Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-07, 09:57 AM   #1
Cimi
Registered User
 
Cimi's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Padua, Italy
Posts: 96
Send a message via ICQ to Cimi Send a message via AIM to Cimi Send a message via MSN to Cimi Send a message via Yahoo to Cimi
Default [BUGREPORT] Black areas with compiz+randr1.2+latest drivers


I have this bug using xrandr -o left

Attached bugreport log

Note 1:
with few parts of xorg 7.3, as randr 1.2
Note 2:
With metacity the problem disappear, so the problem seems related when the screen is composited.
I can move the mouse in the black area and open applications
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (111.4 KB, 93 views)
__________________
/\ndr3a
http://www.cimitan.com
ItalianUser
Cimi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 10:08 AM   #2
bldgengineer
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+xorg 7.3+latest drivers

have you tried logging out, ctrl-alt-f5, stop x, then type sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg.

Select your driver and select the resolutions you use.

I've had the same issues in the past and this normally fixes them.

lmk
bldgengineer is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 10:15 AM   #3
Cimi
Registered User
 
Cimi's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Padua, Italy
Posts: 96
Send a message via ICQ to Cimi Send a message via AIM to Cimi Send a message via MSN to Cimi Send a message via Yahoo to Cimi
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+xorg 7.3+latest drivers

Quote:
Originally Posted by bldgengineer
have you tried logging out, ctrl-alt-f5, stop x, then type sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg.

Select your driver and select the resolutions you use.

I've had the same issues in the past and this normally fixes them.

lmk
I'm using xrandr... sorry I haven't specified
__________________
/\ndr3a
http://www.cimitan.com
ItalianUser
Cimi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 04:33 PM   #4
xbobmx
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 191
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+randr1.2+latest drivers

Quote:
Originally Posted by Cimi
Note 2:
With metacity the problem disappear, so the problem seems related when the screen is composited.
I can move the mouse in the black area and open applications
This looks like a bug in your window manager, not the nvidia driver.
xbobmx is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 05:05 PM   #5
Cimi
Registered User
 
Cimi's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Padua, Italy
Posts: 96
Send a message via ICQ to Cimi Send a message via AIM to Cimi Send a message via MSN to Cimi Send a message via Yahoo to Cimi
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+randr1.2+latest drivers

Quote:
Originally Posted by xbobmx
This looks like a bug in your window manager, not the nvidia driver.
why not? whith compiz the screen becomes composited so that's the difference
__________________
/\ndr3a
http://www.cimitan.com
ItalianUser
Cimi is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 01:05 PM   #6
xbobmx
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 191
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+randr1.2+latest drivers

You say you can open applications and move the mouse in the black area, which means that the nvidia driver can render to that area fine, as long as the app instructs it to. So the window manager just isn't resizing correctly. Can you try restarting compiz ("compiz --replace")?
xbobmx is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 06:50 PM   #7
Cimi
Registered User
 
Cimi's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Padua, Italy
Posts: 96
Send a message via ICQ to Cimi Send a message via AIM to Cimi Send a message via MSN to Cimi Send a message via Yahoo to Cimi
Default Re: [BUGREPORT] Black areas with compiz+randr1.2+latest drivers

Quote:
Originally Posted by xbobmx
You say you can open applications and move the mouse in the black area, which means that the nvidia driver can render to that area fine, as long as the app instructs it to. So the window manager just isn't resizing correctly. Can you try restarting compiz ("compiz --replace")?
But i haven't got that bug with older drivers...
__________________
/\ndr3a
http://www.cimitan.com
ItalianUser
Cimi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT240M - black screen with newer drivers > 275.33 and win 7 doktor5000 NVIDIA GeForce 200 Series 1 07-08-12 11:17 AM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.