adjust mother board settings I can only adjust SYSTEM CLOCKS. Nothing under SYSTEM VOLTAGES can be used.

MOBO is a Striker Extreme (680i SLI)
newfiejudd is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 06:29 PM   #6
ikjadoon
Registered User
 
ikjadoon's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 503
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Quote:
Originally Posted by newfiejudd
Hi guys I meant what software are you guys using to overclcok. Using Ntune I can't get my system overclock past 2808. Even if I try 2887 it BSOD.

Also under the Adjust mother board settings I can only adjust SYSTEM CLOCKS. Nothing under SYSTEM VOLTAGES can be used.

MOBO is a Striker Extreme (680i SLI)
Ohhhhhhh....It is all through the BIOS. My GPU is even BIOS-flashed. Using nTune to OC your CPU is almost taboo in some places because it isn't very stable/reliable. Trust your BIOS. I wouldn't use nTune on XP and (goodness no) on Vista. I wouldn't feel very safe. Go through the BIOS.

Nah, there has to be a problem there. Voltages have to be able to adjusted on the most premium 680i boards. You must be missing something. Any fellow Striker Extreme users have some help for this guy? Check your manual, it should have something there. What cooling are you using? Don't go above 1.5V on air. 1.5V should have some really nice cooling, too. This is the CPU's voltage, of course. I'm lucky enough to be running 3.5GHz @ 1.4

I wouldn't use AI Booster, either, because it is very coarse and you can get higher OCs with your own two hands.

~Ibrahim~
__________________
Overdrive PC Core2.SLI:

Core 2 Duo E6600 @ ~3.5GHz,4GB of DDR2-770, 8800GTS 640MB @ 621/1836, Western Digital 640GB, LITE-ON 20X, CM Stacker 830, Enermax 620W, Vista Ultimate 64-bit

3DMark '06: 10,302
SuperPI 1M: 15.194s
WEI: 5.8

ikjadoon is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 07:20 PM   #7
DarkJedi664
Registered User
 
DarkJedi664's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 665
Send a message via MSN to DarkJedi664
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Why is this in Vista Drivers forum?
__________________
A good enough computer, and an Xbox 360

http://card.mygamercard.net/IshimaruKenta.png
DarkJedi664 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 07:48 PM   #8
ikjadoon
Registered User
 
ikjadoon's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 503
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Quote:
Originally Posted by DarkJedi664
Why is this in Vista Drivers forum?
Because he is wondering what software we use and some use of that software is inhibited (sorry, taking a Human Physiology class) by nVidia's drivers. He is wondering what software works with them and what doesn't. His OC may be inhibited for a number of reasons and one cause is (possible, but somewhat rare) of the option that his software is not powerful/reliable/stable enough. He should be OC'ing the BIOS, anyhow, I think.

~Ibrahim~
__________________
Overdrive PC Core2.SLI:

Core 2 Duo E6600 @ ~3.5GHz,4GB of DDR2-770, 8800GTS 640MB @ 621/1836, Western Digital 640GB, LITE-ON 20X, CM Stacker 830, Enermax 620W, Vista Ultimate 64-bit

3DMark '06: 10,302
SuperPI 1M: 15.194s
WEI: 5.8

ikjadoon is offline   Reply With Quote

Old 06-04-07, 11:30 PM   #9
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

I don't use any software, just manually do it in BIOS.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 06-04-07, 11:54 PM   #10
PaiN
Don't make me MAD!
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: CT, USA
Posts: 2,110
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

its all in my siggy...look down vvvv
__________________
Core i5 2500K @ 4.2ghz | EVGA Superclock M020 | Gigabyte Z68X-UD3H-B3 | 8gb G.Skill Ripjaws X PC1600 | EVGA GTX570 760/1950 | SB X-Fi Xtremegamer | PC Power & Cooling Silencer 610w PSU | (2) WD Black 640gb in RAID"0" | MSI SATA DVD-RW | Saitek Eclipse kb | Logi G5v2 mouse / Steelseries QcK | Antec P182 "Gunmetal" | Logitech 5300a THX 5.1 speakers | ASUS VW266H 25.5" LCD
-Windows7 64bit
PaiN is offline   Reply With Quote
Old 06-05-07, 09:28 AM   #11
SlieTheSecond
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 703
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Bios to overclock, core temp to monitor temps. Orthos and memtest86 to test the overclock.
__________________
E6400 @ 3200 mhz (400x8) 1.45v || 2x 8800 GT || OCZ 600Watt sli || 22" LG Flatron
2x1GB Apacer PC2-6400 @ 850mhz 4-4-4-15 || Asus P5N32-E Sli Plus || Zalman 9500 AT || 200GB SATA / 320GB SATA WD HD

3D Mark 06: 12461 || 3D Mark 05: 18397 || 3D Mark 03: 40149
SlieTheSecond is offline   Reply With Quote
Old 06-06-07, 10:39 AM   #12
Trademark
Registered User
 
Trademark's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Clitoriacetal
Posts: 596
Default Re: What is everyone using for Overclocking E6600?

Memtest to check memory, orthos to see if the cpu isn't generating errors instead of correct numbers, BIOS to overclock, Thermaltake Armor case, cpu is liquid cooled, but right now ambient temps are quite high here because my aircondition device is malfuntioning, aka leaking like a crazy mofo when I turn it on
Trademark is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.