Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-21-07, 03:17 PM   #13
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

thank you!!

to edit the first post, PM MikeC tell him what to change and he will do it for you
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-07, 04:04 PM   #14
OldOfEvil
Parrots + Xanax =
 
OldOfEvil's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 662
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Wow, I may have to get this game. Was a huge fan of the first one but didn't care for the 2nd games demo, mostly because the graphics look like ass..
__________________
i5 3570k | Sabertooth z77 | GTX 680 (320.49) | 16GB DDR2 | Win7 x64 Pro
OldOfEvil is offline   Reply With Quote
Old 07-22-07, 07:02 AM   #15
Buio
Registered User
 
Buio's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sweden
Posts: 1,092
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Awesome! I didn't know that work on a patch like this was going on. This is one of the games I still have on my HDD. Its bloody and its great fun. Thanks alot for this.


Edit: Atm I cant download the patch, getting:
Quote:
ERROR
You cantaccess to this file from a external server, only from coopdb.com
Which is strange because I clicked the link above and _am_ on the server when clicking the download.
Buio is offline   Reply With Quote
Old 07-22-07, 07:21 AM   #16
walterman
Rayne
 
walterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,525
Post Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Prolly it's the cookie, try to accept it.

Quote:
Originally Posted by Buio
Edit: Atm I cant download the patch, getting:

Which is strange because I clicked the link above and _am_ on the server when clicking the download.
__________________
ASUS Rampage Formula X48 | Xeon 3350 @ 3.6 GHz (450x8/1.26v) | 4x1GB OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL3 @ 900 MHz 3-4-4-15 | 1 x eVGA GTX 285 SSC | 1 x ASUS EN8800GTX (PhysX/CUDA -> Burnt by nVidia 196.75 driver) | X-Fi Titanium Fatal1ty PCIe | 1 x Intel X25-M G2 80GB | 2 x 750GB WD RE2 7500AYYS SATA2 16MB | Samsung SH-B083L SATA | Enermax Revolution 1250W | Samsung SyncMaster 275T 27" 1920x1200 | Thermaltake Black Armor | BloodRayne 2 FSAA Patch
walterman is offline   Reply With Quote
Old 07-22-07, 07:40 AM   #17
Buio
Registered User
 
Buio's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sweden
Posts: 1,092
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

It worked in IE, but cant get it to download from Firefox. Might be my FW or something messing that up. So got the patch now anyway.


Here are some screens (1920x1200, 4xAA, 16xAF)




Buio is offline   Reply With Quote
Old 07-22-07, 04:08 PM   #18
walterman
Rayne
 
walterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,525
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Quote:
Originally Posted by Buio
It worked in IE, but cant get it to download from Firefox. Might be my FW or something messing that up. So got the patch now anyway.

Here are some screens (1920x1200, 4xAA, 16xAF)
Prolly it was the cookie.

If you want to enjoy the maximum picture quality, try my nHancer profiles. Trust me.

SSAA is the best method for BR2, and with difference.

MSAA + STAA isn't working atm (and it should work now).

Just check the grates in your pics (no AA in them). But check mine with SSAA:



Also SSAA fixes the problems with the specular lighting in BR2.
__________________
ASUS Rampage Formula X48 | Xeon 3350 @ 3.6 GHz (450x8/1.26v) | 4x1GB OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL3 @ 900 MHz 3-4-4-15 | 1 x eVGA GTX 285 SSC | 1 x ASUS EN8800GTX (PhysX/CUDA -> Burnt by nVidia 196.75 driver) | X-Fi Titanium Fatal1ty PCIe | 1 x Intel X25-M G2 80GB | 2 x 750GB WD RE2 7500AYYS SATA2 16MB | Samsung SH-B083L SATA | Enermax Revolution 1250W | Samsung SyncMaster 275T 27" 1920x1200 | Thermaltake Black Armor | BloodRayne 2 FSAA Patch
walterman is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 04:14 AM   #19
Buio
Registered User
 
Buio's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sweden
Posts: 1,092
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Yeah, it for sure does look alot better. Didn't have nhancer installed atm, so I just ran the patch with basic settings but will tweak it later.

Loading Club Strages is great when you feel for some bloody mayhem.
Buio is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 02:36 PM   #20
walterman
Rayne
 
walterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,525
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Good news for Steam users: I bought my steam version today & it works too !

Just place the "d3d8.dll" & "br2fsaa.ini" files into "steamapps/common/bloodrayne 2" folder.

Then edit "br2fsaa.ini" and set 'ForceResolution', 'Width', 'Heigh' & 'ForceAR' variables, to your needs:

Example for 1920x1200

ForceResolution = 1
Width = 1920
Height = 1200
ForceAR = 2
__________________
ASUS Rampage Formula X48 | Xeon 3350 @ 3.6 GHz (450x8/1.26v) | 4x1GB OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL3 @ 900 MHz 3-4-4-15 | 1 x eVGA GTX 285 SSC | 1 x ASUS EN8800GTX (PhysX/CUDA -> Burnt by nVidia 196.75 driver) | X-Fi Titanium Fatal1ty PCIe | 1 x Intel X25-M G2 80GB | 2 x 750GB WD RE2 7500AYYS SATA2 16MB | Samsung SH-B083L SATA | Enermax Revolution 1250W | Samsung SyncMaster 275T 27" 1920x1200 | Thermaltake Black Armor | BloodRayne 2 FSAA Patch
walterman is offline   Reply With Quote

Old 07-23-07, 06:26 PM   #21
Nitz Walsh
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 622
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Quote:
Originally Posted by walterman
Good news for Steam users: I bought my steam version today & it works too !

Just place the "d3d8.dll" & "br2fsaa.ini" files into "steamapps/common/bloodrayne 2" folder.

Then edit "br2fsaa.ini" and set 'ForceResolution', 'Width', 'Heigh' & 'ForceAR' variables, to your needs:

Example for 1920x1200

ForceResolution = 1
Width = 1920
Height = 1200
ForceAR = 2
Great, thanks.

Unfortunately, there's a showstopper of a drawback for me: No triple-buffering. I'm using D3DOverrider (part of RivaTuner) to force triple buffering in D3D games, it fires off the standard Windows system sound beep/error when it's activated in a game - it's silent here when your patch is applied, and the framerate shows it. So even at 1280x960 I either get horrible tearing, or choppy double-buffering - both look like ass. My 7600GT just doesn't have the bandwidth for AA, but I was hoping at least for my native 1680x1050 res. Ah well....

Edit: It's not just the lack of triple-buffering it seems, even when I disable vsync and D3Doverrider and enable nothing in the FSAA ini file (and keep the res/aniso the same), BR2 is noticeably smoother without your replacement .dll than with. Wierd...
Nitz Walsh is offline   Reply With Quote
Old 07-23-07, 07:33 PM   #22
walterman
Rayne
 
walterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,525
Post Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Quote:
Originally Posted by Nitz Walsh
Great, thanks.

Unfortunately, there's a showstopper of a drawback for me: No triple-buffering. I'm using D3DOverrider (part of RivaTuner) to force triple buffering in D3D games, it fires off the standard Windows system sound beep/error when it's activated in a game - it's silent here when your patch is applied, and the framerate shows it. So even at 1280x960 I either get horrible tearing, or choppy double-buffering - both look like ass. My 7600GT just doesn't have the bandwidth for AA, but I was hoping at least for my native 1680x1050 res. Ah well....

Edit: It's not just the lack of triple-buffering it seems, even when I disable vsync and D3Doverrider and enable nothing in the FSAA ini file (and keep the res/aniso the same), BR2 is noticeably smoother without your replacement .dll than with. Wierd...
I'm so sorry to hear that you cannot enjoy the game

The problem is that the game needs a very very very fast gfx card. And with my patch, it needs around 30-40% more gfx power.

Some numbers
MSAA 4x: 7900GTX 56GB/s @ 1280x1024 -> 85 fps
MSAA 4x: 8800GTX 100GB/s @ 1280x1024 -> 130 fps
SSAA 2x: 8800GTX 100GB/s @ 1280x1024 -> 100 fps
SSAA 2x: 8800GTX 100GB/s @ 1920x1200 -> 55 fps

You'll need a 8800GTX to run 1680x1050 with MSAA 4x @ 100fps +-

About VSync, it works from nHancer, and you can say bye to tearing, and also, i could enable triple buffering directly from my patch, to help you with the framerate, but, there's another problem. If you enable Vsync, there're problems with the gameplay (you can't execute some combos, or throw people with the harpoon, ...) That's why i didn't implement it. Anyway, prolly i'll add that option to help with the triple buffering.
__________________
ASUS Rampage Formula X48 | Xeon 3350 @ 3.6 GHz (450x8/1.26v) | 4x1GB OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL3 @ 900 MHz 3-4-4-15 | 1 x eVGA GTX 285 SSC | 1 x ASUS EN8800GTX (PhysX/CUDA -> Burnt by nVidia 196.75 driver) | X-Fi Titanium Fatal1ty PCIe | 1 x Intel X25-M G2 80GB | 2 x 750GB WD RE2 7500AYYS SATA2 16MB | Samsung SH-B083L SATA | Enermax Revolution 1250W | Samsung SyncMaster 275T 27" 1920x1200 | Thermaltake Black Armor | BloodRayne 2 FSAA Patch
walterman is offline   Reply With Quote
Old 07-27-07, 11:46 PM   #23
Nitz Walsh
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 622
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Quote:
Originally Posted by walterman
I'm so sorry to hear that you cannot enjoy the game

The problem is that the game needs a very very very fast gfx card. And with my patch, it needs around 30-40% more gfx power.

Some numbers
MSAA 4x: 7900GTX 56GB/s @ 1280x1024 -> 85 fps
MSAA 4x: 8800GTX 100GB/s @ 1280x1024 -> 130 fps
SSAA 2x: 8800GTX 100GB/s @ 1280x1024 -> 100 fps
SSAA 2x: 8800GTX 100GB/s @ 1920x1200 -> 55 fps

You'll need a 8800GTX to run 1680x1050 with MSAA 4x @ 100fps +-

About VSync, it works from nHancer, and you can say bye to tearing, and also, i could enable triple buffering directly from my patch, to help you with the framerate, but, there's another problem. If you enable Vsync, there're problems with the gameplay (you can't execute some combos, or throw people with the harpoon, ...) That's why i didn't implement it. Anyway, prolly i'll add that option to help with the triple buffering.
Nah I could enjoy it - the widescreen and custom resolution is enough, but that's the problem - I could run that mode very well, but just no MSAA.

Would it be possible to allow no AA modes? I've tried forcing AA to disabled, but BR2 still runs with 4X MSAA.
Nitz Walsh is offline   Reply With Quote
Old 07-28-07, 07:36 AM   #24
Buio
Registered User
 
Buio's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sweden
Posts: 1,092
Default Re: BloodRayne 2 FSAA Patch

Walterman, the patch works well for me so no problem there. Still run in 4xMSAA as SS takes to big performance hit for me.

Anyway, I got another problem. I've got Fraps registred and Bloodrayne 2 just dont like it. I try to run half-res with low recorded fps, but the game lags horribly when recording movies however I do. Its not hd-lag, its game lag. Your patch dont affect that of course, its same with or without it.

I can record without any big performance hit in other games, f.e. Graw2 which is a fairly demanding game. Just dunno why BR2 dont like fraps. Perhaps should mail fraps guys about it.
Buio is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.