Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-23-07, 02:34 PM   #1
knoim
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 7
Default Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

Hi,

I'm having a bad game performance and cedega fails hardware acceleration test. What's wrong..?
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (20.2 KB, 112 views)
File Type: gz xorg.conf.gz (948 Bytes, 97 views)
knoim is offline   Reply With Quote
Old 06-23-07, 06:23 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

Was the attached bug report generated immediately after experiencing the problem?
What do you define as bad performance, and which games?

Cedega used to just run glxgears and if the reported frames/sec was less than 800, it would fail the test. glxgears is a poor benchmark, and using its numerical results as a cut-off is never a good measurement of whether hardware acceleration is working properly.

The short answer is that you need to talk to Cedega about this.
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-24-07, 11:41 AM   #3
knoim
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 7
Default Re: Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

The cedegagames run slower and nativ games like Tremulous and EnemyTerritory: TCE.
I think changing the driverversion could have caused this problem.

Oh BTW:
glxgears shows 893 frames in 5.0 seconds = 178.600 FPS

Even if it's not an exact test, it is very slow.
knoim is offline   Reply With Quote
Old 06-24-07, 12:58 PM   #4
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

Which driver version did you change?
netllama is offline   Reply With Quote
Old 06-24-07, 05:00 PM   #5
Cambo
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: UK
Posts: 128
Send a message via Yahoo to Cambo
Default Re: Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

You might want to try starting cedega with;

$ XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 cedega

It seems that cedega has a bit of a problem with the AddARGBGLXVisuals option ;-)



Cambo
Cambo is offline   Reply With Quote
Old 06-25-07, 02:12 PM   #6
knoim
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 7
Default Re: Bad performance/cedega fails hardware acceleration test

I don't know. I just updated to the newest.
knoim is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tom's Hardware tests OpenCL acceleration across photo editing apps News Archived News Items 0 06-11-12 07:10 PM
CS6 OpenCL support -- not quite hardware acceleration for all News Archived News Items 0 05-19-12 12:20 PM
PowerDVD Hardware Acceleration adrianhall General Software 11 06-08-10 04:46 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.