Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-14-07, 03:21 PM   #1
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default RmInitAdapter failed! (after kexec)

The module loads fine, but Xorg can't start.
I attach a bugreport
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (65.2 KB, 102 views)
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-14-07, 03:27 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: RmInitAdapter failed!

Does this problem persist if you install the official driver package from NVIDIA's website?

Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-15-07, 02:28 PM   #3
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default Re: RmInitAdapter failed!

Official package? Of course. The last Ubuntu driver is 1.0.9631,
so i get the package from nvidia.com,packaged it into a .deb archive, installed, compiled the kernel module and then loaded it.
For the BIOS: yess, latest from ABIT
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-15-07, 02:30 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: RmInitAdapter failed!

I want to see the driver installer log as part of your bug report.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-15-07, 09:34 PM   #5
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default Re: RmInitAdapter failed!

well, i don't have it as the debian packager doesn't installs it. I could remove the driver and install it with nVidia installer, but then can I remove it completely without leaving stuff around the system?
Cheers
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-15-07, 09:36 PM   #6
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: RmInitAdapter failed!

nvidia-installer --uninstall

will uninstall the driver.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-16-07, 09:31 AM   #7
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default Re: RmInitAdapter failed!

works when installed by the nvidia installer, there is something wrong in the deb packaging system.
bye
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-16-07, 10:00 AM   #8
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: RmInitAdapter failed!

Thanks for the update. I'd suggest filing a bug with the Debian package maintainer.
netllama is offline   Reply With Quote

Old 06-28-07, 10:23 AM   #9
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default Re: RmInitAdapter failed!

Quote:
Originally Posted by netllama
Thanks for the update. I'd suggest filing a bug with the Debian package maintainer.
Sorry netllama, but now I can reproduce it regardless on how I installed the driver. I happens randomly after a reboot with kexec
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-28-07, 11:22 AM   #10
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: RmInitAdapter failed!

How are you booting with kexec ?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-28-07, 07:06 PM   #11
rootkit
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 23
Default Re: RmInitAdapter failed!

Quote:
Originally Posted by netllama
How are you booting with kexec ?
I REBOOT with kexec, not BOOT with kexec.
I compile a kexec ready kernel, boot, and then reboot by kexecing the old kernel instead of just reset the system.
For info read:
http://www.ibm.com/developerworks/li...y/l-kexec.html
http://www.xmission.com/~ebiederm/files/kexec/README
rootkit is offline   Reply With Quote
Old 06-28-07, 08:57 PM   #12
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: RmInitAdapter failed!

This was also reported here: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=89385; please note that this is not a supported configuration at this point.
zander is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 07:47 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 02:44 PM
kernel: NV0: isr request failed 0xfffffff0 Shark NVIDIA Linux 13 09-11-02 12:01 PM
Red Hat 7.3, tarred 2960 download, NVdriver failed to initialize SparceMatrix NVIDIA Linux 7 09-10-02 01:02 AM
*** Failed cc sanity check. Bailing out! *** help needed Matias NVIDIA Linux 2 08-25-02 03:23 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.